قم نیوز: کارشناس مطالعات زنان گفت: اگر حضور اجتماعی زنان در تعارض و تنافی با وظایف دختری، همسری و مادری باشد از نگاه دینی، اولویت قطعا به وظایف زنانه داده میشود.
عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان:
ازدواج برای دختران ضروریتر از اشتغال است
خبرگزاری فارس , 30 آذر 1391 ساعت 18:03
قم نیوز: کارشناس مطالعات زنان گفت: اگر حضور اجتماعی زنان در تعارض و تنافی با وظایف دختری، همسری و مادری باشد از نگاه دینی، اولویت قطعا به وظایف زنانه داده میشود.
به گزارش قم نیوز، عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان وابسته به مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران گفت: مشارکت اجتماعی زنان تنها محدود به حضور فیزیکی آنان در جامعه نمیشود.
مریم مدملی در بازدید جمعی از دانشجویان دختر دانشگاه زنجان از دفتر مطالعات و تحقیقات زنان اظهار کرد: برخلاف تعاریف رایج علوم اجتماعی، مشارکت اجتماعی را میتوان هم به کمک مستقیم و هم به هرگونه فعالیتی که براساس علم و آگاهی با هدف رشد و تعالی اجتماع انجام میشوند، تعریف کرد. در این صورت زنان بیشتری را در طیف مشارکتکنندگان در فعالیت اجتماعی قرار دادیم.
وی افزود: یکی از نیازهای این عرصه ارائه الگویی از سبک زندگی اجتماعی زن مسلمان است.
عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با بیان اینکه در دیدگاه نظاممند دینی چهار محور بهعنوان شاخص برای مشارکت اجتماعی زنان باید مورد توجه قرار بگیرند، این محورها را شامل نیازهای واقعی فرد و جامعه، توجه به تواناییهای فردی، توجه به وظایف انسانی و الهی و علایق و توجه به محیط فعالیت دانست.
وی اضافه کرد: توجه به این موارد، گاهی مقتضی ضرورت حضور اجتماعی است و گاهی چنین نیست.
کارشناس مطالعات زنان افزود: توجه به وظایف یک زن در سه عرصه حیات دختری، همسری و مادری یکی از ضوابط فعالیت اجتماعی زنان است، بنابراین اگر حضور اجتماعی در تعارض و تنافی با وظایف در هر کدام از این سه عرصه باشد از نگاه دینی، اولویت قطعا به وظایف زنانه داده میشود. به عنوان مثال اگر در دوران دختری امر اشتغال در تعارض با مقوله ازدواج یک دختر قرار بگیرد اولویت با ازدواج است.
وی غالب مطالعات جنسیتی را حول سه محور انسان شناختی، ارزش شناختی و فقهی و حقوقی بیان کرد و گفت: ضرورت تشکیل مراکز پژوهشی مانند دفتر مطالعات و تحقیقات زنان را میتوان در نظاممند کردن پژوهشها و تعمیق مطالعات پراکنده صورت گرفته در این حوزه و پاسخگویی به نیازها و شبهات موجود بر اساس دین دانست.
عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، ضمن تبیین دیدگاهها و فعالیتهای این دفتر در حوزه مطالعات زنان و خانواده افزود: تمرکز اصلی در این مرکز، پژوهش در حوزه مطالعات اسلامی جنسیت و خانواده است.
انتهای پیام/۱۱۶/
کد مطلب: 10681