يکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۴۰
کد مطلب : 73374
منبع : خبرگزاری حوزه نیوز
آیت الله بنابی در جمع طلاب حافظ قرآن قم:

وضعیت کشورهای تحت حاکمیت شوروی سابق نشان دهنده جایگاه علما است

قم نيوز : استاد حوزه علمیه وضعیت فرهنگی کشورهای تحت حاکمیت شوروی سابق را نشانی از فاجعه ای دانست که نبود علما بر سر یک کشور و بلاد می آورد.
وضعیت کشورهای تحت حاکمیت شوروی سابق نشان دهنده جایگاه علما است
وضعیت کشورهای تحت حاکمیت شوروی سابق نشان دهنده جایگاه علما است
به گزارش قم نیوز آیت‎الله عبدالمجید باقری بنابی امروز در جمع طلاب حافظ قرآن مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) در قم، با اشاره به اهداف طلبگی، گفت: خداوند هدف از بعثت پیامبر را تعلم و تعلیم آیات وحیانی به مردم می داند.

وی افزود: خداونددر آیه 122 سوره توبه نیز به مساله تفقه در دین اشاره می‎کند؛ یعنی از هر شهر و قومی باید چند نفر به سمت تعلیم وتعلم و تفقه در دین بروند تا پاکدامنی و پاک زیستن را به همه بیاموزند.

آیت الله بنابی با اشاره به ویژگی کار انبیا و طلاب بیان کرد: این ویژگی مشترک شامل اخلاص و حضور در مسیر حق برای دعوت مردم به خداوند است؛ نکته دیگر مشترک، دعوت و توفیقی است که از سوی خداوند متعال اجام شده است و باید قدردان این فرصت بود.

وی با ذکر این مطلب که طلاب از نظر صنفی در یک بخش فعالیت می کنند و کیانی مشترک دارند، اظهارکرد: هدف طلاب همان هدفی است که انبیا و ائمه اطهار(ع) دنبال کردند؛ قرآن کریم به تحسین این قشر پرداخته است زیرا این قشر از 14 قرن پیش تا کنون در یک جبهه و با کلامی واحد در راه خداوند استمرار داشته است.

مدیر حوزه علمیه بناب تصریح کرد: یکی از مسایل ممتاز روحانیون این است که بسیاری از طلاب انسان‎های بسیار با استعدادی هستند که قطعا اگر در دانشگاه و مراکز علمی دیگر فعالیت می کردند به مناصب عالیه می رسیدند و از تمام نعمات مادی و اجتماعی بهره مند می شدند، ولی طلاب یک راه دیگر را انتخاب کرده و تمام استعداد خود را در مسیر خدمت به امام زمان(عج) قراردادند.

آیت الله بنابی تصریح کرد: امام زمان(عج) بار بزرگ انبیا و ائمه اطهار(ع) را برای ایجاد جامعه الهی بر دوش می کشند و این وظیفه را در دوران غیبت به علما و مجتهدان و مبلغان دین واگذار کرده اند و طلاب باید قدردان این وضعیت باشند.

وی با ذکر این مطلب که کسانی که مردم را به حق دعوت می‎کنند بهترین و اشرف مردم هستند تصریح کرد: مهمتر از دعوت خودعاملی است که باید در همه طلاب وجود داشته باشد؛ زیرا این امر سفارش بزرگ قرآن کریم است، به خصوص طلاب حافظ قرآن که در بهشت نیز دارای مقامات عالیه خواهند بود در دنیا نیز باید شان قرآن و لباس خود را حفظ کنند.

این استاد اخلاق حوزه با اشاره به اهمیت عمل به قرآن و فقه بیان کرد: حافظان قرآن باید در عمل حافظ باشند و نور قرآن از صورت و رفتار آنها متجلی شود؛ حافظان طلبه قرآن دو شان بزرگ دارند که یکی وابسته به قرآن و یکی وابسته به اهل بیت(ع) است؛ پس اگر کوچکترین گناهی به خصوص در منظر عمومی انجام دهند هم به قرآن و به اهل بیت(ع) جفا کرده اند زیرا آنها میراث آبرویی وکیانی این دو ثقل بزرگ هستند.

آیت الله بنابی با بیان روایتی از امام هادی(ع) گفت: ایشان می فرمایند؛ اگر علما و فقها و مبلغان نبودند مردم از شدت تشکیکات و هجمه‎های فکری سرگردان می شدند؛ این نظام عالم پرور نیز که با دو امام فقیه و مرجع این چنین عزت مند به کار خود ادامه می دهد نشانه همین رویکرد است.

وی گفت: اگر در این 1200 سال روحانیت در جامعه نبود چه بر سر دین مردم می آمد؛ برخی شاید این سخن را به گزافه بدانند، ولی تجربه همین عصر در جماهیر شوروی ثابت کرده است که پس از گذشت 70 سال این همه تفاوت فرهنگی در این کشورها که تا پیش از آن شیعه و مبادی آداب شرعی کامله بودند ایجاد شد و امروز شراب مثل آب از الزامات قطعی سفره های آنها است.

انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcdos05.yt0s56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما