سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۲
کد مطلب : 29876
منبع : روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم
«طلايي» مراحل اجراي طرح (IPM) در قم را تشريح كرد:

توليد محصول سالم در دستوركار جهاد كشاورزي قم

قم نيوز : قم نیوز: رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قم گفت: شعار هفته سلامت امسال «توليد غذاي سالم از مزرعه تا سفره» است كه درهمين راستا سازمان جهاد كشاورزي استان قم با اجراي طرح (IPM) توليد محصول سالم را در دستور كار خود قرار داده است.
توليد محصول سالم در دستوركار جهاد كشاورزي قم
به گزارش قم نیوز، محمد رضا طلايي اظهار داشت: سطح باغات استان قم حدود ۱۸ هزار هكتارو سطح زراعت حدود ۵۴ هزار هكتار است كه شامل باغات انار، پسته، انگور،گردو، گيلاس، زيتون، بادام، فندق و ... و زراعت هاي گندم، جو، يونجه، ذرت، سبزي و صيفي، كلزا، پنبه و ...است.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قم با اشاره به اينكه حدود ۴۰ هكتار گلخانه سبزي و صيفي در استان وجود دارد، افزود: سطوح باغات و گلخانه هر ساله رو به افزايش است و از اين مزارع و باغات سالانه ۳۷۴ هزار تن محصولات زراعي و ۹۴ هزار تن محصولات باغي تولید می‌شود.

طلايي خاطر نشان كرد: با توجه به مصرف حدود ۱۰۰ تن سم در اين مزارع و باغات و سياست وزارت متبوع جهت كاهش مصرف سموم و ارتقاء كيفي محصولات توليدي و حفظ سلامت جامعه و محيط زيست از سال ۱۳۹۰ طرح IPM (مديريت تلفيقي كنترل آفات) تهيه گرديد و مقرر شد سطحي معادل ۲۵ درصد سطوح زراعي و باغي تحت عمليات IPM دريك برنامه ۵ ساله تحت پوشش قرار گيرد.

وي افزود: در اين راستا برنامه IPM محصولات كشاورزي استان قم تهيه گرديده كه در اين برنامه فاكتورهاي اصلي نظير مقدار مصرف سم، سطح زير كشت، توسعه آتي محصولات، مهيابودن بستر كار براي اشاعه فرهنگ توليد محصول سالم در انتخاب و هدف گذاري توليد محصول سالم در نظر گرفته شده است.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قم بيان کرد: اكنون در آستانه شروع سال چهارم اجراي طرح حدود ۹ هزار هكتار از اراضي باغي و زراعي استان تحت پوشش اين طرح قرار گرفته است و اميدواريم با تامين به موقع اعتبارات مورد نياز اين طرح به صورت كامل در استان قم اجرايي شود.

انتهای پیام/۱۳۲
https://qomnews.ir/vdcb0wb5.rhb9zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما