وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از این پس واردات واکسن نخواهیم داشت، اعلام کرد که در بخش مصرف واکسن کرونا در کشور ، اولویت با تولیدات داخلی است و متکی به این تولیدات خواهیم بود.
وزیر بهداشت: اولویت ما مصرف واکسن کرونا تولید داخل است
خبرگزاری ايرنا , 4 آذر 1400 ساعت 12:26
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از این پس واردات واکسن نخواهیم داشت، اعلام کرد که در بخش مصرف واکسن کرونا در کشور ، اولویت با تولیدات داخلی است و متکی به این تولیدات خواهیم بود.
به گزارش قم نیوز دکتر بهرام عین اللهی روز پنجشنبه در بازدید مشترک با وزیر جهاد کشاورزی از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مستقر در حصارک کرج گفت : ما دیگر وارداتی نخواهیم داشت و متکی به تولیدات داخلی خواهیم بود و این اطمینان را داریم که برای مردم هر نوع واکسنی خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه دقت وزارت بهداشت در این حوزه بسیار بالا است، اضافه کرد: طبق بررسی ها واکسن هایی که در داخل تولید می شود به لحاظ اثر بخشی و کیفیت بی نظیر است که این امر برای رسانه های معاند سنگین است و علیه واکسن های ایرانی جنگ تبلیغاتی به راه می اندازند.
وی افزود: اعتماد ما به واکسن داخلی زیاد است و مراحل تحقیق و تولید را به خوبی می بینیم که با حساسیت خاصی این فرآیند طی می شود؛ شعار دولت سیزدهم «ما می توانیم » است و با کمک مجلس شورای اسلامی می توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
وی ادامه داد: فاجعه جهانی به اسم کرونا داریم که در پیک پنجم روزانه تا ۵۰ هزار نفر مبتلا ، ۱۵ هزار نفر بستری ، هشت هزار بیمار بدحال در« آی سی یو »و مرگ و میر تا ۷۰۰ نفر در روز در کشور داشتیم.
وزیر بهداشت گفت : دانشمندان کشور دغدغه دارند و تلاش می کنند که به نتیجه مطلوب برسند؛ هفته گذشته با موسسه کخ آلمان نشست داشتیم ؛ وقتی وضعیت کشورمان را گزارش کردیم برای کارشناسان آلمانی، دستیابی دانشمندان ایرانی به واکسن کرونا تعجب برانگیز بود.
وی بیان داشت: در دولت سیزدهم هیچ مرزی بین وزارتخانه ها و دانشگاه ها وجود ندارد ؛ از افتخارات کشورمان این است که وزارت جهاد کشاورزی فقط خدماتی نیست بلکه پژوهشی و تحقیقاتی است .
عین اللهی افزود: امیداوریم که این رویه درتمام وزارتخانه ها پیاده سازی شود، هر وزارتخانه ای نیازهای خود را بهتر می تواند ارزیابی کند و این اتفاق مبارکی است که باید از همه امکانات در کشور استفاده کنیم.
رازی مایه افتخار است
وی با اشاره به توانمندی های دانشمندان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی گفت : ما به دانشمندان این موسسه افتخار می کنیم؛ موسسه رازی با قدمت و هویت است.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی افزود: کشور ما دارای هویت و ریشه تاریخی و فرهنگی از جمله علم پزشکی است که دانشمندانی مانند ابن سینا و رازی نمونه بارز هویت علمی ایران در تاریخ به شمار می روند.
وی اظهار داشت : برخی کشورها از دانشمندان خودشان موزه درست می کنند؛ ما هم امروز با افتخار می گوییم نام دانشمندان ایرانی در تمام کشور ها طنین انداخته است.
عین اللهی گفت : موسسه رازی با حمایت مقام معظم رهبری پیش رفتند و رازی به ما این اطمینان را می دهد که در آینده اگر ویروس جدیدی ایجاد شود بتوانیم واکسن آن را تولید کنیم و این اطمینان را می دهد که دانشمندان همگام با مردم هستند.
