کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس:

نیازمند واردات تکنولوژی هستیم/ صنایع غذایی در گیر و دار تنوع و بسته بندی

پایگاه راهبردی خبری نکته آنلاین , 6 مرداد 1394 ساعت 1:34

قم نیوز: استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه در تولید بسیاری از محصولات خوراکی به خود کفایی رسیده ایم اما همچنان کمبودهایی داریم، گفت: ما در تنوع، کیفیت و بسته بندی بعضی از محصولات غذایی به خصوص محصولات کشاورزی دچار مشکلاتی هستیم.


به گزارش قم نیوز، مرتضی عزتی با اشاره به اینکه برای بررسی وضعیت تولیدات در صنایع غذایی باید ویژگی‌ها و زوایای مختلفی را در نظر داشته باشیم، اظهار کرد: یکی از ابعاد مهم در توسعه صنایع غذایی، بهره گیری از تکنولوژی و توجه به ظرفیت‌های داخلی است.

وی با اشاره به موقعیت خاص و ژئوپلیتیک ایران، عنوان کرد: ما در کشورمان شرایط و موقعیت ویژه ای داریم کشور، کشور ما که به دلایل مختلف در نقطه‌های خاص استراتژیک از لحاظ سیاسی و از نظر موقعیت جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی قرار دارد و آغاز تاریخ در معرض خطر تهاجم‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، نظامی بوده است.

عزتی در ادامه افزود: این موقعیت خاص باعث شده تا برخی از کشورهای منطقه و کشورهای رقیب ما و آنهایی که با ما دشمنی دارند، به دنبال ضربه زدن و جلوگیری از پیشرفت‌های سیاسی و اقتصادی ایران باشند.

عزتی یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی را دست یابی به خود کفایی اقتصادی دانست و تصریح کرد: پس از انقلاب گام‌های موثری در خودکفایی محصولات غذایی و خوراکی بر داشته ایم و در سی و چند سال گذشته، روند تولیدات ما به شدت به سمت افزایش کمی و کیفی حرکت کرده است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: از سوی دیگر و همانطور که تولیدات غذایی و خوراکی ما در بخش‌های مختلف چند برابر شده، جمعیت ما نیز تقریبا دو و نیم برابر شده است.

غزتی با بیان اینکه هنوز برای دستیابی به شرایط تولیدی مطلوب در صنایع غذایی باید تلاش کنیم، گفت: در این وضعیت منطقا یک محاسبه ساده نشان می‌دهد که رشد تولیدات غذایی ما بیش از رشد جمعیت بوده و درصد تامین مواد غذایی از داخل افزایش پیدا کرده هرچند که ما هنوز به خود کفایی مطلوب هنوز نرسیده ایم و بسیاری از مواد غذایی را وارد می‌کنیم.

وی با برشمردن برخی از محصولات وارداتی در صنایع غذایی، تصریح کرد: البته مواد غذایی صادراتی هم داریم که تعداد آنها هم کم نیست ولی در مواد غذایی اساسی و پایه ای مانند گندم، یا مواد پایه ای مثل روغن، شکر و مانند اینها که پایه بسیاری از صنایع غذایی ما را شکل می‌دهند، واردات داریم که باید سعی کنیم در این محصولات اساسی به سمت خود کفایی برویم.

استاد دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این سوال که چه راهکارهایی برای کاهش واردات در صنایع غذایی وجود دارد، تاکید کرد: یکی از این راهکار ها، واردات و استفاده از تکنولوژی‌های جدید در فرایند تولید است و ما متاسفانه افزون بر واردات محصولات کشاورزی و اساسی، در آن بخش تولید که به تکنولوژی بالا نیاز دارد هم واردات داریم.

دکتر عزتی اضافه کرد: ما در برخی از اسانس‌ها و ترکیباتی که باید در صنایع غذایی و آشامیدنی مورد استفاده قرار گیرد واردات داریم که باید به سمت استفاده از تکنولوژی‌های جدید در این خصوص گام برداریم، البته همه کشور‌ها این تکنولوژی‌ها را ندارند ولی آن بخش که باعث ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی می‌شود همین تکنولوژی هاست که ما در آن ضعیف هستیم.

وی با اشاره به تولید محصولات دامی در کشور، خاطر نشان کرد: در تولیدات غذایی و در تولیدات دامی مثل گوشت، طیور، شیلات و ... تقریبا خود کفا هستیم و به اندازه نیازمان تولید داریم و بعضی وقت‌ها هم این محصولات را صادر می‌کنیم اما شرایط در تولیدات کشاورزی باید با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و برنامه ریزی قوی‌تر پیش برویم.

عزتی افزایش بهره وری و ارزش افزوده در تولید محصولات غذایی را بسیار مهم دانست و ادامه داد: برخی واردات میوه‌های گرمسیری مانند موز و آناناس به کشور که طبیعی است اما باید به دنبال استفاده از ظرفیت‌های تولیدی و بالا بردن حجم تولید و استفاده بهینه از امکانات باشیم.

این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: در بسته بندی، تنوع دهی و توجه به بازار و کیفیت تا حدودی ضعیف هستیم و تولیداتمان از این جهت‌ها یعنی طعم و مزه، بسته بندی و کیفیت فراوری، نمی‌تواند با تولیداتی که در کشورهای پیشرفته عرضه می‌شود رقابت کنند و از سوی دیگر در صنعت بسته بندی در مقایسه با کشور‌های دیگر اصلا شرایط خوبی نداریم.

انتهای پیام/۱۳۲


کد مطلب: 31652

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/interview/31652/نیازمند-واردات-تکنولوژی-هستیم-صنایع-غذایی-گیر-دار-تنوع-بسته-بندی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir