رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشت و تولید کینوا که از آن به دلیل خواص فراوانی که برای سلامتی دارد به عنوان خاویار گیاهی یاد میشود، در قم مورد استقبال کشاورزان قرار گرفتهاست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم:
کشت کینوا در قم مورد استقبال قرار گرفت
خبرگزاری ايرنا , 28 آذر 1403 ساعت 16:08
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشت و تولید کینوا که از آن به دلیل خواص فراوانی که برای سلامتی دارد به عنوان خاویار گیاهی یاد میشود، در قم مورد استقبال کشاورزان قرار گرفتهاست.
به گزارش قم نیوز،محمد رضا حاجی رضا روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا پیرامون خواص کینوا بیان کرد: این گیاه سرشار از پروتیئن و سایر مواد مورد نیاز بدن است و ارزش غذایی بالایی در راستای حفظ سلامت افراد دارد، بنابراین در بازار محصولی پرتقاضا به شمار میآید و تولید آن دارای مزیت اقتصادی است.
وی افزود: در سه سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی بر اساس برنامه الگوی کشت استان استفاده از اقلام گیاهی پربازده و متناسب با شرایط آبوهوایی قم را در دستور کار خود قرار دادهاست که در همین رابطه کشت گیاه کینوا با همکاری کشاورزان در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: اکنون برخی از کشاورزان نمونه استان که در زمینه کشت کینوا فعالیت میکنند، تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری این محصول را نیز در مزرعه خود در اختیار دارند و این کار موجب افزایش سوددهی تولید کینوا در قم شدهاست.
گیاه کینوا قدمتی پنجهزار ساله دارد و بسیار سبکتر و خوش هضمتر از دانههایی چون برنج است و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب ۲، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است. کینوا سرشار از مواد پروتئینی است ولی مقدار کالری خیلی کمی دارد.
کینوا از دسته گیاهان دارویی نیز هست و علاوه بر دانه از برگ تازه این گیاه هم به عنوان سبزی خوردن و یا به صورت پخته استفاده میشود.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
کد مطلب: 111476