کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

محمدیان خبر داد:

کمبود نیروی انسانی در مراکز بهداشتی و درمانی قم

خبرگزاری مهر , 2 دی 1391 ساعت 19:54

قم نیوز: رئیس مرکز بهداشت قم با تاکید بر اینکه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم، گفت: هدف ما خدمت به مردم است و در کهک نیز به دنبال ارائه خدمات مناسب به ساکنان این منطقه هستیم.


به گزارش قم نیوز، دکتر مجید محمدیان با اشاره به اینکه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سه سطح انجام می‌شود، اظهار کرد: سطح اول شامل ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اولیه است که در این سطح مراکز بهداشتی و درمانی، مبادرت به انجام ویزیت عمومی مردم می‌کنند و توسط پزشک عمومی برای این افراد نسخه نوشته و دارو برای آنها تجویز می‌شود و بیماران می‌توانند داروهای مورد نیاز خود را از داروخانه‌های مراکز بهداشتی و درمانی تهیه کنند.

وی ادامه داد: سطح ۲ شامل خدمات تخصصی است که دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان‌ها خدمات تخصصی را به مردم ارائه می‌دهد، مثلا اگر فردی مشکل تیروئید یا قلب و عروق دارد، برای دریافت خدمات به این مراکز مراجعه می‌کند. اما سطح سه شامل خدمات فوق تخصصی است که در کلینیک‌های تخصصی خصوصی یا در بیمارستان‌های فوق تخصصی این خدمات ارائه می‌شود و در استان قم بیمارستان شهید بهشتی این گونه خدمات را ارائه می‌دهد.

محمدیان بیان داشت: خدمات سطح ۲ و سه با مرکز بهداشت نیست بلکه بر عهده معاونت درمان هر دانشگاه است و خدماتی که در سطح یک یا عمومی ارائه می‌شود بر عهده مرکز بهداشت است.

خانه‌های بهداشت خط مقدم جبهه سلامتی
رئیس مرکز بهداشت قم در ادامه سخنان خود گفت: در سطح یک خانه‌های بهداشت در روستاها خط مقدم جبهه سلامتی هستند، بعد از آن مراکز بهداشتی و درمانی روستایی است و در شهر به جای خانه بهداشت ما پایگاه بهداشتی و درمانی و مراکز بهداشتی و درمانی شهری داریم.

وی در پاسخ به این سئوال که در سطح یک چه خدماتی به مردم ارائه می‌شود، اضافه کرد: در این سطح خدمات اولیه پزشکی ارائه می‌شود و مشکلات عادی بیماران مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در مراکزی مثل کهک که جزو مراکز روستایی ما محسوب می‌شوند، کارهای دندانپزشکی انجام می‌شود اما نه به صورت تخصصی، مواردی مثل پرکردن و کشیدن دندان و این قبیل کارها انجام می‌شود، خدمات آزمایشگاهی هم در سطح یک آزمایشات عمومی ارائه می‌شود.

خدمات مراقبتی مهم‌ترین وظیفه مراکز بهداشت
این مقام مسئول در مرکز بهداشت قم، ارائه خدمات مراقبتی را مهم‌ترین وظیفه مراکز بهداشت ذکر کرد و گفت: خدمات مراقتبی ما شامل مراقبت مادران، واکسینانسیون اطفال، تنظیم خانواده، بهداشت محیط، پیشگیری از بیماری‌ها و بهداشت روان است.

محمدیان اظهار کرد: در قم ۵۹ خانه بهداشت، ۲۶ مرکز بهداشتی و درمانی شهری، ۶۴ پایگاه بهداشتی و درمانی شهری و هشت مرکز بهداشت و درمانی فعال روستایی وجود دارد. از این هشت مرکز بهداشت و درمانی فعال روستایی، مرکز کرمجگان، دستجرد، کهک، فردو، گازران، قاهان، قلعه چم و سلفچگان مجهز به آمبولانس هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مراکز بهداشتی و درمانی روستایی را به سه تیپ تقسیم کرد و گفت: پنج مرکز بهداشت و درمانی روستایی ما شامل تیپ دو می‌شوند، یعنی تا ساعات اداری به مراجعه کنندگان خدمات ارائه می‌دهند و خارج از ساعت اداری نیز قاعده این است که اگر بیمار اوژانسی به مرکز مراجعه کند، موظف هستند وی را ویزیت کرده و برایش دارو بنویسند و اگر چنانچه حالش وخیم بود و مشکل جدی داشت، با اورژانس تماس می‌گیرند تا بیمار را به بیمارستان‌های سطح شهر قم منتقل کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که نقش آمبولانس‌های مستقر در مراکز بهداشتی و درمانی چیست؟ بیان داشت: آمبولانس‌های مستقر در این مراکز برای مواقع بسیار ضروری در نظر گرفته شده است، در مراکز بهداشتی و درمانی تعریف نشده است که ما برای هر آمبولانس یک پرستار داشته باشیم، بنابراین همکاران ۱۱۵ این امکانات را دارند و انجام وظیفه می‌کنند.

