يکشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۴۵
کد مطلب : 513

نگاهی به وضعيت راهها وحوادث رانندگی در استان قم

قم نيوز : قم نیوز: حضور سالانه بيش از 18 ميليون زائر و مسافر در استان قم و افزايش بار ترافيكي در روزهای پايانی هفته ازويژگيهای اين استان استان است .
نگاهی به وضعيت راهها وحوادث رانندگی در استان قم
به گزارش قم نیوز، براساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی هر ساله قريب به يك ميليون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان در اثر حوادث رانندگی فوت كرده و نيز حدود ۵۰ ميليون نفر بخشی و يا تمام توانايی جسمی خود را بر اثر جراحات وارده از دست می دهند.

آمار تصادفات رانندگی در ايران در مقايسه با ساير كشور های جهان نگران كننده است و سالانه بيش از ۶ هزار ميليارد ريال از بابت تصادفات جاده ای دچار خسارت می شود و صدها نفر جان خود را در اين تصادفات از دست می دهند.

تعداد كشته به زخمی در تصادفات جاده ای در جهان به طور ميانگين ۱ به ۴۲ می باشد، اما اين نسبت در كشورمان ۱ به ۱۲ بوده و اين يعنی روزانه حدود ۷۶ نفر در كشور بر اثر تصادف جان خود را از دست می دهند.

اين رقم بيانگر وخامت و شدت تصادفات در ايران بوده و سوانح رانندگی، پس از بيماريهای قلبی و عروقی، دومين عامل مرگ و مير در ايران محسوب می شود، اين در حالی است كه تصادفات در جهان، ششمين عامل مرگ و مير است.

شايد به همين دليل است كه برنامه پنجم توسعه مسئولان اجرايی كشور را ملزم به انديشيدن تدابيری برای كاهش تصادفات جاده ای كرده است. براساس اين برنامه سالانه بايد ۱۰ درصد از ميزان تلفات جاده ای كاسته شود.

عوامل اصلی تصادفات در يك نگاه به سه دسته انسان، وسيله نقليه و جاده تقسيم می شود كه نقش هر كدام به ترتيب۷۰، ۲۰ و ۱۰ درصد می باشد، اما اخيرا مطالعات و تحقيقات بعمل آمده در سطح جهان، نقش عوامل انسانی در تصادفات را حدود ۹۷ درصد اعلام كرده است.

در كشورمان عواملی همچون سرعت بالای وسايط نقليه و عدم فرهنگ سازی در جامعه، ايمن نبودن و دو طرفه بودن بسياری از جاده های كشور و تمام راههای روستايی، عدم استانداردسازی و نواقص فنی خودروها و بی توجهی به علائم راهنمايی رانندگی از جمله مهمترين علل وقوع تصادفات بشمار می روند.

البته نهادها و دستگاه های اجرايی ذی ربط در جهت يافتن راه حلهايی برای كاهش آمار تصادفات و خسارات وارده، اقدامات و برنامه ريزی های گسترده ای را در ابعاد مختلف زيرساختی، فرهنگی و انتظامی در دستور كار قرار داده اند و فعاليت های خوب و موثری در اين راستا صورت پذيرفته است.

بر اساس اين گزارش، طول كلی راههای كشور بالغ بر ۱۸۵ هزار كيلومتر است و ۹۰ درصد ترافيك محورهای كشور فقط در ۲۵ درصد از اين مسيرها واقع شده است. استان قم نيز با قرار گرفتن در مسير تردد ۱۷ استان به عنوان چهارراه مواصلاتی كشور ، با دارا بودن ۲۱۲۰ كيلومتر راه، حجم بالايی از اين ترافيك را در خود جای داده است.

حضور سالانه بيش از ۱۸ ميليون زائر و مسافر در استان قم و افزايش بار ترافيكي در روزهای سه شنبه هر هفته و در ايام خاص سال همچون نيمه شعبان، سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) و ... از ديگر ويژگی های منحصر بفرد محورهای مواصلاتی در اين خطه مقدس می باشد كه بايد مورد توجه مسئولان امر قرار داشته باشد.

