به گزارش قم نیوز، جواد شاکرآرانی امروز با اشاره به اهمیت سرشماری در تصمیمات نهایی کشور، اظهار کرد: سرشماری منبع بسیاری از تصمیمات است چراکه توزیع برنامهها و بودجهها نیازمند اطلاعات و جزییات دقیق است.
وی با اشاره به پنج ساله شدن دوره سرشماری نفوس و مسکن، افزود: رشد تغیرات در ساختار جنسی و سنی کشور سبب شده است تا کارشناسان مربوطه با ارائه پیشنهاد پنج ساله شدن دوره سرشماری، قدمی در راستای کسب اطلاعات مناسب و دقیق برای رشد و توسعه کشور بردارند.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری قم تغییرات در مهاجرتها و جابهجایی افراد در مناطق مختلف کشور را دلیلی دیگر برای کاهش دوره سرشماری از ۱۰ سال به پنجسال دانست و گفت: ایجاد مسکن، اشتغالزایی، ایجاد بازار کار، کارآفرینی، توسعهیافتگی مناطق مختلف کشور و دستیابی به شاخصهای کلیدی حوزه جمعیت از جمله اطلاعاتی هستند که از سرشماری بهدست میآید و به دلیل برنامهریزی دقیقتر، نیازمند فاصله کمتری در سرشماری هستیم.
وی با بیان اینکه تنها شهرستان استان قم به پنج بخش جغرافیایی تقسیم شده است، اعلام کرد: این پنج بخش به ۸۱۶ زیر حوزه تقسیم شده است و هر یک از این حوزهها محدوده فعالیت یک آمارگیر است که پیشبینی میشود با اخذ ۲۰ دقیقه از وقت خانوارها برای گرفتن اطلاعات از آنها، هر آمارگیر در یک دوره ۲۰ روزه، میزبان ۴۰۰ خانوار است.
شاکرآرانی در ادامه از اختصاص ۷۷۸ حوزه آمارگیری به مناطق شهری و ۳۸ حوزه آمارگیری به مناطق روستایی استان قم خبر داد و در این خصوص افزود: شش ستاد آمارگیری در استان طراحی شده است که ستاد شماره یک، در منطقه یک فعالیت میکند که ۲۰ درصد عوامل اجرایی در آن منطقه مشغول خدمترسانی خواهند بود.
وی در ادامه اظهار کرد: حوزه شماره دو متعلق به منطقه دو است که حضور ۱۴ درصد عوامل را به خود اختصاص داده است و حوزه شماره سه با اختصاص ۱۸ درصد عوامل متعلق به منطقه سه است و حوزه شماره چهار مربوط به منطقه چهار است که ۱۵ درصد عوامل در آن منطقه مشغول خدمت هستند.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری قم منطقه پردیسان را حوزه شماره پنج آمارگیری معرفی کرد و گفت: ۹ درصد عوامل در این حوزه خدمت میکنند و این در حالی است که حوزه شماره شش مربوط به مناطق روستایی است که توانسته است ۲۴ درصد عوامل و منابع را به خود اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه ۲۰ دقیقه زمان برنامهریزی شده برای اخذ اطلاعات خانوارها، فرصتی طلایی برای کشور محسوب میشود، اعلام کرد: این ۲۰ دقیقه زمان اخذ شده از هر خانوار ایرانی، زمینهساز پیشرفت و توسعه کشور خواهد شد و باید توجه داشت که اگر با تلاش و همکاری لازم مردم با آمارگیران، متوسط وقت مورد نیاز را از ۲۰ دقیقه به ۱۹ دقیقه برسانیم، زمان آمارگیری سه روز کاهش یافته و در هزینههای جانبی صرفهجویی شده است.
انتهای پیام/۱۰۵