دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین المللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم، نسبت به افزایش خطر بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ هشدار داد.
افزایش خطر بروز عوارض قلبی در مبتلایان به دیابت نوع ۲
خبرگزاری مهر , 16 آبان 1400 ساعت 16:13
دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین المللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم، نسبت به افزایش خطر بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ هشدار داد.
به گزارش قم نیوز فرهاد حسین پناه، با اشاره به خطر ۲ تا ۴ برابری بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، گفت: پیشگیری از این عوارض در بیماران دیابتی در حال حاضر از طریق دو دستهی دارویی انجام پذیر است ولی متأسفانه به رغم تولید این داروها توسط شرکتهای داخلی سازمانهای بیمهگر این داروها را تحت پوشش قرار ندادهاند.
دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین المللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم درباره درمان دیابت نوع ۲، اظهار داشت: یکی از دغدغههای اصلی در مورد بیماری دیابت نوع دو پیشگیری از بروز حوادث قلبی و عروقی در میان بیماران مبتلا به دیابت است.
وی افزود: بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به سایر افراد ۲ تا ۴ برابر احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی در آنها مانند حمله یا سکته قلبی، نارسایی قلبی و حوادث عروق مغزی مانند سکته مغزی بیشتر است.
دبیر علمی سیزدهمین کنگره بینالمللی غدد درونریز و متابولیسم با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ همچنین بروز نارسایی کلیوی در آنها نیز بیشتر است، ادامه داد: اکثر بیماران دیابتی مستعد عوارض کلیوی هستند که در صورت عدم پیشگیری میتواند نقصان عملکرد کلیه، نارسایی پیشرفته کلیه و نیاز به دیالیز در این افراد را به همراه داشته باشد.
وی گفت: از سالهای دور داروهای مختلفی برای بیماران دیابت نوع دو جهت کنترل قند خون وارد بازار شده است ولی برای جلوگیری از ایجاد عوارض قلبی و عروقی و همچنین نارسایی کلیوی در حال حاضر ۲ دسته¬ ی دارویی طی چند سال اخیر نتایج خوبی را به همراه داشته و به طرز قابل توجهی جلوی بروز این عوارض را در بیماران دیابتی نوع ۲ گرفته است.
حسین پناه افزود: این دو دستهی دارویی شامل مهار کنندههای SGLT2 و آگونیست های GLP1 است ولی متأسفانه علی رغم اینکه در کشور ما این دو دسته دارویی توسط شرکتهای داخلی هم تولید میشوند ولی تحت پوشش سازمانهای بیمهگر نیست در حالی که در حوزه درمان دیابت بسیاری از مداخلات که اثر بخشی آنها در کاهش بروز عوارض قلبی و عروقی و کلیوی اثبات نشده تحت پوشش سازمانهای بیمه گر قرار دارند، و ما درخواست داریم با توجه به شواهد و تأثیر این دو دستهی دارویی در کمک به بیماران دیابت و عوارض ناشی از این بیماری سازمانهای بیمهگر جهت حمایت از بیماران اقدامات لازم را انجام دهند.
کنگره بین المللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم ۱۹ تا ۲۱ آبان ۱۴۰۰ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار میشود و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 100904