شهر کریمه اهل بیت(س) در سالروز بعثت حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص)غرق در نور و شادمانی است.
قم شادمان بعثت رسول مهر و رحمت/ جایگاه بعثت در فرهنگ شیعی
10 اسفند 1400 ساعت 14:23
شهر کریمه اهل بیت(س) در سالروز بعثت حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص)غرق در نور و شادمانی است.
به گزارش قم نیوز شهر مقدس قم در عید سعید بعثت رحمة للعالمین حضرت محمد امین(ص) حال و هوای ویژه ای دارد.
بارگاه نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) در این روز سراسر نور میزبان دلدادگانی است که خود را به این بارگاه مطهر رسانده اند تا این عید فرخنده را به بانوی کرامت (س) تبریک بگویند.
آیین های مولودی خوانی و مدیحه سرایی در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، مساجد، تکایا و بقاع متبرکه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در حال برگزاری است.
برگزیدن پیامبری برای رحمت و عبودیت
بِعثَت برگزیدهشدن حضرت محمد(ص) به پیامبری و آغاز رسالت اوست که بنابر مشهور، در ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل روی داده است. از اینرو در فرهنگ شیعی، ۲۷ رجب بهعنوان «عید مبعث» گرامی داشته میشود. بعثت پیامبر سرآغاز دین اسلام و مقدمه برچیدهشدن بتپرستی از حجاز بود.
زمان و مکان بعثت پیامبر(ص)
غار حراء، محل بعثت پیامبر(ص) که در کوه نور مکه واقع شده است.
بعثت پیامبر اکرم(ص) بنابر مشهور در ۴۰ سالگی و بنا به قولی، در ۴۳ سالگی حضرت محمد(ص) رخ داده است.
طبق گفته مورخان، بعثت در سال چهلم عام الفیل و بیستمین سال حکومت خسرو پرویز بر ایران روی داده است. برخی از منابع ۱۷ یا ۱۸ رمضان، یا یکی از روزهای ربیع الاول را روز بعثت دانستهاند و قول مشهور در میان شیعیان ۲۷ رجب است. پیامبر در غار حرا به نبوت رسید.
ماجرای آغاز رسالت پیامبر
پیامبر وقتی که در غار حرا به تفکر و عبادت مشغول بود، با نزول نخستین آیات سوره علق، بعثتش آغاز شد و با نخستین آیات سوره مدثر ادامه یافت. پیامبر(ص) ابتدا همسرش خدیجه(س) و پسر عمویش علی(ع) را در جریان نبوت خویش قرار داد. سه سال بعد با نزول آیه وَأَنذِرْ عَشِیرَتَک الْأَقْرَبِینَ ﴿شعراء-۲۱۴﴾ (و خویشان نزدیکت را هشدار ده) آشنایانش را از نبوت خود آگاه کرد و در همان سال با نزول آیه فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکینَ ﴿حجر-۹۴﴾ (پس آنچه را بدان مأموری آشکار کن و از مشرکان روی برتاب) نبوتش را علنی کرد.
گفته شده که پیامبر(ص) نخستین بار در بازار عُکاظ، جایی که مردم برای تجارت در آن جمع بودند و عدهای نیز در بلندیهای آن به بیان اشعار تازه و داستانهای گوناگون مشغول بودند، دعوت خویش را آشکار کرد. ابولهب و عدهای به پیروی از او پیامبر(ص) را آزار رساندند؛ اما ابوطالب در حمایت از پیامبر(ص) آنان را تنبیه کرد.
جایگاه بعثت در فرهنگ شیعی
در فرهنگ شیعی ۲۷ رجب به عنوان عید مبعث شناخته میشود و جشنهایی به همین مناسبت برگزار میگردد. این روز در ایران و برخی از مناطق عراق تعطیل رسمی است.
اعمال روز مبعث
در روایات برای شب و روز مبعث اعمالی ذکر شده است که انجام آن مستحب است. از جمله اعمال وارده در این روز این امور است: غسل کردن، روزه گرفتن، صلوات فرستادن، زیارت امیرالمومنین(ع)، خواندن دوازده رکعت نماز در شب این روز که در هر رکعت سورههای حمد، فلق و ناس را یکبار و نیز اخلاص چهار بار خوانده میشود و بعد از اتمام نماز، گفته شود:لا اله الا الله والله اکبر الحمدلله وسبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم. خواندن دوازده رکعت نماز در روز مبعث که در هر رکعت سوره حمد و یس را بخواند پس از نماز، چهار بار سوره حمد را بخواند و سپس چهار بار بگوید:لا اله الا الله والله اکبر والحمد لله وسبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم و بعد چهار بار بگوید: الله ربی لا اشرک به شیئا
از این شب با نام «لیلة المحیا» به معنای شب احیا و شب زندهداری نیز نام برده شده است.
انتهای پیام / 106
کد مطلب: 103075