مدیرکل بهزیستی قم با اشاره به ثبت ۳۷ مورد فرزندخواندگی طی سال گذشته، گفت: این آمار در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حکایت از رشد ۲ برابری دارد.
مدیرکل بهزیستی قم:۳۷ مورد فرزندخواندگی در قم ثبت شد
خبرگزاری ايرنا , 3 مرداد 1402 ساعت 13:01
مدیرکل بهزیستی قم با اشاره به ثبت ۳۷ مورد فرزندخواندگی طی سال گذشته، گفت: این آمار در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حکایت از رشد ۲ برابری دارد.
به گزارش قم نیوز سید صادق میریی با اشاره به روند مثبت مقوله فرزندخواندگی دراین استان، افزود: سال ۱۴۰۰، ۱۸ مورد فرزندخواندگی درقم ثبت شدهبود.
وی اضافه کرد: درحوزه معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی قم در قالب سه دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان، دفتر توانمندسازی خانواده و زنان و دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی اقداماتی درخصوص انواع نیازمندیهایی که برای مردم ممکن است رخ دهد، اقداماتی پیشبینی و اجرا میشود.
میریی با بیان اینکه دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان ساماندهی کودکان بیسرپرست و یا بدسرپرست را بر عهده دارد، ادامه داد: کودکانی که سرپرست مؤثری ندارند و والدین آنها معتاد و یا زندانی هستند و همچنین شیرخواران و نوزادان بیسرپرست و مجهولالهویه با حکم مقام قضایی در این مرکز پذیرش میشوند.
وی عنوان کرد: خانوادههای بدون فرزند، متقاضی فرزندخواندگی نوزادان بیسرپرست هستند و اداره کل بهزیستی همزمان با ساماندهی این نوزادان بهعنوان متولی این کار بعد از طی روال اداری و احراز شرایط بر اساس دستورالعملها، این شیرخواران را به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی تحویل میدهد.
وی افزود: شیرخوارگاه بهزیستی مختص کودکان مقطع سنی از بدو تولد تا سه سال است بنابراین بعد از سهسالگی تا ششسالگی کودکان اعم از دختر و پسر به مرکز مربوطه منتقل و از سن هفتسالگی تفکیک میشوند و برای مقطع سنی ۱۳ تا ۱۸ نیز بهصورت تفکیک جنسیتی در مراکز نگهداری میگردند.
میریی، اظهار کرد: هدف بهزیستی باز پیوند کودکان بدسرپرست است و اگر فرزندی وارد این چرخه شد در صورت احراز شرایط والدین و یا اقوام درجه یک با حکم قضایی کودکان به خانواده بازگردانده میشوند.
وی با اشاره به نحوه احراز صلاحیت خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی، گفت: این خانوادهها میتوانند فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست را بهصورت موقت تا تعیین تکلیف قطعی فرزندان و واگذاری آنها به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی، نزد خود نگهداری کنند.
مدیرکل بهزیستی قم، تصریح کرد: یکی از مقولههای فعالیت دفتر کودکان و نوجوانان فرزندان امداد بگیر میباشد و کودکانی که به خانواده باز پیوند شدند؛ اما همچنان مشکلات معیشتی دارند مورد حمایت قرار میگیرند؛ درحال حاضر ۱۲۳ نفر کودک امداد بگیر در استان قم ثبت شدهاست.
میریی با اشاره به رسالتهای دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی اداره بهزیستی استان قم، اضافه کرد: این دفتر در حوزه آسیبهای کودکآزاری، همسرآزاری، کودکان خیابانی، کودکان کار، خودکشی، خشونت و مشاجرات خانگی فعال است؛ خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی بهصورت شبانهروزی در خدمت مردم است و مردم میتوانند انواع خشونتهای مشاهده شده خود را در با اورژانس اجتماعی در میان بگذارند تا در اسرع زمان مداخله و ساماندهیهای لازم انجام بگیرد.
وی با اشاره به فعالیت مستمر پایگاههای خدمات اجتماعی بهزیستی قم بر اساس رویکرد محله محوری، بیان داشت: در همین خصوص فعالیتها در قالب خانه امن زنان، خانه سلامت دختران در معرض آسیب اجتماعی، مرکز مداخله در بحران فردی و خانوادگی، مرکز ساماندهی کودکان کار برای رسیدگی به امور نیازمندان در حال انجام است.
کودک خیابانی در قم وجود ندارد
مدیرکل بهزیستی قم ساماندهی و رسیدگی به امور کودکان کار را جزو رسالتهای مهم یاد کرد و گفت: در سطح استان کودکان کار نیازمند درآمد روزانه (ایرانی و اتباع خارجی) مشاهده میشود اما کودکان خیابانی در قم وجود ندارد.
میریی اضافه کرد: در صورت مشاهده موارد انگشتشمار کودکان خیابانی، در کمترین زمان مداخله شده و به مراکز ساماندهی کودکان کار هدایت میشوند و خدمات موردنیاز را دریافت میکنند؛ در همین راستا طرح توانمندسازی مادران و ایجاد مشاغل خانگی را برای تامین معیشت خانوادههای این کودکان دنبال میشود.
وی ادامه داد: یکی از اولین فعالیتهای بهزیستی از بدو تاسیس که این خدمات کماکان نیز ادامه دارد دفتر توانمندسازی خانواده و زنان خاص بانوان خودسرپرست و یا زنانی است که سرپرست آنها ازکارافتاده است.
مدیرکل بهزیستی قم تصریح کرد: در حال حاضر یکهزار و ۴۴۰ خانواده تحت پوشش در قم وجود دارد که باتوجهبه روند پذیرش و ترخیص، تعداد زنان تحت پوشش متغیر است.
میریی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم این دفتر توجه به وضعیت فرزندان این خانوادهها اعم از دانشآموز و دانشجو، و مسئله تحصیل آنهاست که حتی با پرداخت شهریه دانشجویی آنها مورد حمایت قرار میگیرند.
انتهای یپام / 113
کد مطلب: 109188