مدیرکل دامپزشکی قم گفت: در نیمه نخست امسال، ۱۰ هزار تن انواع فرآوردههای خام دامی از جمله تخممرغ، شیر و دنبه از این استان به کشورهای مختلف صادر شده است.
مدیرکل دامپزشکی قم:
۱۰ هزار تن انواع فرآوردههای خام دامی از قم صادر شد
خبرگزاری ايرنا , 17 مهر 1403 ساعت 10:36
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: در نیمه نخست امسال، ۱۰ هزار تن انواع فرآوردههای خام دامی از جمله تخممرغ، شیر و دنبه از این استان به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گزارش قم نیوز،سید مهدی سرکشیک روز دوشنبه به مناسبت هفته دامپزشکی و در حاشیه بازدید خبرنگاران از کشتارگاه طیور بهاران قم در جمع خبرنگاران، افزود: عمده محصولات صادر شده تخممرغ به میزان پنج هزار تن و محصولات لبنی از جمله شیر خشک، کره و دنبه نیز به میزان پنج هزار تن بود.
وی اضافه کرد: از این میزان ۲۳۰ تن دنبه بوده که سال گذشته نیز یک هزار و ۶۳۰ تن از این محصول صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز ۱۷ هزار و ۲۰۰ تن انواع فرآوردههای خام دامی از این استان صادر شد که از این میزان ۱۳ هزار و ۲۰۰ تن (معادل ۱۰ درصد تخممرغ صادراتی کشور) و پنج هزار تن محصولات لبنی بوده است.
سرکشیک ادامه داد: صادرات محصولات و فرآوردههای خام دامی از قم بهطور عمده به کشور عراق، کشورهای حوزه خلیجفارس و کشورهایی از جمله گرجستان و آذربایجان صورت میگیرد.
به گفته وی، سال گذشته ۱۳۶ هزار تن تخممرغ و ۲۵ هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید شده است.
تزریق یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر علیه بیماریهای مشترک انسان و دام
وی در ادامه گفت: در نیمه نخست امسال یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر علیه بیماریهای مشترک انسان و دام از جمله آبله، تب برفکی، هاری، بروسلوز و طاعون تزریق شد.
وی افزود: سال گذشته ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین واکسینه شدند.
به گفته مدیرکل دامپزشکی قم، ۵۵۰ هزار راس دام سبک و ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان قم وجود دارد که سال گذشته، ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۱۵۰ هزار تن شیر تولید شده است.
وی ادامه داد: در استان قم چهار مجتمع دامپروری فعال است و مجتمع دامشهر نیز بهنوعی بارانداز دام کشور محسوب میشود.
به گفته وی، در استان قم ۲ واحد کشتارگاه دام و ۲ واحد کشتارگاه طیور فعال است.
سرکشیک با بیان اینکه ۵۵۰ واحد مرغداری در استان قم وجود دارد، اضافه کرد: از این تعداد، ۴۴۰ واحد فعال است و با ۸۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: بیشترین تراکم مرغداری مرغ تخمگذار مربوط به قم است و این استان بهعنوان قطب تولید تخممرغ در سطح کشور شناخته میشود.
وی بیان کرد: سال گذشته ۲۰ هزار و نیمه نخست امسال ۹ هزار و۹۰۰ نوبت بازدید و نظارت بهداشتی از مراکز عرضه و بستهبندی فرآوردههای خام دامی در استان صورت گرفت.
سرکشیک افزود: ۳۶ واحد بستهبندی گوشت مرغ و ماهی، ۲۲ واحد کارخانه فرآوردههای گوشتی، ۲۵ واحد کارخانههای خوراک دام و طیور، ۳۷ مرکز درمانی و مایهکوبی دام و طیور، ۲۲ باب داروخانه دامپزشکی، ۱۴ واحد شرکت پخش دارو و مواد بیولوژیک و ۴۰ واحد کلینیک و مجتمع درمانی در استان قم فعال است.
وی گفت: ۳۲۶ زنبورستان در سطح استان قم وجود دارد که سال گذشته ۱۰ تن تولید عسل انجام شد.
به گفته وی، نظارت، هماهنگی و اقدامهای دامپزشکی در سطح استان توسط ۶۰۰ همکار دکتر دامپزشک عمومی، متخصص، کارشناس ارشد، کارشناس، فوقدیپلم و اعضای نظام دامپزشکی صورت میگیرد که ۱۰۰ نفر در بخش دولتی و ۵۰۰ نفر نیز در بخش غیردولتی فعالیت میکنند.
مدیرعامل کشتارگاه طیور بهاران قم نیز با بیان اینکه این کشتارگاه شامل ۲۲ سالن سردخانه است، گفت: ظرفیت نگهداری مرغ در این قفسهها، ۱۰ هزار تن میباشد.
محمدرضا رجبی با بیان اینکه ۲۰ نفر در کشتارگاه بهاران مشغول به کار هستند، افزود: مرغی که از استانهای مختلف وارد استان قم میشود، تحت نظارت دامپزشکی در سردخانه نگهداری و در بازههای زمانی مختلف جهت تنظیم بازار به چرخه مصرف منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه کشتارگاه بهاران بهعنوان سردخانه مرکزی کشور محسوب میشود، اضافه کرد: مرغ بستهبندی شده برای صادرات به استانها و کشورهای مختلف نیز در سردخانههای این کشتارگاه نگهداری میشود.
به گفته وی، دمای سردخانه باید ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر باشد و مرغ موجود در سردخانه تا زمان مصرف یک سال قابلیت نگهداری دارد.
مهر روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است.
کد مطلب: 111167