معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت: میزان جوجهریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان طی ماههای اخیر نسبت به اسفندماه سال گذشته، با رشد ۱۲۲ درصدی همراه بودهاست.
معاون جهاد کشاورزی قم:
جوجه ریزی در واحدهای پرورش مرغ قم ۱۲۲ درصد افزایش یافت
خبرگزاری ايرنا , 24 شهريور 1402 ساعت 13:10
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت: میزان جوجهریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان طی ماههای اخیر نسبت به اسفندماه سال گذشته، با رشد ۱۲۲ درصدی همراه بودهاست.
به گزارش قم نیوز منصور دیان اردستانی بیان داشت: با توجه به تلاش تولیدکنندگان صنعت طیور استان در راستای تامین گوشت مرغ مورد نیاز مردم، در ماههای اخیر شاهد افزایش معنا دار جوجهریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی مستقر در قم نسبت به اسفندماه سال گذشته هستیم، به نحوی که میزان جوجه ریزی در این واحدها تنها در مردادماه سالجاری به ۹۰۵ هزار و ۶۱۰ قطعه رسیدهاست.
وی افزود: تامین و تدارک گوشت مرغ مورد نیاز مردم قم همواره یکی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان است و در همین ارتباط با همراهی خوب بهرهبرداران این بخش زمینه افزایش جوجهریزی در واحدهای پروش مرغ گوشتی فراهم شد و این موضوع نقش مهمی در بالابردن سطح عرضه گوشت مرغ در ماههای پیشرو خواهد داشت.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر با اقدامهای صورت گرفته برای ارتقا سطح استانداردهای فنی و افزایش بهرهوری در واحدهای پرورش مرغ گوشتی مستقر در قم، علاوه بر تلاش برای بالا بردن توان عرضه گوشت مرغ و تامین نیاز بازار استان در این بخش، ارتقا سطح کیفیت این محصول نیز مورد توجه بودهاست.
گفتنیاست تعداد ۲۷۷ واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه بهرهبرداری صنعتی به ظرفیت پنجمیلیون و ۱۱۱ هزار و ۷۳۰ قطعه در استان موجود است.
علاوه بر آنچه گفته شد، تعداد ۲۳ واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت ۹۲۳ هزار و ۲۷۰ قطعه نیز در قم دارای پروانه تاسیس میباشد که نشان دهنده ظرفیتهای بالای این استان در زمینه تولید گوشت مرغ است.
در مجموع سال گذشته ۲۴ هزار و ۲۳۸ تُن گوشت مرغ در واحدهای مرغداری استان قم تولید و به بازار مصرف عرضه شد که با برنامهریزی انجام شده این میزان در سال جاری روند افزایشی نیز خواهد داشت.
قم از جمله استانهای برتر کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
انتهای پیام / 113
کد مطلب: 109697