استان قم در سالهای اخير علی رغم افزايش توليد سالانه خودرو در كشور و رشد ترافيك در محورهای استان، در ميزان كاهش تصادفات و تلفات شهری و جاده ای همواره از استانهای برتر كشور محسوب شده و براساس آمار پزشكی قانونی و پليس راه تعداد كشته شدگان در تصادفات جاده ای استان در سه سال اخير كاهش محسوسی داشته است.

سرهنگ محمد نوری رئيس پليس راه استان قم در اين رابطه با اشاره به تعامل خوب مردم با نيروهای انتظامی در روزهای اوج ترافيك در محورهای مواصلاتی استان، بر ضرورت تقويت نظارت پليس بر رفتار رانندگان تأكيد كرده و از كاهش ۱۵ الی ۲۰ درصدی كشته شدگان در تصادفات جاده ای خبر می دهد.

وی با بيان اينكه پليس راه استان قم با همه توان خود، همواره حضوری موثر در راه ها و جاده های استان داشته و عملكرد مناسبی را از خود به نمايش گذاشته است، از كمبود پاسگاه های پليس راه در راههای استان به عنوان يكی از موانع اجرای درست وظايف اين نهاد ياد می كند.

داريوش نظری مديركل راه و ترابری استان قم نيز با اشاره به برنامه ها و اقدامات اين اداره كل در جهت ايجاد ايمنی در جاده های استان، از شناسايی و اصلاح ۲۷ نقطه حادثه خيز استان طی سالهای گذشته خبر داده و می افزايد: شيارهای لرزاننده به طول ۱۰۰ كيلومتر در محورهای قم ـ تهران و جاده قديم اصفهان برای اولين بار در كشور اجرا شده است.

وی همچنين اجرای بهسازی و روكش آسفالت در كليه راههای شريانی و ۹۵ درصد راههای روستائ استان، احداث تقاطع های غيرهمسطح، اجرای سيستم روشنايی در محورهای مواصلاتی استان و ايمن سازی مبادی ورودی را از ديگر اقدامات اداره كل راه و ترابری در راستای كاهش تصادفات جاده ای عنوان می كند.

از طرفی دكتر محمدجواد باقری رييس مركز مديريت حوادث و فوريت های پزشكی قم در خصوص ميزان تصادفات منجر به جرح و فوت در ۶ ماهه نخست سال جاری در استان قم ، از افزايش چشمگير تصادفات و مجروحين نسبت به سال گذشته خبر می دهد.

وی با بيان اينكه طی ۶ ماه گذشته حدود ۷۹۶۶ تصادف جرحی در داخل شهر و ۱۶۱۶ تصادف در خارج از شهر بوقوع پيوسته است، به مجروح شدن بيش از ۱۳هزار نفر و جان باختن ۹۲ نفر در اين تصادفات اشاره كرده و می افزايد: ميزان تصادفات منجر به جرح و فوت در ۶ ماهه نخست سال گذشته حدود ۷۲۸۵ تصادف شهری و ۱۵۵۷ جاده ای می باشد كه در آنها حدود ۱۱۷۰۰ نفر مجروح و ۸۷ نفر فوت كرده اند.

باقری همچنين معضل تصادفات زياد موتورسواران در استان قم را مورد توجه قرار داده و خاطرنشان می كند: تعداد تصادفات موتورسواران قمی در فصل تابستان امسال بيش از ۲۶۸۰ مورد بوده كه متأسفانه در اين تصادفات حدود ۳۵۷۳ نفر مجروح و ۷ نفر جان خود را از دست داده اند.

در هر حال با توجه به فزوني عوامل تأثيرگذار در وقوع تصادفات، هيچ گاه نمی توان كاهش صددرصدی حوادث جاده ای را انتظار داشت، اما با عزم ملی و اراده و همت همه دستگاههای مسئول همچون سازمان حمل و نقل، راه و ترابری، پليس راه، آموزش و پرورش، صدا و سيما، اورژانس و آتش نشانی، می توان اقدامات علمی و عملی برای رسيدن به سطح مطلوب و به حداقل رساندن تصادفات و تلفات جاده ای به انجام رساند.

انتهای پیام/ ۱۰۳
https://qomnews.ir/vdcca1qp82bqs.la2.html
نام شما
آدرس ايميل شما