وزیر بهداشت و درمان افزود: برخی کشور ها در همه بخش ها واردات دارند، حتی در پزشکی؛ اما کشور ما خلاق است و موسسه رازی را از خودمان می بینیم .
وی بیان داشت : امروز همه دستگاه ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی برای خدمت به مردم پای کار آمده اند و وزیر جهاد کشاورزی امروز با وجود تراکم کاری به خاطر سلامت مردم به موسسه رازی آمده اند تا روند فعالیت این موسسه را در تامین واکسن مورد نیاز مردم را رصد کنند.
عین اللهی گفت : اگر امروز فرد بیماری در بیمارستان فوت کند همه ما مسوول هستیم ؛دانشمندان و کمیته های وزرات بهداشت و درمان وطیفه امضا ندارند اما باید به صورت تعهدی به این قضیه نگاه کنند ؛ما از مجموعه رازی می کنیم و اینکه واکسن های داخلی با قیمت مناسب خریداری و صادر شود جز کار ما است .
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با نزدیک به یک قرن فعالیت در عرصه تحقیقات و ساخت واکسن های انسانی و دامی یکی از مهمترین مراکز علمی و تحقیقاتی جهان است .
دستیابی محققان این موسسه به ساخت واکسن کرونا از مهمترین و جدیدترین دستاوردهای موسسه رازی است که تاکنون نتایج خوب و رضایتبخشی داشته است.
واکسن رازی کووپارس طبق بررسی های علمی بالای ۹۰درصد ایمنی در برابر کرونا ایجاد می کند و تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور این واکسن را در قالب تست آزمایشی و عملیاتی دریافت کرده اند.
اکنون واکسن کرونا رازی در فهرست واکسن های تزریقی کشور قرار گرفته و قراراست بخشی از واکسن کرونا کشور توسط این موسسه تامین شود؛واکسن «رازی کووپارس» در سه دز شامل ۲ دز تزریقی و یک دز استنشاقی تهیه شده است.
سال ها پیش تولید واکسن فلج اطفال توسط این موسسه موجب شد تا این بیماری در ایران ریشه کن شود.
موسسه رازی در سال ۱۳۰۳ تاسیس شد و یکی از قدیمیترین مؤسسه های فعال در زمینهٔ تولید واکسن کشور است؛ این مؤسسه سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دز انواع فرآوردههای بیولوژیک تولید میکند.
مؤسسه رازی دارای آزمایشگاه های تشخیص و تحقیق با مرجعیت ملی یا جهانی شامل آزمایشگاه ملی تب برفکی،آزمایشگاه ملی تحقیقات پاستورلا، آزمایشگاه ملی تحقیقات تیلریوز،آزمایشگاه ملی سل دامی ، آزمایشگاه ملی تحقیقات کنه،آزمایشگاه رفرانس جانوران سمی، آزمایشگاه رفرانس مایکو پلاسما ،آزمایشگاه رفرانس سموم جانوری،آزمایشگاه رفرانس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وآزمایشگاه رفرانس آبله دامی است.
بهطور کلی تولیدات مؤسسه شامل واکسنهای ویروسی و باکتریایی انسانی و دامی، سرمهای انسانی، سرم های دام و طیور، واکسن های طیور و آبزیان ،تشخیص بیماریها و تحقیقات و نشریات علمی است.
همچنین از مهمترین فرآوردههای مؤسسه میتوان به سرمهای دیفتری و کزاز،سرمهای درمانی ضد زهر انواع عقرب و مار، انواع پادگنها شامل: آنتی ژن رزبنگال، آنتی ژن رایت، آنتی ژن پولوروم انواع فرآوردههای خونی دامپزشکی اشاره کرد.
این موسسه زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که با وزارت بهداشت و درمان و سایر بخش ها همکاری تنگاتنگ علمی و تحقیقاتی دارد.
انتهای پیام / 106
کد مطلب: 101235