?>?> قم نیوز - ممنوعیت ورود بدحجاب‌ها به برخی از واحدهای صنفی در قم - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ممنوعیت ورود بدحجاب‌ها به برخی از واحدهای صنفی در قم

خبرگزاری فارس , 30 تير 1401 ساعت 18:45

رئیس اتاق اصناف قم با تاکید بر اینکه اصناف ملزم به رعایت عفاف و حجاب هستند، گفت: قانونی برای منع فروش کالا به افراد بدحجاب وجود ندارد اما برخی از فروشندگان متعهد و با اصالت قم ورود و عرضه کالا به مشتریان بدحجاب را در محدوده کاری خود ممنوع کرده‌اند.


به گزارش قم نیوز قم را بخاطر تجمع افراد متدین و شیعیان دارای باورهای محکم از دیرباز به عنوان پایتخت سرزمین‌های اسلامی نامیده‌اند اما حال و روز پایتخت جهان اسلام امروز رو به راه نیست. حال ناکوک این روزهای قم را هر کسی چند قدم در خیابان‌های مرکزی شهر یا سالاریه یا سایر مناطق قدم زده باشد به خوبی می‌فهمد.

مانتوهای کوتاه و شلوارهای تنگ از در و دیوار مغازه‌های قم می‌بارد، بانوان بدحجاب در بازارها چرخ می‌زنند، برخی بوستان‌های قم پاتوق دخترانی شده است که نه تنها حجاب اسلامی بلکه مرزهای روابط محرم و نامحرم نیز برایشان ارزشی ندارد. این است چهره رو به تغییر قم که اگر کمی دیرتر برای درمان آن اقدام شود سرطان بدخیمی در گلوگاه شهر رخنه می‌کند.

سهم مردم در کنترل این وضعیت بیش از هر نهاد یا ارگانی است چرا که گسترده‌ترین قدرت از آن شبکه‌های مردمی است، هرگاه عموم مردم متحدانه وارد صحنه شوند قطعا پیروزی حاصل می‌شود.

«امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فرایض بسیار مهم و بزرگ اسلامی به شمار می‌رود و افرادی که این فریضه‌ی بزرگ الهی را ترک می‌کنند یا در برابر آن بی‌تفاوتند گناهکار خواهند بود و کیفری سخت و سنگین در انتظار آنها است. امر به معروف و نهی از منکر نه تنها به اتفاق فقهای اسلام واجب است، بلکه اصل وجوب آن جزو ضروریات دین مبین اسلام به شمار می‌آید.»  این سخنان ولی فقیه جامعه اسلامی ایران آیت‌الله خامنه‌ای در مهر ماه سال ۱۳۹۳ است.

در مسیر امر به معروف و نهی از منکر باید در نظر داشت که خیرخواهی و انتخاب شیوه مناسب، تاثیر فوق‌العاده‌ای در نتیجه‌بخش بودن آن دارد.

در پی ثبت سوژه مردمی در سامانه «فارس من» با عنوان «خواستار رسیدگی به مسأله بدحجابی در شهر قم هستیم» سوال از مسوولان این استان در دستور کار خبرگزاری فارس قرار گرفت.

*توسعه حجاب اسلامی نیازمند اقدامات ایجابی است

احمد حاجی‌زاده، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره لزوم توجه حیا و عفاف به عنوان عامل حفظ آرامش و صیانت اجتماعی اظهار کرد: در موضوع حجاب نخست باید در زمینه اقدامات ایجابی برای توسعه حجاب اسلامی گام برداشت و با تبیین ضرورت و اهمیت این فریضه دینی و قانونی به رعایت حیا و عفاف توسط دختران و بانوان محجبه در جامعه توجه ویژه کرد.



حاجی‌زاده تصریح کرد: حجاب و عفاف تنها مخصوص بانوان نیست بلکه آقایان هم در این مقوله نقش آفرین هستند و پررنگ شدن غیرت و حیا در جامعه سلامت و آرامش خانواده و اجتماع را حفظ می کند.