کمبود نیروی انسانی
این مقام مسئول در حوزه بهداشت و درمان استان با اشاره به اینکه مراکز بهداشتی و درمانی قم با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستند، گفت: در حال حاضر ۳۶ ردیف استخدامی در مرکز بهداشت قم خالی است و با وجود اینکه دانشگاه علوم پزشکی پیگیری‌های متعددی را در این خصوص انجام داده است، به دلیل محدودیت‌های موجود در کشور این امر تاکنون محقق نشده است.

محمدیان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی اظهار کرد: هر کارخانه و کارگاهی که محصولی را تولید می‌کند زیر نظر معاونت غذا و دارو است و هر چیزی که در سطح عرضه می‌آید زیر نظر بهداشت است.

وی با اشاره به نظارت جدی بر مراکز عرضه محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی افزود: ۲۶ هزار واحد کارگاهی و کارخانه و ۶ هزار و ۶۰۰ کارگاه خانگی در روستاها و ۷۰ هزار کارگر در سطح استان زیر نظر مرکز بهداشت استان هستند.

اجرای طرح «ده گردشی»
رئیس مرکز بهداشت قم در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ۲۱۵ روستا در استان قم وجود دارد که از این تعداد ۱۲۸ روستا زیر یک هزار نفر جمعیت دارند، گفت: روستاهایی که جمعیت آن هزار نفر به بالا هست باید خانه بهداشت داشته باشند و تعداد قابل توجهی روستا در استان قم داریم که جمعیت آنها زیر هزار نفر است ولی خانه بهداشت در آنجا جود دارد.

وی تصریح کرد: در روستاهای زیر یک‌هزار نفری که در استان قم خانه بهداشت ندارد، پزشکان ما یک روز یا دو روز در هفته با عنوان «ده گردشی» به این مناطق اعزام می‌شوند و بیماران را ویزیت می‌کنند و داروهای مورد نیاز را هم به آنها ارائه می‌دهند، ساکنان روستا هم می‌دانند چه روزی تیم پزشکی به آنجا می‌رود.

محمدیان ادامه داد: در مراکز تیپ ۲ مثل مرکز بهداشتی و درمانی کهک، علاوه بر این که تا ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه خدمات ارائه می‌شود، اعلام کردیم که تا ساعت هشت شب درب این مراکز باز باشد. اینکه در ساعت غیر اداری پزشک باید پشت میز نشسته باشد، توقع بجایی نیست، پزشک در این مرکز واحد مسکونی دارد، و هر زمانی که بیماری مراجعه کند برای ویزیت بیمار به محل کار خود می‌رود.

در راستای ارائه خدمات بیشتر به مردم، داروخانه شهر کهک را به بخش خصوصی واگذار کردیم و تا ساعت ۱۰ شب این داروخانه باز بوده و بیماران می‌توانند برای تهیه داروهای خود به آنجا مراجعه کنند.

داروخانه کهک شبانه‌روزی می‌شود
رئیس مرکز بهداشت قم ادامه داد: به پیشنهاد بنده و مساعدت رئیس دانشگاه علوم پزشکی، قرار است به داروخانه شهر کهک مجوز شبانه‌روزی داده شود. البته صاحب داروخانه هم باید درخواست شبانه روزی شدن را به دانشگاه علوم پزشکی ارائه بدهد تا با تسهیلات ویژه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌ایم، مجوز صادر شود.

برخی اظهارنظرها منصفانه نیست

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گلایه از برخی اظهارنظرها گفت: ما در کهک دنبال خدمت به مردم هستیم، برخی ما را متهم به جوسازی و مظلوم‌نمایی کردند و با آبروی من و ۸۲۰ پرسنل زحمتکش مرکز بهداشت بازی کردند، این گونه حرکات در دین مبین اسلام نکوهش شده است.

محمدیان ادامه داد: در مرکز بهداشتی و درمانی کهک سه پزشک در حال خدمت هستند، اینکه برخی صحبت‌هایی می‌شود مبنی بر اینکه این مرکز بخش ویژه داشته و ... قابل قبول نیست، ما تمام توان خود را برای ارائه خدمات مطلوب به مردم این منطقه به کار بسته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه یک نیرو به مرکز بهداشت و درمانی کهک اضافه خواهد شد، بیان داشت: احداث ساختمان نگهبانی جلوی درب مرکز بهداشتی و درمانی در دستور کار قرار دارد و تا قبل از آن نیز یک دستگاه کانکس در این مکان مستقر می‌شود تا مراجعه کنندگان به راحتی بتوانند در ساعات غیراداری وارد مرکز شوند و خدمات دریافت کنند.

محمدیان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۶ طرح عمرانی در حوزه بهداشت و درمانی قم در حال اجرا است و با توجه به اعتباراتی که در اختیار داریم، برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر به مردم مقداری دستمان بسته است.

انتهای پیام/۱۱۶/


کد مطلب: 10753

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/10753/کمبود-نیروی-انسانی-مراکز-بهداشتی-درمانی-قم

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir