دوره آموزشی آشنایی با وظایف، تشکیلات و جایگاه قانونی دهیاریها و شوراهای اسلامی روستا ویژه دهیاران، مسئولین مالی و فنی دهیاران تابعه روستاهای استان قم برگزار شد.
با همکاری جهاد دانشگاهی و دفتر امور روستایی و شوراهای استان قم؛
دوره آموزشی آشنایی نقش دهیاران روستاهای استان قم برگزار شد
خبرگزاری مهر , 25 مهر 1400 ساعت 20:16
دوره آموزشی آشنایی با وظایف، تشکیلات و جایگاه قانونی دهیاریها و شوراهای اسلامی روستا ویژه دهیاران، مسئولین مالی و فنی دهیاران تابعه روستاهای استان قم برگزار شد.
به گزارش قم نیوز دوره آموزشی آشنایی با وظایف، تشکیلات و جایگاه قانونی دهیاریها و شوراهای اسلامی روستا ویژه دهیاران، مسئولین مالی و فنی دهیاران تابعه روستاهای استان قم به سفارش دفتر امور روستایی و شوراهای استان قم و با تدریس سید مسلم حسینی در حال برگزاری است.
این دوره آموزشی در راستای ارتقای سطح دانش و آگاهی متولیان روستایی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی مقابله با کرونا و به استناد تفاهم نامه همکاری پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، کارآفرینی و اشتغال استانداری قم با جهاد دانشگاهی استان به مدت ۱۶ ساعت در حال برگزاری در تمامی بخشهای استان قم است.
در این دوره آموزشی تشکیلات، انتخابات، وظایف و اختیارات شوراها، ترتیب رسیدگی به تخلفات و سایر مقررات شوراهای اسلامی کشور بیان میشود.
سید مسلم حسینی در ارائه مطالب آموزشی این دوره با اشاره به تعداد اعضای شورای اسلامی روستاها گفت: نفرات شورای روستاهای تا ۱۵۰۰ نفر جمعیت سه نفر و روستاهای بیش از ۱۵۰۰ نفر جمعیت و بخش پنج نفر خواهد بود.
معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استان قم در ادامه مطالب خود به انتخابات شوراهای روستا پرداخت و گفت: انتخاب اعضای شورای روستا و شهر به صورت مستقیم، عمومی، با رأی مخفی و اکثریت نسبی آرا خواهد بود و در صورتی که آرا دو یا چند نفر از داوطلبان مساوی باشد اولویت با ایثارگران میباشد و در صورت نبودن افراد مذکور اولویت با فرد یا افرادی است که دارای مدرک تحصیلی بالاتر هستند و در صورت یکسان بودن مدرک تحصیلی ملاک انتخاب قرعه است.
وی به بیان وظایف و اختیارات شورای اسلامی روستا پرداخت و گفت: نظارت و پیگیری بر حسن اجرای مصوبات شورای اسلامی روستا، ارائه پیشنهاد جهت رفع کمبودها، نارساییها و نیازها به مقامات ذیربط، تشکیل گردهمایی عمومی جهت ارائه گزارش کار و دریافت پیشنهادها و پاسخ به سوالات و جلب مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا حداقل دو بار در سال و با پانزده روز اعلام قبلی، تبیین و توجیه سیاستهای دولت و تشویق و ترغیب روستاییان جهت اجرای سیاستهای مذکور و نظارت و پیگیری اجرای طرحها و پروژههای عمرانی اختصاص یافته به روستا از جمله وظایف این شورا است.
حسینی همکاری با مسئولان ذیربط برای احداث، اداره، نگهداری و بهرهبرداری از تأسیسات عمومی، اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مورددوره آموزشی آشنایی نقش دهیاران روستاهای استان قم برگزار شدنیاز روستا، کمکرسانی و امداد در مواقع بحرانی و اضطراری مانند جنگ و وقوع حوادث غیرمترقبه و نیز کمک به مستمندان و خانوادههای بیسرپرست با استفاده از خودیاریهای محلی تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها، و پیگیری شکایات اهالی روستا از ادارات حوزه مربوط از طریق مقامات مسئول را از دیگر وظایف شورای اسلامی روستا بر شمرد.
وی در ادامه به شرح کامل وظایف و اختیارات شورای اسلامی روستا پرداخت و افزود: همکاری با نیروهای انتظامی جهت برقراری امنیت و نظم عمومی حسب درخواست بخشدار، ایجاد زمینه مناسب و جلب مشارکت عمومی در جهت اجرای فعالیتهای تولیدی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، فراهم نمودن زمینه مشارکت و جلب همکاری مردم در جهت ایجاد و توسعه نهادهای مدنی، کتابخانه و مراکز فرهنگی، بهبود و ارتقا فرهنگی اقشار مختلف به ویژه جوانان و بانوان و برنامه ریزی در انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی، سوادآموزی، تهیه جغرافیای تاریخی و شناسنامه روستا و دانش بومی و سایر امور با هماهنگی مراجع ذی ربط و انتخاب فردی ذیصلاح به سمت دهیار برای مدت چهار سال بر اساس آئیننامه مربوط و معرفی به بخشدار جهت صدور حکم نیز از وظایف و اختیارات شوراهای روستا است.
گفتنی است این دوره آموزشی روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه در شهرستان کهک و روز شنبه ۲۴ مهرماه در قم آغاز شد و طبق برنامه قبلی روز دوشنبه ۲۶ مهرماه در کهک و روز یکشنبه ۲۵ مهرماه در قم به پایان خواهد رسید.
همچنین این دوره آموزشی روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ مهرماه در بخش خلجستان، پنجشنبه و شنبه ۲۹ مهرماه و ۱ آبان ماه در بخش سلفچگان، یکشنبه و دوشنبه ۲ و ۳ آبان ماه در بخش جعفرآباد و سهشنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آبان ماه در بخش قاهان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 100502