به گزارش قم نیوز محمد حسین احمدپور پیرامون این موضوع، بیان داشت: در همین خصوص ۱۱۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستمهای آبیاری قطرهای، ۸۶ هکتار نوار تیپ و بقیه نیز به سامانههای آبیاری کمفشار مجهز شد.
وی افزود: برای اجرای این طرحها که نقش مهمی در کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان دارد، ۱۸۰ میلیارد ریال هزینه شد که ۱۱۵ میلیارد ریال آن توسط دولت و بقیه توسط بهرهبرداران تامین شد.
وی با اشاره به اینکه طرحهای مورد نظر در دهستان قمرود و دشت براوستان (حومه جمکران) اجرا شدهاست، ادامه داد: با برنامهریزی صورت گرفته و پیگیریهای مستمر به دنبال آن هستیم تا سامانههای نوین آبیاری در تمامی مزرعهها و باغهای استان که امکان اجرای این طرح وجود داشته باشد، مورد استفاده قرار گیرد.
احمدپور گفت: تلاش میکنیم تا پایان سال ۱۴۰۲ در صورت تامین اعتبار مورد نیاز بیشاز یکهزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان را به سامانههای نوین آبیاری تجهیز کنیم.
گفتنیاست کارشناسان حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم در زمینه اجرای سامانههای نوین آبیاری در سطح اراضی کشاورزی استان، راهنمایی لازم را به بهرهبرداران ارائه خواهند کرد تا در بهرهگیری از این سامانهها از بهترین نوع که بیشترین تناسب را با شرایط زمین و منطقه دارد، استفاده شود.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار زیر کشت میباشد که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
انتهای پیام / 106