مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۶.۲ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش آب سالم و بهداشتی هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم:
۹۶.۲ درصد جمعیت روستایی قم از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند
خبرگزاری مهر , 27 خرداد 1403 ساعت 16:27
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۶.۲ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش آب سالم و بهداشتی هستند.
به گزارش قم نیوز،مهدی نظرزاده امروز به مناسبت هفته صرفهجویی در مصرف آب در جمع خبرنگاران با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت گفت: یکی از مهمترین برنامههای رئیسجمهور شهید، آبرسانی به ۱۰ هزار روستای محروم بود که در مناطقی از کشور نتایج بسیار خوبی به همراه داشت.
وی با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای بخش مرکزی قم نیز در راستای همین طرح به انجام رسید، اظهار کرد: در دولت سیزدهم توجه ویژهای در آبرسانی به روستاها انجام شد و ما نیز در راستای اهداف دولت توانستیم اقدامات خوبی را در استان از جمله آبرسانی به روستاهای قمرود به انجام برسانیم و روستاهای باقیمانده نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۶.۲ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش آب سالم و بهداشتی هستند، خاطرنشان کرد: در بخش آبرسانی به روستاها، استان قم نسبت به میانگین کشوری در وضعیت خوبی قرار دارد.
وی با اشاره به مشکلات کمبود آب در روستاها تصریح کرد: هرچند در تعداد کمی از روستاها با مشکل توزیع آب مواجه هستیم اما بسیاری از روستاها با وجود تأمین بیش از نیاز آب، به علت استفاده در موارد غیرشرب و استفاده غیرمجاز از شبکه با مشکل کمبود روبرو شدهاند.
نظرزاده هزینههای سنگین و زمانبر بودن تأمین آب را مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: در تلاش هستیم با اقدامات فنی و کنترل برداشتهای ناعادلانه و جلوگیری از هدر رفت، از آب موجود بیشترین بهرهوری را در روستاها داشته باشیم.
تولید ۳.۸ مگاوات برق از انرژی آب و ۳۵۰ کیلووات از انرژی خورشیدی در استان قم
وی در ادامه از تولید ۳.۸ مگاوات برق از انرژی آب و ۳۵۰ کیلووات از انرژی خورشیدی در استان خبر داد و گفت: تقریباً ۴۲ درصد برق مورد نیاز تأسیسات آب و فاضلاب از انرژی آب و خورشید تولید میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره بهره گیری از فناوری لوله شکافی برای اجرای شبکههای فاضلاب اظهار کرد: در حال حاضر این تکنولوژی بومیشده و در قم حدود ۳۵ کیلومتر لولهگذاری به این روش اجرا کردیم.
وی از امضا موافقتنامه همکاری با معاونت علمی ریاست جمهوری، با موضوع «حمایت از طرحهای فناورانه در حوزههای بهبود و ارتقا کیفیت لجن و فرآوری لجن تصفیهخانههای فاضلاب» خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح به صورت پایلوت توسط شرکت آب و فاضلاب استان قم انجام میشود که به زودی به مرحله اجرا خواهد رسید و نتایج آن برای کل کشور مثمر ثمر خواهد بود.
نظرزاده حمایت از طرحهای زیستمحیطی را از دیگر اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان برشمرد و در این راستا به استفاده از پساب در مصارف غیر خانگی اشاره کرد و ابراز کرد: در حال حاضر دانشگاه قم بخش عمدهای از آب فضای سبز خود را با استفاده از پساب آبیاری میکند.
کد مطلب: 110560