به گزارش قم نیوز، در این مراسم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در سخنانی با تبریک ایام پر خیر و برکت ماه رجب گفت: هر کسی به نوعی به دستگاه حضرت سیدالشهداء(ع) عرض ارادت میکند.
امیرعلی عموزاده با تأکید بر این که یاد و عظمت امام حسین(ع) همیشه ماندگار است، خاطرنشان کرد: به شکل های گوناگون به واقعه عاشورا پرداخته شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم بیان کرد: حرکت آفاقی حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) مشهود است؛ اما چرا به ابعاد انفسی عاشورا نمیپردازیم و جایگاه شهدای کربلا در وجود ما کجا، چگونه و چه کارکردی دارد؟ اگر کسی به این حرکت رنگ بیشتری بزند، هنرمندان بزرگ ما هستند.
بیش از 700 اثر به نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی ارسال شد
همچنین رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی درباره برگزاری سوگواره مذکور توسط این دانشگاه گفت: فراخوان این سوگواره در ماه محرم امسال در سه رشته عکاسی، تایپوگرافی و داستاننویسی منتشر و اطلاع رسانی و آثار خوبی به دبیرخانه سوگواره ارسال شد.
مهدی حمیدی پارسا افزود: بیش از 700 اثر به دبیرخانه سوگواره رسید که بیشتر این آثار مربوط به بخش عکاسی بود و در بخش تایپوگرافی حدود 50 اثر و در بخش داستاننویسی نیز حدود 40 اثر به این دبیرخانه ارسال شده بود.
وی با بیان این که در پاییز امسال فرآیند داوری آن انجام شد، اضافه کرد: برخی از آثار رسیده، بسیار آثار ارزشمند و فاخری بودند که در مجموعه 14 اثر توسط داوران به عنوان آثار برگزیده و برتر در سه رشته مذکور معرفی شد.
رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم همچنین از شرکت کنندگان، برگزیدگان، داوران و برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی هنری تقدیر و سپاسگزاری کرد.
بیانیه هیأت داوران نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی
در ادامه، بیانیه هیأت داوران نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی توسط حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین سرانجام، عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان، استاد دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی و یکی از داوران این سوگواره قرائت شد.
در این بیانیه آمده است: سوگواره دانشجویی هنر و اندیشه عاشورایی همان طور که از عنوانش نمایان است، عرض ارادتی است، از جانب جوانانی دلداده اهل بیت(ع) که گام در مسیر فراگیری هنر نهادهاند و می کوشند آموخته های هنری خود را در راه ترویج پیام عاشورا به کار گیرند. نهالی که روزی با پیشنهادی محدود و کوچک کاشته شد، امروز به همت دانشجویان و استادان دانشگاه و همراهی دوستان و سازمانهایی دیگر به بار نشسته است و امروز شاهد ثمرات آن هستیم و این مهم میسر نمیشد، مگر با نظر لطف حضرت دوست و صاحب حقیقی این سوگ بزرگ که خود را ولی دم و خونخواه شهید کربلا نامیده است.
در این بیانیه افزوده شده است: آثار راه یافته به این سوگواره به ترتیب در بخشهای عکاسی شامل ۴۹۰ اثر، تایپوگرافی ۵۰ اثر و در داستان نویسی ۳۲ اثر بود که توسط استادان هر بخش در گروههای ۲ یا ۳ نفره مورد ارزیابی قرار گرفت. برخورداری از ویژگیهای زیباشناختی و تطابق با معیارهای هنر هر رشته علاوه بر توانایی تأثیرگذاری و انتقال آموزههای عاشورایی مهمترین ملاکهای ارزیابی آثار بوده است. ما اعضای هیأت داوران نیز خوشحالیم که توفیق داشتیم در این حرکت پربرکت نقش کوچکی را ایفاء کنیم و در گرمتر شدن تنور رقابت هنری سهمی داشته باشیم. ان شاء الله که تلاش همه شرکتکنندگان و دست اندرکاران مورد رضایت و قبول اهل بیت(ع) قرار بگیرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: در این جا لازم است، از همکارانم در بخش داوری سوگواره، آقایان استادان مهدی جعفری، حمید عابدی و امیر مسعود عربشاهی در بخش عکاسی؛ خانم دکتر مرسلی توحیدی و استاد سید احمد موسویراد در بخش تایپوگرافی؛ تقدیر و تشکر کنم و همچنین از استاد یونس عزیزی که در بخش داستان نویسی در کنار اینجانب محمدحسین سرانجام در داوری آثار شرکت داشتند. به این وسیله تشکر خود را از همه شرکت کنندگان و دستاندرکاران این سوگواره ابراز میداریم و از خداوند منان برای همه آنان توفیق روزافزون را خواستاریم.
تجلیل از برگزیدگان سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی
در بخش دیگر این مراسم از برگزیدگان این سوگواره تجلیل شد که در بخش عکاسی سمیه آهنگرانی، مهزیار مهدی پور و سعیدرضا مقصودی (اول تا سوم) و فاطمه صداقت یار (شایسته تقدیر)؛ در بخش تایپوگرافی عبدالله بوستانی، محمدمصطفی جعفری و محمدجواد پردخته (اول تا سوم) و زهرا گلزاده و اکرم سیمرغ (شایسته تقدیر) و در بخش داستان نویسی فاطمه گلکار، سمیه شهبازی و عذرا سادات رهنمایی (اول تا سوم) معرفی شدند.
داوران نخستین دوره این سوگواره در بخش داستان نویسی دکتر محمدحسین سرانجام و یونس عزیزی؛ در بخش تایپوگرافی دکتر فاطمه مرسلی توحیدی و سید احمد موسوی راد و در بخش عکاسی مهدی جعفری، حمید عابدی و امیرمسعود عربشاهی بودند.
پخش کلیپی از مراحل داوری این سوگواره و اجرای گروه سرود «عابس» از دیگر برنامه های این مراسم بود.
افتتاح نمایشگاه آثار برگزیده سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی
پس از پایان آیین اختتامیه سوگواره مذکور، نمایشگاه آثار برگزیده در نگارخانه شهید سید مرتضی آوینی با حضور مسئولان، استادان، دانشجویان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه گشایش یافت.
این نمایشگاه از دو بخش «آثار برگزیده نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی» و «عاشورای امروز» تشکیل شده و تا روز یکشنبه هفته آینده (7 بهمن 1403) از ساعت 10 تا 16 به صورت رایگان برای بازدید عموم در بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه 28 دائر است.
این مراسم با حضور تعدادی از مدیران فرهنگی و هنری استان قم، استادان و دانشجویان رشته های هنری و فرهنگی و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان قم توسط دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی و انجمنهای علمی دانشجویی این دانشگاه در رشتههای عکاسی، ارتباط تصویری (گرافیک) و ادبیات نمایشی و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم؛ سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم و موکب حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد.
دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی در 7 رشته برگزار خواهد شد
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی، از برگزاری دومین دوره «سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی» توسط انجمنهای علمیِ دانشجویی این دانشگاه در سال آتی در هفت رشته خبر داد.
ندا پارسا در حاشیه برگزاری آیین اختتامیه نخستین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی در گفتوگویی، با بیان این که پوستر دومین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی امروز رونمایی شد، اعلام کرد: در دومین دوره این سوگواره علاوه بر سه رشته عکاسی، تایپوگرافی و داستاننویسی که در اولین دوره این سوگواره داشتیم، چهار رشته مستند، نقاشی، خوشنویسی و شعر نیز به آن افزوده شده است.
وی با اشاره به این که شرکت در این سوگواره برای عموم علاقهمندان آزاد است، اظهار کرد: دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی توسط انجمنهای علمی دانشجویی این دانشگاه و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم؛ سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم؛ موکب حضرت فاطمه معصومه(س) و... دومین دوره این سوگواره را برگزار خواهد کرد.
وی با بیان این که موضوع سوگواره مذکور، درباره ️اربعین حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) است، اعلام کرد: جزییات برگزاری این سوگواره طی فراخوانی و از طریق کانال معاونت فرهنگی و دانشجویی و تارنمای (سایت) دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی اطلاعرسانی خواهد شد.
پارسا، با بیان این که نشانی کانال این معاونت در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/ait_cul است، افزود: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در قم میتوانند با شماره تلفن 02591010926 تماس بگیرند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تشکیل سه انجمن علمی دانشجویی در رشتههای عکاسی، ارتباط تصویری (گرافیک) و ادبیات نمایشی توسط این دانشگاه گفت: با تشکیل این انجمنها و با مشارکت فعال دانشجویان بنا داریم که در بخشهای گوناگون مانند برگزاری کارگاه آموزشی، مسابقه و نمایشگاه در ارتقای سطح علمی و افزایش تجربه دانشجویان بکوشیم.
«دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی» در قم، بلوار بسیج (هنرستان)، بین کوچههای 20 و 22 قرار دارد و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رشتهها و فعالیتهای علمی ـ فرهنگی این دانشگاه میتوانند در قم با شماره تلفن 02591010926 تماس بگیرند و یا به نشانی اینترنتی https://itaihe.ac.ir مراجعه کنند.