متخصص کلیه و مجاری ادراری به چه کسی گفته میشود؟
شناخت متخصصین و حوزه فعالیت آنها بخشی از راه درمان است پس اگر با مشکلات کلیوی و مجاری ادراری رو به رو هستید، شناخت متخصص کلیه و مجاری ادراری واجب است.
این متخصص، پزشکی است که پس از اتمام تحصیلات خود به عنوان پزشک عمومی و پس از قبولی در آزمون تخصص، علم و مهارت لازم در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای کلیه، دستگاه ادرار، دستگاه تناسلی مرد و زن و… را کسب کرده است.
در واقع متخصص کلیه و مجاری ادراری یا همان اورولوژیست این توانایی را دارد که به طور کامل بیماریهای کلیه و مجاری را تشخیص دهد و با استفاده از روشهای درمانی بیمار خود را درمان کند.
ویژگیهای یک متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب
همان طور که میدانید، پزشکان مختلفی در زمینه کلیه و مجاری ادرار فعالیت دارند اما تنها برخی از آنها نام آشنا هستند که دلیل آن هم وجود ویژگیهای پزشکی خاص است که بیماران در اولین مراجعه این ویژگیها را تشخیص میدهند.
برای آنکه بهترین متخصص کلیه و مجاری ادراری را انتخاب کنید، ویژگیهای زیر را در نظر بگیرید.
پزشک باید سعی کند که همواره اطلاعات خود را به روز کند و روز به روز بر این اطلاعات بیافزاید. متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب از این ویژگی برخوردار است و سوابق تحصیلی او گواهی بر این ادعا خواهد بود.
علم پزشکی روز به روز پیشرفت میکند و این پیشرفت همواره به تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند که اگر متخصص کلیه همواره خود را با علم روز تطبیق دهد، میتواند سریعتر بیمار خود را درمان کند و از آسیب جدی به این عضو بدن جلوگیری کند.
- اخلاق و جلب اعتماد بیماران
بیمار اگر به پزشک خود اعتماد کند، مشکلات خود را راحتتر بیان میکند و این میتواند تشخیص بیماری را بسیار سریعتر کند. در واقع متخصص کلیه و مجاری ادراری باید یک شنونده و گوینده خوب باشد و وقت و زمان کافی را به انجام معاینات اختصاص دهد.
متخصص باید از سوابق بیمار خود کاملا آگاه باشد که برای این کار باید حتما پرونده پزشکی بیمار خود را بررسی کند و همچنین از بیمار خود نوع داروهای مصرفی، سابقه بیماری و… نیز جویا شود.
همچنین متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب باید برای بیمار خود پرونده پزشکی تشخیص تشکیل دهد و اطلاعات را به صورت الکترونیکی و یا دستی ثبت نماید تا در مراجعات بعدی آنها را در اختیار داشته باشد.
تشخیص بیماری و آشنایی با انواع روشهای درمانی
متخصص کلیه و مجاری ادراری باید توانایی تشخیص دقیق و صحیح انواع بیماریها را داشته باشد. در واقع اگر تشخیص بیماری به صورت صحیح انجام نگیرد، درمان بیماری نیز انجام نخواهد گرفت.
پس متخصص باید بر اساس معاینات و با استفاده از تجهیزات پزشکی چون سونوگرافی، عکس برداری، انجام آزمایش و… بیماری را تشخیص دهد و با استفاده از روشهای درمانی چون تجویز دارو بیمار خود را معالجه کند.
البته در برخی از مواقع استفاده از حرکتهای ورزشی بخشی از روش درمانی به حساب میآید که برای درمان و کنترل بیماریهای مثانه و مجاری استفاده میشود.
رضایت بالای بیماران نسبت به دریافت خدمات
برای آنکه یک متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب را انتخاب کنید، حتما سوابق درمانی پزشک و میزان رضایتمندی بیماران را پس از دریافت خدمات بررسی کنید.
یک پزشک خوب اگر خدمات خود را به درستی انجام دهد، میزان رضایت مندی بیماران آن افزایش پیدا میکند که برای اطلاع از سوابق متخصص کلیه میتوانید به اینترنت مراجعه کنید و درصد رضایت بیماران را مشاهده نمایید. تمام این ویژگیها از مشخصات یک متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب به حساب میآید که شما را در انتخاب بهترین متخصص کمک میکند.
بیماریهای قابل درمان توسط متخصص کلیه و مجاری ادراری
حال که با ویژگیهای متخصص کلیه و مجاری ادراری آشنا شدید، شناخت بیماریهای قابل درمان توسط این متخصص نیز لازم و ضروری است که برخی از شایعترین بیماریهایی که توسط این متخصص قابل درمان است، در ادامه لیست شده است:
- تشخیص و درمان کم کاری کلیه
سنگ کلیه
مشکلات کلیوی
درمان ناباروری در آقایان
رفع عفونتهای مجاری ادراری
رفع انسداد مجاری ادراری در کودکان
درمان واریکوسل
رفع مشکل شب ادراری کودکان
تشخیص سرطان مثانه، کلیه، بیضه و…
رفع التهاب پروستات
درمان بیاختیاری ادرار
درمان ادرار خونی
و…
چه زمانی باید به متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب مراجعه کرد؟
کلیه و دستگاه مجاری ادراری باید همواره توسط پزشک متخصص بررسی شوند تا اگر مشکل جزئی در هر کدام از این اندامها وجود دارد، سریعا برطرف شود و مشکلات و بیماریها جدیتر نشوند.
در کنار این معاینات دورهای در زمانهایی که احساس درد در کلیهها و مجاری ادرار احساس شد، باید سریعا به متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کرد.
انتهای پیام / ر*