به گزارش قم نیوز،محمد رضا حاجی رضا روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم علاوه بر تلاش برای تولید محصولات غذایی، وظیفه مهمی نیز در خصوص رصد مراکز عرضه این محصولات برعهده دارد و در همین خصوص بازرسان ما به صورت مداوم بر نحوه فعالیت واحدهای صنفی مرتبط با بخش کشاورزی نظارت میکنند.
وی افزود: در همین راستا واحدهایی همچون عرضه کنندگان محصولات لبنی، پروتئینی، میوه فروشیها، مرغداریها، دامداریها، کشتارگاهها، نانواییها، کارخانههای تولید و بسته بندی مواد غذایی، شرکتهای پخش، فروشگاههای بزرگ و سایر اصناف مرتبط با توزیع محصولات کشاورزی در استان، مورد توجه و رصد بازرسان سازمان جهاد کشاورزی هستند.
وی ادامه داد: تامین امنیت غذایی مهمترین وظیفه ماست و به همین منظور تمام تلاش خود را برای تامین و تدارک هرچه بهتر محصولات غذایی مورد نیاز مردم استان به کار گرفتهایم و تلاش میکنیم با پایش مستمر مراکز توزیع محصولات کشاورزی، روند عرضه مایحتاج مردم در بازار را به خوبی مدیریت کنیم.
بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.