وی با بیان اینکه برای ارتقای وضعیت حجاب و عفاف در استان قم نیز بین دستگاه‌های اجرایی و «قرارگاه فرهنگی و اجتماعی ۱۹ دی» تقسیم کار صورت گرفته است اظهار داشت: در بخش دستگاه‌های اجرایی وظایفی به استانداری محول شده که آسیب‌شناسی‌ها و برنامه‌ریزی‌ و اقداماتی در حال انجام است و پنج موضوع به دستگاه ها و اداره‌های فرهنگی و اجتماعی استان اعلام شده است تا نسبت به آن اهتمام داشته باشند که شامل «جوان»،‌ «خانواده»،‌ «فضای مجازی»،‌ «حجاب و عفاف» و «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» است.

حاجی‌زاده اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ملاک‌های ارزیابی از ادارات و دستگاه های دولتی میزان رضایتمندی ارباب رجوع از شیوه پاسخگویی مسؤولان هر دستگاه و رعایت قوانین در آن مجموعه است که در منشور اخلاقی نیز رعایت و اجرای قانون مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر «چگونگی نحوه رسیدگی به وضعیت رعایت قانون حجاب در یکی از بزرگترین فروشگاه‌های لوازم خانگی در قم» گفت: حجاب قانون است و در محیط های عمومی باید قانون رعایت شود. به این مجموعه ها تذکر داده شده است و اگر باز هم نسبت به رعایت قانون حجاب دقتی نداشته باشند، دستگاه‌هایی که مجوز اینگونه مراکز را صادر می‌کنند باید پاسخگو باشند.

برخی بر این باور هستند که ورود بانوان بدحجاب به فروشگاه‌های قم اگر با محدودیت مواجه شود شاید بتواند در چشم‌انداز چند ساله تاثیر مطلوبی بر توسعه پوشش اسلامی داشته باشد؛ یعنی به همان شیوه که در زمان شیوع کرونا ورود افراد فاقد ماسک به فروشگاه‌ها به دلیل مضر بودن برای سلامت جامعه با ممنوعیت مواجه می‌شد و بسیاری افراد را به صورت کانالیزه مجبور به استفاده از ماسک می‌کرد، اگر ورود بانوان فاقد حجاب اسلامی نیز به اینگونه محدود شود، بسیاری را مجبور به رعایت حجاب و عدم استفاده از پوشش‌های ناهنجار می‌کند. بر این اساس خطر این افراد برای سلامت روانی جامعه به مرور کمرنگ می‌شود.

*برخی فروشندگان متعهد ورود بانوان بدحجاب به فروشگاه خود را ممنوع کرده‌اند

حمید خرمی رییس اتاق اصناف قم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به ضرورت توسعه طرح‌های حجاب‌محور در سطح قم عنوان کرد: قوانین محکمی در خصوص ضرورت رعایت حجاب و عفاف توسط فعالان صنفی مختلف با مدیریت اتاق اصناف وضع شده و در حال اجرا است.



وی ادامه داد: حتی عده‌ای از فروشندگان متعهد و با اصالت، ورود و عرضه کالا و خدمات به مشتریان بدحجاب را نیز در محدوده کاری خود ممنوع کرده‌اند.

رئیس اتاق اصناف قم بیان کرد: یکی از مصوبات مهم اتاق اصناف و اماکن قم این است که فروشندگان قمی چارچوب‌هایی را در زمینه حجاب خود رعایت کنند و هم زنان و هم مردان نسبت به نحوه و میزان پوشش خود دقت داشته باشند. به عنوان مثال پوشیدن تی‌شرت نامناسب برای آقایان و مانتوهای خیلی کوتاه برای بانوان فروشنده ممنوع است.

*شهروندان در صورت مشاهده فروشنده بدحجاب به «۳۴۱۲» گزارش دهند

خرمی تصریح کرد: بر اساس مصوبات با فروشندگان بدحجاب برخورد می‌شود ولی در عرصه عمل برای ممانعت از فروش کالا یا ارائه خدمات به افراد بدحجاب نمی‌توان اقدامی جز تذکر انجام داد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده فروشنده بدحجاب در قم یا در صورت مشاهده فروش کالا به مراجعه‌کنندگان بدحجاب توسط فروشگاهی در قم، می‌توانند این مسئله را به شماره تلفن «۳۴۱۲» گزارش دهند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.

*پروژه بهبود پوشش بانوان با اصلاح روابط بین اعضای خانواده آغاز شده است

مهدی علی‌بابایی مسوول دبیرخانه «قرارگاه ۱۹ دی» استان قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم عنوان کرد: بد‌حجابی در ایران با تلاش بیش از سی ساله دشمن در قالب جنگ شناختی شکل گرفته، یعنی پله پله در حوزه ذهنیت و باور برخی افراد نفوذ کرده که امروز مشاهده می‌شود برخی زنان خود را کف خیابان عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه بهبود وضعیت حجاب نیازمند اقدامات ریشه‌ای و ایجابی است افزود: «قرارگاه ۱۹ دی» در حال انجام اقداماتی در حوزه خانواده، سبک‌زندگی و اصلاح روابط بین اعضا خانواده است تا بتوان رفع گره‌های ذهنی و اصلاح پوشش را ابتدا از خانواده‌ها رقم زد.

مسوول دبیرخانه «قرارگاه ۱۹ دی» استان قم مطرح کرد: «شبکه سبک‌زندگی خانه سبز» با اهداف متعددی از جمله اصلاح وضعیت حجاب و عفاف راه‌اندازی شده است و در قالب کارگاه‌های آگاه‌سازی و جلسات مشاوره فردی برای تعیین جایگاه پدر و مادر در خانواده، اصلاح روابط میان اعضا، نقش خانواده در تربیت فرزند و ... فعالیت دارد.

علی‌بابایی اضافه کرد: کارگاه‌های «خانه سبز» در محله‌های مختلف قم در حال برگزاری است و حجم آن روزانه افزایش می‌یابد؛ سعی بر این است که اختلال‌های ایجاد شده در نظام خانواده‌ را بتوان به مرور اصلاح کرد.

وی تشریح کرد: تذکر زبانی، راه‌اندازی کافه گفت‌وگو در اتوبوس‌های سیار به منظور پاسخگویی به پرسش‌ها و رفع نقاط کور ذهنی، برگزاری گعده‌های دخترانه برای تبیین ابعاد مختلف مسئله، برپایی میزهای مهربانی و برپایی میزهای مشاوره در محله‌های مختلف قم از دیگر اقداماتی است که «قرارگاه ۱۹ دی» در راستای توسعه حجاب اسلامی در جامعه انجام می‌دهد.

مسوول دبیرخانه «قرارگاه ۱۹ دی» استان قم بیان کرد: اجرای طرح «آرامش اجتماعی» در بوستان‌های قم با محوریت ممنوعیت سگ‌گردانی، اجرای موسیقی زنده و در عوض استقرار گروه‌های ترویجی و تبلیغی به منظور پیشبرد امور فرهنگی و همچنین هیات امنایی کردن برخی بوستان‌های بزرگ برای ساماندهی بیشتر مسائل فرهنگی و اجتماعی در آن‌ها نیز در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه شهرداری قم طرح بومی «شهربانو» را ارائه کرده و در حال اجرای آن است افزود: از برخی دستگاه‌های دیگر مانند اداره ورزش و جوانان و دانشگاه علوم پزشکی نیز خواسته شده است که طرح‌های بومی خود را برای اجرایی شدن در سازمان‌های مرتبط با خود در سطح استان ارائه دهند.

بابایی عنوان کرد: برای برگرداندن نوجوانان و جوانانی که در جنگ نرم آسیب دیده‌اند به دامن خانواده و جامعه باید اقدامات هوشمندانه و اثرگذار به مرور جاری شود.

کوچکترین اقدامات در راستای تببین جنبه‌های مهم علمی، روانشناختی، خانوادگی، دینی و اجتماعی رعایت «حجاب و عفاف» و اقناع عمومی اگر در سال‌های آغازین بروز بدحجابی صورت می‌گرفت امروز نیاز به صرف این حجم از وقت، انرژی، هزینه، نیرو و ... برای اصلاح این مسئله نبود.

امروز اگر مسوولان و مردم دوشادوش یکدیگر برای درمان این آسیبی که به جان حیات طیبه پایتخت اسلام افتاده است نکوشند، بی‌شک مجبور به پرداخت هزینه‌هایی بیشتر از اکنون خواهند بود.

انتهای پیام/ 137


کد مطلب: 105373

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/105373/ممنوعیت-ورود-بدحجاب-ها-برخی-واحدهای-صنفی-قم

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir