به گزارش قم نیوز علیرضا عبدی رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور همچنین افزود: طرح فوق در استانهای سیستان وبلوچستان، لرستان، کردستان، آذربایجان غربی و کهگیلویه و بویراحمد برای به سرانجام رساندن هر چه سریعتر سوادآموزی دنبال میشود و در تلاش هستیم که بیشترین پذیرش را داشته باشند.
وی بیان داشت: ما یک الگویی را بین تعداد بیسوادان و مراجعان به نهضتسوادآموزی طراحی میکنیم و سپس ارزیابی دقیقی را از عملکرد استانها در مبارزه با بیسوادی بهدست میآوریم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد باسوادی در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور گفت: ۹۷ درصد جمعیت کشور باسواد هستند و تقریبا یک میلیون و ۷۰۷ هزار تَن نیز بیسواد مطلق محسوب میشوند.
وی با ذکر اینکه حدود ۲ میلیون و ۵۰ هزار تن هم نوسواد داریم، یادآور شد: افرادی که دوره سوادآموزی و تحکیم را تمام نکرده باشند، نوسواد به شمار میآیند.
عبدی اضافه کرد: با توجه به نخستین بند آییننامه اجرایی اساسنامه نهضت سوادآموزی موظف هستیم، دوره ابتدایی را به صورت کامل برای سوادآموزان تمام کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: دورههای سوادآموزی شامل سه دوره سوادآموزی از پایه اول تا سوم، انتقال تا پایه ششم، همچنین یک دوره دیگر به نام تقویت و تحکیم سواد است، چون بزرگترین معضلی که سوادآموزان با آن مواجه میشوند بازگشت به بیسوادی است.
این مقام آموزشی همچنین در پاسخ به این سوال که چه بستههای تشویقی برای سوادآموزان در نظر گرفته شده نیز گفت: بستههای تشویقی مختلفی طراحی شده، از جمله آنکه ۲۰ درصد هزینهای که برای سوادآموزی پرداخت میشود، به سوادآموزان بازگردانده خواهد شد، البته تا الان این هزینه تامین نشده و هر زمان که بتوانیم جبران میکنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تشکیل کلاسهای نهضتسوادآموزی برای اتباع بیان داشت: در حوزه اتباع خارجی ورود خیلی جدی داریم، تا الان نزدیک به ۹۰۰ هزار تن از اتباع که عموما افاغنه هستند در دورههای سوادآموزی، انتقال و تحکیم تحت پوشش قرار داده شدهاند.
وی همچنین نرخ بیسوادی افراد ۶ سال به بالا در قم را بر اساس تازهترین برآورد اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران ۱۰۴ هزار نفر دانست و گفت: این آمار در سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر بودهاست.
وی گفت: شمار بیسوادان گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نیز ۳۳ هزار و ۶۶ نفر بوده که اکنون به بین ۲۱ تا ۲۳ هزار نفر کاهش یافته است.
عبدی اضافه کرد: قم از نظر باسوادی بالای میانگین کشوری قرار دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر نرخ باسوادی شهری و روستایی و نرخ باسوادی مردان و زنان گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب نسبت باسوادان شهری به روستایی ۳۴.۵ درصد بود، که این نرخ در سال ۹۵ به ۱۲.۳ و الان نیز به ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: نسبت باسوادی مردان به زنان و یا شکاف علمی بین این ۲ گروه از جامعه نیز از ۲۳.۴ درصد در آغاز پیروزی انقلاب به ۶.۸ درصد در سال ۹۵ و ۶.۱ درصد در شرایط فعلی رسیده است.
انتهای پیام / 106