کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تکمیل پروژه انتقال آب از دز به قمرود تا اوایل دی

خبرگزاری ايسنا , 26 آذر 1391 ساعت 14:14

قم نیوز: پروژه آبرسانی از سرشاخه‌های دز به قمرود ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در صورت تامین اعتبار تا اوایل دی ماه این پروژه تکمیل می شود.


به گزارش قم نیوز، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اعلام خبر فوق در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: احداث سد کوچری نیز بالغ بر ۵۵ درصد پیشرفت داشته است.

خسرو ارتقایی در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این‌که با وجود محدودیت منابع مالی و با تمام مشکلات پروژه، کارها در دست انجام است گفت: اقدامات لازم برای فروش بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای سد نمرود و کوچری انجام شده و منتظریم تا از سوی بانک مرکزی تاریخ عرضه اوراق اعلام شود.

۹۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت توسط بانک صادرات عرضه می‌شد

وی با بیان این‌که بانک عامل فروش اوراق مشارکت بانک صادرات است گفت: ۹۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت سد نمرود و کوچری توسط این بانک عرضه می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان این‌که تخصیص ۵۰ درصد اعتبار پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود ابلاغ شده است گفت: درصددیم که خزانه درصدی از ۵۰ درصد اعتبار را به ما بدهد.

ارتقایی تصریح کرد:‌برای پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود نیاز به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار هست.

وی افزود: سد کوچری نیز برای تکمیل به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان این‌که در صورت تامین اعتبار پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود تا آخر آذر ماه تا اوایل دی ماه تکمیل می شود گفت: در حال حاضر عملیات بتن ریزی در تونل انجام می‌شود و کار سگمنت‌گذاری و پوشش بالایی تونل در دست کار است.

به گزارش ایسنا، هدف طرح انتقال آب از دز به قم‌رود انتقال ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب شرب در سال به شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، دلیجان، سلفچگان، ساوه و قم است.

با اجرای این طرح کسری آب در شهرهای مذکور جبران شده و با کمک به آبخوان ایران مرکزی، باعث ارتقاء کیفیت آب شهرهای هدف و ایجاد اشتغال می‌شود.

با توجه به ضرورت انتقال آب به ایران مرکزی متناسب با افزایش جمعیت در این شهرها طی چند دهه‌ی گذشته، این طرح بزرگ با پیش‌بینی اتمام کار در ۱۰ سال در سال ۸۱ آغاز شد و بیش از ۹۰ درصد کار در حال حاضر به انجام رسیده است.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم‌رود به لحاظ گستردگی طرح بالغ بر ۲۷۰ کیلومتر است که از دو حوزه‌ سرشاخه‌های دز در استان لرستان و حوزه‌ آبریز قم‌رود در استان‌های اصفهان، مرکزی و قم تشکیل شده است.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود شامل تونل دره دایی به دم کمر که ۹ هزار و ۱۷۷ متر است با ظرفیت آب‌گذری ۲۳ مترمکعب در ثانیه، کانال آب‌رسانی دم کمر به انوج با طول ۷ هزار و ۳۰۰ متر و با ظرفیت ۲۳ مترمکعب در ثانیه و تونل بلند انوج به قم‌رود با طول ۳۶ کیلومتر و ظرفیت آب‌گیری ۲۳ مترمکعب در ثانیه می‌شود.

مسئولان وزارت نیرو هزینه‌ی اجرای این طرح را هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده‌اند.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود از چشمه‌سرداب شروع می‌شود که ظرفیت انتقال آب در آن محل ۶ میلیون مترمکعب است. آب با تونلی به طول هزار و ۱۸۲ متر آب از چشمه سرداب به دره لکو که به همین میزان ظرفیت آب دارد، انتقال داده می شود. در کل ظرفیت آب به ۱۴ الی ۱۵ میلیون مترمکعب می‌رسد. با تونلی به درازی ۴۵۰ متر آب به دره دزدان انتقال می‌یابد و از آنجا با تونلی به درازی ۱۹۸۰ متر آب به دره دایی انتقال می‌یابد.

بند دره دایی تمام آب‌های جمع‌آوری شده را با تونل ۹ هزار و ۱۷۷ متری به انوج منتقل می‌کند. ظرفیت انتقال آب ۲۳ میلیون مترمکعب است.

از انوج با کانالی به درازی هفت کیلومتر و ۳۰۰ متر و با ظرفیت ۲۳ متر مکعب آب به اول تونل بعدی انتقال داده می‌شود. تونل بعدی ۳۶ کیلومتر درازا و ۳.۸ متر قطر دارد.

آب پس از آن به پشت سد گلپایگان (اولین سد خاکی که در سال ۱۳۲۶ ساخته شد) می‌رود و سپس به سد کوچری با ظرفیت ۲۰۷ میلیون مترمکعب منتقل می‌شود. سد کوچری آخرین حلقه‌ی طرح است.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود دارای تمام سازه‌های آبی از جمله بند، کانال، تونل، خط لوله و سد است و در این طرح هفت کیلومتر و ۳۰۰ متر کانال مستطیل شکل با عرض ۴.۵ متر و ارتفاع چهار متر و ۱۸۸ کیلومتری خط لوله ساخته شد؛ در این طرح ۵۶ کیلومتر تونل اصلی و فرعی حفر شده است.

انتهای پیام/115/


کد مطلب: 10543

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/10543/تکمیل-پروژه-انتقال-آب-دز-قمرود-اوایل-دی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir