دوشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۸
کد مطلب : 15238

روش صحیح تغذیه در ماه رمضان

قم نيوز : قم نیوز: روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود
روش صحیح تغذیه در ماه رمضان
به گزارش قم نیوز، مطالعات متعددی نقش مؤثر روزه‌داری را در بهبود بیماری‌های مختلف نشان داده‌اند و در اغلب بیماری‌هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه‌داری مفید است؛ روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید و میزان چربی‌های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می‌کند و موجب افزایش میزان چربی‌های مفید خون می‌شود.
 
یکی از معضلات غذا خوردن خیلی افراد سریع خوردن غذا است که معمولا یا به دلیل محدودیت زمانی است و یا استرس داشتن در موقع غذا خوردن ویا به رسم عادت.
 
به هر دلیل که باشد تاثیرات مضرش در روی معده بسیار شدید خواهد بود و عواقبی ناگوار به دنبال خواهد داشت. پس در ماه مبارک باید دقت داشت تا تنظیم وقت بصورتی انجام شود تا غذا خوردن در سحر، افطار وشام به تعجیل صورت نگیرد.
 
 نکات تغذیه ای ماه رمضان در وقت سحر؛
 
خوردن غذا های اصلی با در نظر گرفتن حجم آن، شرایط جسمی، سنی، وضعیت های خاص روزه گیر و یا داشتن بیماری اشکال ندارد.
 
یکی از نکاتی که باید در مورد تغذیه در ماه رمضان به آن توجه کرد این است که به جای اینکه معده خود را از چندین نوع غذای پختنی پر کنید، از میوه جات، سبزی جات، صیفی جات و نوشیدنی های سالم و چای های گیاهی متعدد که به منظور های مختلفی وجود دارند استفاده کنید.
 
جای نوشابه های مضر، قندی، رنگی ودارای مواد نگهدارنده از چای های گیاهی متعدد برای تصفیه خون، جگر، کلیه ها، وشستن معده و روده از مواد نامناسبی که توسط غذاها و خوردنی ها وارد بدن میشوند ویا برای جلو گیری از افزایش کلسترول، قند، چربی، فشار خون و… استفاده نمایید.
 
حتماً از غذاهای قلیا ساز مثل میوه ها، سبزیجات، صیفی جات، و غلات نیز به همراه غذا استفاده کنید.خوردن و نوشیدن مواد غذایی را که تولید اسید می نمایند کنترل نمایید مثل: انواع گوشت، ماهی و غذاهای دریایی، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات، خشکبار، شکر، روغن ها وسرکه.
 
 غذاها را خوب بجوید زیرا بزاق قلیایی(تیالین)در اثر خوب جویدن غذا، حالت اسیدی آن را تبدیل به قلیایی میکند.از خوردن غذا های رنگیزه دار، طعم دهنده دار، دارای مواد نگهدارنده و نیز از غذا های تصفیه شده مثل: آرد سفید، قند، نوشیدنی های شیرین ورنگی، قهوه، پنیر های فرآوری شده، آب میوه های ساختگی، سوسیس و کالباس که عوارض متعدد غیر قابل جبرانی دارند و بعضی نیز باعث خستگی روزانه می شوند پرهیز کنید و از خوردن نمک تا حد امکان بپرهیزید.
 
یکی دیگر از نکات تغذیه ایی در ماه رمضان این است که از خوردن آب قبل از خوردن سحری خودداری کنید و همچنین از خوردن نوشابه های قند دار نیز در وقت سحر جلوگیری کنید.
 
نکات تغذیه ای ماه رمضان در وقت افطار؛
 
به دلایل مختلف غذا های افطار نباید شامل غذا های اصلی، حجیم وسنگین باشد زیرا معده مدتی خالی بوده و نبایستی به یکباره آنرا به فعالیت وادا شت، باید معده آمادگی پذیرش شام را داشته با شد، ابتدا با مقداری آب گرم و خرما، خوردن را آغاز کنید، خوردن مقداری کمی آش بدون حبوبات توصیه می شود،از غذا های بدون چربی در افطار استفاده نمایید، از خوردن آجیل جات، بستنی، چیبس، گوشت جات، پنیر، ماست وشیر پر چرب در افطار بپرهیزید.
 
در خوردن شیرینی جات در موقع افطار افراط نکنید از قند های ساده بجای قندهای مرکب استفاده کنید تا بتوا نید به میزان لازم شام صرف کنید و در خوردن نوشیدنی اصراف نکنید زیرا مانع شام خوردن خواهد شد.
 
 نکات تغذیه ای ماه رمضان در وقت شام؛
 
همانطور که گفته شد سعی کنید بین افطار و شام فاصله کوتاه باشد،قبل از شام آب میل نکنید، اگر حجم غذا ی شام بیش از حد باشد، هم خواب را تحت تاًثیر قرار میدهد ، هم مانع خوردن غذادر سحر خواهد شد و هم تکرار آن باعث سوء هاضمه و بروز بیماری های گوارشی خواهد شد.
 
حجم شام باید آنقدر کنترل شده باشد که جلو خوردن میوه جات را نگیرد، اگر بعد از شام قصد خوردن تنقلات را دارید، از قبل میزان شام را کنترل نمایید، آنچه در مورد خوردن سحری قابل ملاحظه است ، در مورد شام هم صادق است.


انتهای پیام/122
https://qomnews.ir/vdcivraz.t1awp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما