به گزارش قم نیوز حجتالاسلام سید مفید حسینی کوهساری مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه در وبینار بینالمللی شهید حاج قاسم سلیمانی الگوی جهان اسلام در مبارزه با استکبار و افراطگرایی که به همت دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری با همکاری موسسه دارالاعلام مدرسه اهل البیت (ع) تحت اشراف آیتالله مکارم شیرازی برگزار شد، به موضوع شخصیت تمدنی شهید سلیمانی پرداخت.
وی همچنین وضعیت کنونی را قرار داشتن امت اسلام در یک پیچ تاریخی مهم توصیف کرد و گفت: توازن میان تمدنها بهم خوردهاست و در ابتدای تشکیل تمدن اسلامی نوین و برای آن نیازمند شخصیتهای تمدنی هستیم.
وی شهید سلیمانی را نمونه، الگو و پیشگام یک شخصیت تمدنی ارزیابی کرد و اظهار داشت: بعضی ویژگیهای شخصیتی، شهید حاج قاسم سلیمانی را از دیگران جدا کردهاست.
مسئول مرکز ارتباطات حوزه در بیان این ویژگیها گفت: شهید سلیمانی ترکیبی از دانش روز و تکنولوژی و تخصص با توکل به خدای متعال بود، او به خدا ایمان داشت که این ویژگی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی لازم است.
حسینی کوهساری ویژگی دوم شهید سلیمانی را وجود ترکیبی از نبوغ و کارگروهی در او عنوان کرد و افزود: اگرچه شهید سلیمانی نابغه بود اما از دیگران مشورت میگرفت و از نظراتشان استفاده میکرد.
وی شهید سلیمانی را فردی کشور دوست، میهنپرست و مذهبی توصیف کرد و بیان داشت: با وجود این ویژگی، نگاهش به امت اسلامی بلکه همه مکاتب انسانی و جهانی بود. یک شخصیت تمدنی به تمام انسانها در کشورهای مختلف با وجود مذاهب، اقوام، تفکرات و گروههای مختلف فکر میکند و میتواند میان این امور جمع کند.
مسئول مرکز ارتباطات حوزه علمیه شخصیت متمدن را ترکیبی از احساس و تعقل توصیف کرد و گفت: شهید سلیمانی با اینکه در بالاترین درجات عقلانیت بود اما در عین حال با احساس، عاطفی، اهل شعر، محبت، خواندن کتاب و دوست داشتن بود.
وی بیان داشت: شهید سلیمانی ترکیبی از استقامت و مهربانی بود، حاج قاسم سلیمانی ترکیبی از مدیریت با اخلاص و زهد بود، با اینکه شخصیتی با درایت و فرماندهی نظامی بود که نیازمند درایت و اقتدار است، اما در عین حال غوطهور در محبت الهی و اخلاص و تواضع و زهد بود.
وی ادامه داد: آن شهید گرانقدر شجاع بود و از دشمنان نمیترسید اما به این معنا نبود که بدون فکر و تدبیر به مسائل ورود کند؛ حاج قاسم شجاع بود اما حکمت، تدبیر، فکر و منطق را با شجاعت همراه میکرد.
مسئول مرکز ارتباطات حوزههای علمیه، شهید سلیمانی را ترکیبی از آرمانگرایی و واقعبینی توصیف کرد و گفت: حاج قاسم آرزوهایی برای آینده داشت، اما واقعبین بود و برای تحقق آرزوهایش گام به گام حرکت میکرد و برای آرمانهایش برنامهریزی مستمر میکرد و پیش میرفت، این مساله مهمی برای شخصیت تمدنی است.
وی درباره مسائل سیاسی و اجتماعی گفت: شهید سلیمانی ترکیبی از پذیرش مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی با ارتباطات خانوادگی بود، با اینکه فردی نظامی و سیاسی بود اما خانواده و فرزندان و نزدیکان و اهالی روستایش در استان کرمان را فراموش نمیکرد.
وی در افزود: شهید سلیمانی ترکیبی از عمل پرتلاش و جهادی و پیشرفت دائم و مستمر بود، حاج قاسم هیچگاه متوقف نمیشد و محصور نمیماند بلکه از همه محدودیتها عبور میکرد و جلو میرفت.
مسئول مرکز ارتباطات حوزه شهید سلیمانی را ترکیبی از فرماندهی نظامی، مطالعه و تفکر عمیق در هر چیز توصیف کرد و گفت: بسیار مطالعه و فکر میکرد، در مورد مسائل اخلاقی، تفسیری و عقیدتی بسیار سوال میپرسید، در همه سفرهایش که به جبهههای نبرد میرفت به همراه خود کتاب میبرد.
وی گفت: شهید سلیمانی ترکیبی از پذیرش مسئولیت سیاسی و حضور در میان مردم بود، حاج قاسم با درد مردم دردمند میشد، در مساجد و مدارس حاضر میشد و با جوانان زندگی میکرد، بهویژه به دیدار خانواده شهیدان و ایثارگران میرفت، با اینکه یک فرمانده نظامی و سیاسی بود اما شخصیتی مردمی داشت و همه او را دوست داشتند.
وی گفت: در پایان شهید حاج قاسم سلیمانی ملتمسانه خواهان شهادت در راه خدا اما در عین حال شکیبا و پایدار بود، بیش از ۴۰ سال میخواست شهید شود اما این گونه نبود که شکیبایی، وقار و اخلاقش را از دست بدهد.
حسینی کوهساری تصریح کرد: این ویژگیها و ویژگیهای دیگر باعث شد شخصیت بزرگ او تمدنی باشد، ما در امت اسلامی نیازمند چنین شخصیتهای تمدنی هستیم که بتوانند این ویژگیهای متضاد را در خود جمع کنند، حاج قاسم سلیمانی ثابت کرد انسان میتواند به همه آرزوها و خوبیها برسد و توانست در تمدن نوین اسلامی تاثیرگذار باشد و نقش خود را ایفا کند.
انتهای پیام / 106