شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بتازگی در مکاتبه با استاندار قم مصوبه این شورا را در خصوص تفویض اختیار تصویب طرح بلوار پیامبر اعظم (ص) ابلاغ کرد که میتواند الگوی خوبی در موضوع برون سپاری اختیارات از مرکز به استانها باشد.
تسریع فرآیند اداری طرح حرم - جمکران با تفویض اختیارات به قم
سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 9 آذر 1401 ساعت 17:40
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بتازگی در مکاتبه با استاندار قم مصوبه این شورا را در خصوص تفویض اختیار تصویب طرح بلوار پیامبر اعظم (ص) ابلاغ کرد که میتواند الگوی خوبی در موضوع برون سپاری اختیارات از مرکز به استانها باشد.
به گزارش قم نیوز شورایعالی شهرسازی و معماری ایران طی مکاتبه با سید محمدتقی شاهچراغی استاندار و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان قم، مصوبه شورا را در خصوص مصوبات سفر استانی هیات وزیران به آن استان ابلاغ کرد.
در متن مصوبه آمده است: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ چهارم مهرماه ۱۴۰۱ خود، مصوبات سفرهای استانی هیات دولت به استان قم (سفر مورخ ۹ دی ۱۴۰۰) را پیرو مصوبات پیشین خود درخصوص موضوعات مذکور مورد بررسی قرار داد و به شرح زیر تصمیمگیری کرد.
با توجه به مفاد مصوبات پیشین شورایعالی شهرسازی و معماری شامل مصوبات مورخ ۱۰ آبان ۱۳۹۵، ۲۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۷ مهر ۱۳۹۶ ضمن تاکید بر اهمیت طرح مذکور، از باب حفاظت از هویت معنوی و مذهبی شهر قم تصویب طرح با تاکید بر رعایت ملاحظات هفت گانه و در چارچوب آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران به کمیسیون ماده پنج شهر قم تفویض میشود.
بنا بر این مصوبه ملاحظات هفت گانه شامل موارد زیر است:
۱- تطابق طرح ارائهشده در محدوده بافت تاریخی، با ضوابط گذربندی و نظام ارتفاعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
۲-تدقیق پروفیل عرضی معبر با تأکید بر حملونقل عمومی در تمامی سکانسها و رفع تداخل با خط راهآهن
۳- تامین کاربریهای فرهنگی، مذهبی، تفریحی- توریستی و خدماتی و انطباق سطوح کاربریها تجاری با نیاز شهر
۴-عدم تسری ساختوسازها به اراضی کشاورزی پیرامون
۵-عدم بارگذاری بیشتر از حدود طرح فرادست (طرح جامع) به جهت تبعات منفی زیستمحیطی و تخریب اراضی کشاورزی پیرامون
۶-رعایت سقف تراکمی و تعداد طبقات به میزان حداکثر ۷ طبقه، وفق بند «۵» مصوبه مورخ ۱۷ مهر ۱۳۹۶ شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون ضوابط و مقررات طرح تفصیلی شهر قم.
۷- دبیرخانه شورایعالی طرح مصوب کمیسیون ماده ۵ را در انطباق با موارد فوق در چهارچوب آییننامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران، از طریق دفتر نظارت بر طرحهای توسعه و عمران کنترل خواهدکرد.
به منظور بررسی نقاط قوت و ضعف این تصمیم، اقدام به گفتگو با روح الله امراللهی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم و جلال حقیقی رئیس دبیرخانه کمیسیونهای تخصصی اداره کل راه و شهرسازی استان قم کرده است.
امراللهی با مثبت قلمداد کردن این اقدام گفت: این که واگذاری طرحهای جامع و تفصیلی استانی، از سوی دولت به طور کامل به استانها واگذار و تمرکز زدایی شود مثبت است و باید در دستور کار باشد.
او اضافه کرد: اکنون استانها در تمامی شهرها با وجود کارشناسان مختلفی که در رشتههای شهرسازی، معماری، ترافیک و عمران دارند این توانایی را دارا هستند که طرحهای شهری را در استانها مدیریت، راهبری و هدایت کنند و هم کارشناسان استانی اشراف بیشتری دارند.
امراللهی گفت: این واگذاریها اتفاق مثبتی است و با توجه به شناختی که نسبت به کارشناسان بومی استان قم داریم به طور قطع و یقین طرحهایی که در مورد بلوار پیامبر اعظم صورت میگیرد با نقص کمتر و اشراف بیشتر انجام میشود ضمن این که در راستای خدمت رسانی، بخشی از مشکلاتی که مردم ناشی از طرحهای شهرسازی دارند کاهش پیدا میکند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم افزود: بخشی از محدوده تجاری پیرامون محور پیامبر اعظم و عماریاسر قم در شرایط فعلی جزو بافت تاریخی است و در این زمینه چالش بین مجموعه مدیریت شهری، میراث فرهنگی و شهرداری وجود دارد که باید حل شود، گرچه اکنون اجماع وجود ندارد، اما به اجماع دست خواهیم یافت.
امراللهی با اشاره به این که اتفاقهایی که در ۲ سه سال اخیر در روند فعالیتهای عمرانی در حاشیه بلوار پیامبر اعظم قم رخ داده رو به رشد بوده است گفت: ۹۰ درصد زمینهایی که تملک کامل آنها انجام شده وارد چرخه سرمایه گذاری شده است و شاهد واگذاری طرحهای پیمانی به پیمانکاران هستیم. گرچه تملک بلوکها در برخی از آنها تکمیل نشده است.
او در پاسخ به این سوال که چرا برخی دستگاهها با وجود دریافت زمین در حاشیه بلوار پیامبر اعظم هنوز عملیات عمرانی را آغاز نکرده اند، عنوان کرد: در این زمینه دستگاهها محدودیتها و ملاحظاتی دارند و با توجه به این که بودجههای دولتی مقداری محدود است با چرخه زمانی طولانیتر وارد کار اجرایی میشوند.
رئیس دبیرخانه کمیسیونهای تخصصی اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: در فرآیند پیچیده قبلی، شورای عالی معماری و شهرسازی که با وجود چند وزیر در سطح بالا برگزار میشد و اشراف کامل روی مساله دیده نمیشد معمولا تکرار مصوبات قبل را در مورد بلوار پیامبر اعظم شاهد بودیم و در این زمینه ۲ جلسه در شورای عالی حضور یافتیم، اما همان مسائل قبلی مطرح و طرح ما رد شد.
حقیقی افزود: اکنون که شاهد تفویض اختیار به استان هستیم به مساله آگاهی داریم و نقاط قوت و ضعف طرح را در مورد طرحی که حدود ۲۰ سال عمر دارد را آگاه هستیم که چه بر طرح گذشته است.
او ادامه داد: جنبه خوب این تفویض اختیار این است که بوروکراسی اداری پیچیده در تهران دیگر وجود ندراد که ماهها طول میکشید تا کار در دستور کار قرار گیرد.
او بیان کرد: طرحی که با هفت شرط بود را سال ۹۹ به عنوان طرح تفصیلی محور حرم مطهر حضرت معصومه (س) به جمکران به تصویب رساندیم و ضابطه و نقشه آن تهیه شد و به تهران فرستادیم.
حقیقی گفت: با تفویض اختیار صورت گرفته، فرآیند اداری در مورد طرحهای محور پیامبر اعظم بسیار راحتتر شده است و، چون مصوبه ماده پنج را داریم نیاز به طرح مجدد در شورای عالی شهرسازی ندارد و همین مصوبه ملاک عمل قرار گرفته و نسبت به آن عمل میشود، گرچه اگر طرح به کمیسیون ماده پنج برود چالشهای دیگری را ممکن است ایجاد کند.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 107242