یکی از روحانیون حوزه علمیه قم که در زمینه خوشنویسی مهارت دارد؛ توانست قرآن کریم را به خط نستعلق کتابت کند.
کتابت قرآن به خط نستعلیق توسط یک روحانی پایان یافت
خبرگزاری مهر , 6 ارديبهشت 1401 ساعت 22:57
یکی از روحانیون حوزه علمیه قم که در زمینه خوشنویسی مهارت دارد؛ توانست قرآن کریم را به خط نستعلق کتابت کند.
به گزارش قم نیوز از ابتدای صدر اسلام تاکنون کتابت قرآن کریم امری مقدس در بین امت اسلام به شمار میرود و این سنت حسنه در بین مسلمانان همیشه رواج داشته و کاتبان قرآن در کنار حافظان و قاریان از جایگاه ویژه ای در راستای حفظ کلام الله مجید برخوردار بودهاند.
روزگاری کتابت قرآن برای ثبت و ضبط و حفاظت از آیات الهی از گزند تحریف و فراموشی صورت میگرفت و در این راستا پیامبراسلام افرادی که دارای سواد بودند را برای این امر خطیر مأموریت میداد که مولی متقیان امیرالمومنین علی (ع) از اولین نفرات بود؛ اما امروزه کتابت قرآن به عنوان یکی از جلوههای هنر اسلامی به شمار میرود و خوشنویشان بسیاری با خط زیبای خود اثر ماندگار و هنری از آیات الهی خلق میکنند که نه تنها مورد توجه مسلمین بلکه نظر جوامع غربی نیز به این هنر اسلامی جلب میکند.
خواندن توصیهای از آیت الله بهجت از مراجع فقید شیعیان، در کتاب در محضر آیتالله بهجت مبنی بر اینکه " خوب است افراد خوشخط، یک دور قرآن کریم را کتابت کنند" سبب شد تا شروع به نگارش قرآن کند، این گفته حجتالاسلام محمد حسنزاده است که دارای تحصیلات سطح ۴ حوزه علمیه قم و در عرصه خوشنویسی نیز مهارت دارد و در طی سه سال توانسته کلام الله مجید را به خط نستعلیق بنویسد.
این روحانی هنرمند در گفتگو با مهرمی گوید: این توصیه آیت الله بهجت به من انگیزه داد تا کتابت قرآن را آغاز کنم و هر زمان که فرصت میشد مبادرت به کتابت قرآن میکردم و این کار در طول کمتر از سه سال در ماه مبارک رمضان امسال به پایان رسید و از اینکه خداوند این توفیق را به من داده تا این کار را به سرانجام برسانم سپاسگزارم.
نگارش قرآن به خط نستعلیق در ۱۱۰۴ صفحه
وی افزود: نگارش قرآن به خط نستعلیق در ۳۰ مجلد و در ۱۱۰۴ صفحه صورت پذیرفته و در کتابت قرآن، اعراب گذاری نشده و در واقع هدف ما از این روش در اختیار قراردادن نسخهای از قرآن به خط زیبای نستعلیق برای کسانی است که بر قرآن تسلط معنایی دارند تا از جنبههای هنری و زیبایی نگارش نیز بهره مند شوند.
حجتالاسلام حسنزاده گفت: ساعتهایی که به کتابت قرآن مشغول بودم از بهترین لحظات زندگی ام بود و گاهی چندین ساعت پشت سر هم به این کار مشغول بودم در حالی که حالت خستگی در وجودم نبود که همین امر از برکات قرآن است.
وی عنوان کرد: در پایان هر جز از قرآن کریم نیز حدیثی منتخب در خصوص اهل بیت عصمت و طهارت (ع) کتابت شده چرا پیامبر اسلام در حدیث ثقلین سفارش کردند که به قرآن و اهل بیت (س) تمسک جوییم.
حجتالاسلام حسنزاده گفت: هنرمندان خطاط برجسته بسیاری در سراسر کشور حضور دارند که البته بنده ممکن است مهارت این افراد را نداشته باشم اما به آنان توصیه میکنم برای ترویج امر کتابت قرآن از این استعداد و توانایی خود بهره ببرند و این کار را شروع کنند و مطمئن باشند که برکات بسیاری در انتظار آنان خواهد بود.
این روحانی هنرمند ابراز داشت: چاپ این اثر با رسمالخط بدون اعراب در صورتی که به عدم اعراب گذاری آن ایرادی نباشد امکان پذیر است و امیدواریم بتوانم در آینده مفاتیج الجنان و صحیفه سجادیه را نیز کتابت کنم.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 104025