مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشاورزان این استان با استفاده از استخرهای ۲ منظوره علاوه بر فعالیت کشت و کار خود، به آبزیپروری نیز بپردازند و از این طریق درآمد خود را افزایش دهند.
مدیرشیلات قم:
کشاورزان قمی با آبزیپروری درآمد خود را افزایش دهند
خبرگزاری ايرنا , 9 دی 1403 ساعت 15:47
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشاورزان این استان با استفاده از استخرهای ۲ منظوره علاوه بر فعالیت کشت و کار خود، به آبزیپروری نیز بپردازند و از این طریق درآمد خود را افزایش دهند.
به گزارش قم نیوز،سید محمد رضا طاهری روز یکشنبه افزود: استفاده از ظرفیت آب چاههای کشاورزی در استخرهای ۲ منظوره برای پرورش آبزیان و سپس آبیاری مزارع و باغات، علاوه بر افزایش درآمد، موجب صرفهجویی در مصرف آب و ارتقا بهرهوری فعالیتهای کشاورزی استان نیز میشود.
وی افزود: در همین ارتباط طی سالهای اخیر کشاورزان قمی استقبال خوبی از فعالیتهای مرتبط با آبزی پروری داشتند و با فراهم کردن زیرساختهای لازم در مزارع خود به این کسب و کار نیز مشغول شدند که البته همچنان این رویکرد مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی استان است و ما از بهرهبرداران بخش کشاورزی استان میخواهیم در مزارع خود، شرایط تولید آبزیان را هم فراهم کنند.
وی ادامه داد: در طول سه سال گذشته برنامه ابلاغی بخش شیلات استان به صورت ۱۰۰ درصد محقق و بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تُن انواع آبزیان در قم تولید و برای استفاده مردم به عنوان یک غذای سالم و مفید، در مراکز فروشگاهی عرضه شد.
در استان قم تعداد ۳۴۴ نفر بهصورت مستقیم در ۳۲۵ واحد به فعالیت آبزی پروری اشتغال دارند و گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایه گذاری بخش خصوصی همواره مورد توجهاست.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
کد مطلب: 111534