?>?> حراست از محیط زیست با نگاه اخلاقی و عرفانی انجام شود | قم نیوز
چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۴۶
کد مطلب : 109686
منبع : ایسنا
امام جمعه قم:

حراست از محیط زیست با نگاه اخلاقی و عرفانی انجام شود

قم نيوز : تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه تخریب محیط زیست در واقع به معنای از بین بردن و ضایع کردن یک تسبیح گوی با معرفت، با ایمان و عامل به امر الهی است، گفت: همانطور که محیط زیست با ما مهربان است و تمام احتیاجات ما را تأمین می کند ما نیز باید مهربانانه و با نگاه مکتبی، دینی، اخلاقی و عرفانی به آن نگاه کنیم تا در قیامت مدیون محیط زیست خود نباشیم.
امام جمعه قم:حراست از محیط زیست با نگاه اخلاقی و عرفانی انجام شود.
امام جمعه قم:حراست از محیط زیست با نگاه اخلاقی و عرفانی انجام شود.
به گزارش قم نیوز آیت الله سیدمحمد سعیدی در دیدار محمدحسین بازگیر که پیش از ظهر امروز 22 شهریور در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت انجام شد، با اشاره به مرور آموزه های اهل بیت(ع) در مراسم عزاداری اظهار کرد: یکی از کارهای اباعبدالله علیه السلام به محض ورود به سرزمین کربلا خرید آن سرزمین و وقف آن در جهت خدمت به زائران بود.

به نقل از روابط عمومی آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، سعیدی با بیان اینکه محیط زیست امانت الهی در اختیار ما انسان ها است، گفت: ما باید نسبت به امانت های الهی امانتدار باشیم و آن را به اهل اش بسپاریم و حق ضایع کردن و تلف کردن آن را نداریم.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت امانت دانستن محیط زیست در دست انسان را مختص اسلام دانست و افزود: اصولی که در قانون اساسی کشور در رابطه با محیط زیست وجود دارد از آموزه های دینی گرفته شده و این جامعیت و واقع بینانه بودن آموزه های دینی ما را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه آثار نگاه معنوی اسلام به محیط زیست با سایر نگاه ها به آن متفاوت است، افزود: مفاد بسیاری از آیات و روایات این است که آنچه در آسمان و زمین است خدا را تسبیح می کنند که نشان می دهد محیط زیست دارای شعور، معرفت و ایمان است.

سعیدی با تأکید بر اینکه تخریب محیط زیست در واقع به معنای از بین بردن و ضایع کردن یک تسبیح گوی با معرفت، با ایمان و عامل به امر الهی است، گفت: هیچ کسی حق ندارد نسبت به محیط زیست بی توجه باشد و اگر می خواهیم تغییری در محیط زیست ایجاد کنیم باید به خاطر اهداف والاتری که مورد رضای خداوند است باشد تا رضایت محیط زیست نیز جلب شود.

وی با تأکید بر اهمیت محیط زیست در اسلام، افزود: همانطور که محیط زیست با ما مهربان است و تمام احتیاجات ما را تأمین می کند ما نیز باید مهربانانه و با نگاه مکتبی، دینی، اخلاقی و عرفانی به آن نگاه کنیم تا در قیامت مدیون محیط زیست خود نباشیم.

در ابتدای این نشست محمدحسین بازگیر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به آیات و روایات زیادی که مربوط به محیط زیست است، گفت: حتی در قانون اساسی نیز حفظ محیط زیست یک وظیفه همگانی دانسته شده که نشان دهنده توجه قانونگذاران ما به عدالت بین نسلی و توسعه پایدار دارد.

وی با اشاره به شرایط سخت محیط زیستی در کشور به ویژه در استان قم افزود: داشته های زیستی کشور از ظرفیت زیستی مردم کمتر است به گونه ای که ردپای اکولوژیکی محاسبه شده برای مردم ۲.۶۶ هکتار زمین است در حالی که منابع در دسترس ما ۰.۸۲ هکتار یعنی یک سوم مقدار مورد نیاز است؛ بنابراین ما مجبوریم که برای تأمین غذا و انرژی و دفع زباله و دیگر نیازها به خارج از کشور وابسته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به لزوم کاهش ردپای اکولوژیکی مردم در محیط زیست، گفت: ما اگر عرصه ای از محیط پیرامونی جامعه را محافظت و مراقبت می کنیم و منطقه محافظت شده داریم قرار نیست یک ریال درآمد از آن داشته باشیم و جریمه ها هم به خود ما بر نمی گردد بلکه در مسیری که برای محیط زیست لازم است هزینه می شود.

وی با تأکید بر اینکه مجموعه ما کاملا حفاظتی و حاکمیتی است، افزود: ما اگر می گوییم محیط زیست را تخریب نکنید محکوم هستیم به اینکه جلو توسعه و اشتغال را می گیریم در حالی که اگر رودخانه ای را به بهانه اشتغال ۱۰۰ نفر از بین برود زندگی هزاران کشاورز و حتی جانداران دیگر به خطر می افتد.

انتهای پیام / 113
https://qomnews.ir/vdch6wnz-23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما