به گزارش قم نیوز نشست بررسی «اعتراضهای اخیر از منظر تحلیل جنسیتی» ظهر امروز با حضور جمعی از اساتید، طلاب و محققان در محل ساختمان پژوهشکده زن و خانواده به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
فریبا علاسوند عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده در ابتدای این نشست در خصوص «کلیدواژهها، گزارهها و کنشهای زنانه در وقایع اخیر» اذعان کرد: صحنهگردانان اغتشاشات اخیر در ایران با ایجاد جمع میان مسئله مورد بحث یعنی حجاب زنان با بسیاری دیگر از مسائل مانند مهاجرت، مذهب، قومیت و هر مسئله تحریک کننده و ناراحتی آفرین دیگری سعی در برافروخته نگه داشتن دامنه اعتراضات داشتند.
وی افزود: راهبرد دشمن برای ضربه به حجاب، مقابلسازی حجاب زنان با آزادی است که هدف از طرح این مسئله فریب جمعی از مردم در ایران است؛ البته در برخی کشورهای عربی نیز برای برچیدن حجاب و همراه ساختن افراد بیشتری با جریان معترض از همین راهبرد استفاده شد.
عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده تشریح کرد: پیشرفت جنبههای مختلف حوزه زنان قبل و بعد از انقلاب آنقدر زیاد است که اصلا قابل قیاس نیست و حتی در برخی زمینهها رکورد زده شده است ولی تقابلسازیها با مسئله حجاب آنقدر پررنگ و مستمر دنبال میشود که نمیگذارد کسی به این پیشرفتها توجه کند.
علاسوند تصریح کرد: آنقدر به دختران القا میشود حجاب محدودیت میآورد که او بدون هیچ توجهی به زنان موفق بیشماری که توانستهاند بدون هیچ مشکلی پیشرفت کنند فقط حس میکند که حجاب به او فرصت نفس کشیدن هم نمیدهد.
*تناقض غیرت و حمیت در جریان آشوبهای اخیر در کشور
وی اذعان کرد: دخترانگی و زنانگی در گذشته مرتبهای بسیار عالی از حیا داشت ولی در سالهای اخیر این عفت کلام نقض شده است. آسیب این اتفاق برای کسی که نقش مادری خواهد داشت جبران ناپذیر است چرا که وقتی آموزش دهنده زبان، فحاشی رکیک بیان کند عواقب نامطلوبی دارد چرا که در دامن چنین مادرانی فرزندان و در پی آن جامعه نامطلوبی شکل خواهد گرفت.
عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده نماد را زبان جهانی دانست و ادامه داد: «نمادها و رفتارها» در اغتشاشات اخیر نقش گستردهای داشتند؛ مسئلهای که با زبان بیان شود را شاید نتوان به زبانهای مختلف دنیا ترجمه کرد تا همه به آن پی ببرند ولی وقتی با نماد و رفتار ابراز شود فراگیر میشود مانند آتش زدن روسری که نشان دهنده مخالفت با حجاب است.
علاسوند تصریح کرد: در جریان آشوبهای 40 روزه اخیر در کشور اتفاقات دردناک متعددی از جمله فریب خوردن جوانان، مرحوم شدن عدهای در جریان اجرای پروژه کشتهسازی، شهادت چند تن از نیروهای خدوم کشور و ... رخ داد ولی آنچه که غیرت مردان ایرانی را مقابل دیدگان جهان عریان کرد کشیدن چادر از سر زن محجبه در خیابان بود. قدیمتر وقتی زنی مورد اذیت قرار میگرفت حتی اگر از همسر خود آزار میدید مردان دیگر به دفاع از او سینه سپر میکردند و او را خواهر و ناموس خود میدانستند ولی امروز دور کردن مردان از نوامیس تاریخی خود در حال رقم خوردن است که از دردناکترین وقایع و نشاندهنده تناقض غیرت و حمیت است.
وی بیان کرد: در خصوص مسئله زن و برابری بارها مطالب مختلفی مطرح شده ولی کامل نبوده است؛ مدتها است که پیگیر ارائه یک برنامه خوب در یک زمان خوب و شبکه خوب در خصوص مسائل زنان در تلویزیون هستم ولی همچنان این امکان را در اختیارم قرار ندادهاند.
عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده در خصوص علت کمرنگ شدن حضور نیروهای نخبه انقلابی در پستهای مهم کشوری گفت: عدم آموزش نیروهای نخبه انقلابی برای رسیدن به پستهای مهم کشوری و یا عدم به کارگیری نیروهای نخبه کاردان در مناصب مهم حکومتی از جمله مواردی است که منجر به کمرنگ شدن نقاط حساس مدیریتی کشور از نیروهای نخبه انقلابی شده است.
*تعویق در حل مسائل جامعه زنان فقط مسئله را وخیم میکند
زهرا داورپناه عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده نیز در ادامه این نشست مطرح کرد: هر گاه مسائل جامعه زنان توسط زنان انقلابی مطرح شد به دلیل اولویت رسیدگی به مشکلاتی که جمهوری اسلامی با آن دست و پنجه نرم میکند حل و فصل مشکلات جامعه زنان به تعویض افتاد و صدای زن انقلابی کمرنگ شد؛ به این ترتیب همهمهها فضا را گرفت و سبب شد در برهههای خاص مانند فوت مهسا امینی صدای حقیقت شنیده نشود در حالی که اگر مسائل مهم به مرور زمان تبیین و حل میشدند چنین شرایطی به وجود نمیآمد.
وی تصریح کرد: حل نکردن مسائل جدید جامعه زنان سبب پاک شدن مسئله از اذهان نمیشود بلکه فقط مسائل جدید را حل نشده باقی میگذارد و مسئله به مرور وخیمتر میشود؛ مثلا در خصوص مسئله حضور زنان در ورزشگاهها مسؤولان یکبار قاطعانه موافقت یا مخالفت با این قضیه را اعلام نکردهاند و مدام به دلایل مختلف حل مسئله را به تعویق میاندازند و موضوعی کوچک به مرور بزرگ و بزرگتر شد.
عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده بیان کرد: جامعه زنان دارای مسائل مختلفی است و مسؤولان باید این را بپذیرند و بدانند که این به معنای پذیرش اتهام نیست؛ جوامع مختلف همگی با مسائل زنان دست و پنجه نرم میکنند. قانون، تصمیم یا سیاست جدید که در موقعیتهای نو به حاکمیت عرضه میشود باید منطبق با مسائل جدید زنان صورت گیرد تا پاسخگوی شرایط جدید جامعه زنان باشد.
انتهای پیام/ 137