آیتالله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید، مرحوم آیتالله حسنزاده آملی را جامع عقل نظر و عقل عمل خواند و گفت: حکیم و عارف گرانسنگی مانند ایشان، راه عقل و راه شهود را به خوبی پیمود و توانست هم به فیض علمی برسد و هم فیض و فوز خدا را دریافت کند.
آیتالله جوادی آملی: علامه حسنزاده جامع عقل نظر و عقل عمل بود
خبرگزاری فارس , 6 مهر 1400 ساعت 23:04
آیتالله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید، مرحوم آیتالله حسنزاده آملی را جامع عقل نظر و عقل عمل خواند و گفت: حکیم و عارف گرانسنگی مانند ایشان، راه عقل و راه شهود را به خوبی پیمود و توانست هم به فیض علمی برسد و هم فیض و فوز خدا را دریافت کند.
به گزارش قم نیوز آیتالله عبدالله جوادی آملی در پیام تسلیت تصویری خود به مناسبت ارتحال مرحوم آیتالله حسن حسنزاده آملی، وی را عالمی ربانی، حکیمی متأله و جامع علوم معقول و منقول معرفی و اظهار کرد: آن حکیم و عارف کم نظیر، جامع عقل نظر و عقل عمل بود.
وی افزود: خدای سبحان به واسطه رهبران الهی و یا به صورت بدون واسطه به بندهاش فیض علمی و فوز عملی میرساند، ضمن آنکه اگر کسی بخواهد با خدا راز و نیاز و ارتباط برقرار کند، آن نیز از دو مسیر توسل به انبیاء، اولیاء و رهبران الهی و همچنین به صورت بدون واسطه خواهد بود.
این مرجع عالیقدر در توضیح بیشتر این نکته ادامه داد: بنابراین اگر کسی خواست با خدا رابطه برقرار کند، چه فیض علمی و چه فوز عملی، دو راه با واسطه و بدون واسطه دارد و اگر کسی هم بخواهد فیض و فوزی از خدا، به صورت علمی و عملی به او برسد، آن هم دو راه با واسطه و بدون واسطه دارد.
وی در ادامه بیان کرد: حکیم و عارف گرانسنگی مثل آیتالله حسن زاده آملی، هم راه عقل را و هم راه شهود را به خوبی پیمود و توانست هم حرف خودش را به خدا برساند و هم فیض و فوز خدا را دریافت کند.
صاحب تفسیر گرانسنگ «تسنیم» در عین حال اذعان کرد: زندگی سراسر فخر این حکیم الهی در آن اربعین گیریهای او، در آن روزههای متصل ماههای رجب، شعبان و رمضان او، در آن سحرخیزیهای ممتد او، در آن نالهها و گریههای او که گفت «تا جان به لب نرسید، جام به لب نرسید» گذشت.
این مرجع تقلید همچنین به اخلاص مرحوم آیتالله حسن زاده آملی در تعلیم و تربیت شاگردان اشاره کرد و گفت: او شاگردانی تربیت کرد که هم اکنون به فیض الهی از اساتید سرآمد حوزهها هستند، ضمن آنکه کتابهای گرانسنگی، تألیف، تصنیف و یا تحقیق کرد و همچنین به احیای آثار گذشتگان پرداخت.
وی مرحوم آیتالله حسنزاده آملی را انسانی جامع در عرفان، فلسفه، نجوم، ریاضیات، تفسیر و حدیث معرفی کرد و یادآور شد: ارتحال آن بزرگوار بسیار غمبار است.
استاد عالی حوزه علمیه با تسلیت به بیت شریف آن مرحوم و مردم بزرگوار آمل بیان کرد: متأسفانه وضع حالم مساعد نیست تا در مراسم بزرگداشت آن حکیم متأله در کنار مردم بزرگ و بزرگوار آمل شرکت کنم.
آیتالله جوادی آملی در عین حال ابراز امیدواری کرد: ذات اقدس الهی به عنوان عطیهای الهی، این سانحه و این سوگ سنگین را بر همگان آسان کند و روح پرفتوح آن حکیم الهی را با انبیای الهی محشور کند و صبر جمیل به عموم بازماندگان، شاگردان و کسانی که از کتابهای او فیضی بردند و میبرند و از محضر و مکتبشان استفاده کردهاند عنایت کند.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 100107