مدیرعامل آب و فاضلاب استان قم گفت: ظرفیت تصفیهخانههای قم در حال تکمیل است و احداث تصفیهخانه جدید از سال آینده آغاز میشود.
ظرفیت تصفیهخانههای قم تکمیل است؛صنایع از پساب استفاده کنند
خبرگزاری تسنیم , 23 بهمن 1403 ساعت 15:51
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
مدیرعامل آب و فاضلاب استان قم گفت: ظرفیت تصفیهخانههای قم در حال تکمیل است و احداث تصفیهخانه جدید از سال آینده آغاز میشود.
به گزارش قم نیوز،از برنامهریزی برای احداث تصفیهخانه جدید خبر داد و اظهار داشت: قرارداد احداث این تصفیهخانه در حال نهایی شدن است و عملیات اجرایی آن از سال آینده آغاز خواهد شد. در حال حاضر، ظرفیت تصفیهخانههای موجود تقریباً تکمیل شده است.
وی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه افزود: طبق این قانون، دستگاههایی که زمینهای وسیع با فضای سبز دارند و آب غیرشور زیادی مصرف میکنند، موظف به جایگزینی آب شرب با منابع دیگر هستند. بهعنوان نمونه، دانشگاه قم چند سالی است که با احداث تصفیهخانه، روزانه حدود 600 مترمکعب (600 هزار لیتر) از پساب تولیدی خود را برای آبیاری مجموعه استفاده میکند.
وی افزود: همچنین، دانشگاه باقرالعلوم نیز اخیراً تصفیهخانه خود را راهاندازی کرده و بهزودی عملیاتی خواهد شد. سایر مراکز بزرگ مانند پادگانها نیز بهسمت استفاده از فاضلاب تصفیهشده برای آبیاری فضای سبز حرکت میکنند.
مدیرعامل آب و فاضلاب قم در پاسخ به این پرسش که آیا شهرکهای صنعتی و صنایع آببر میتوانند از پساب استفاده کنند، گفت: براساس بندهای 38 و 39 قانون برنامه هفتم توسعه، صنایع ملزم به استفاده از پساب هستند. این موضوع سال گذشته در قالب قانون بودجه نیز بهعنوان یک تکلیف قانونی مطرح شد.
وی تصریح کرد: در محور سلفچگان و نیزار، که عمدتاً شامل صنایع فولاد و سیمان است، سرمایهگذار انتخاب شده و مراحل اجرایی کار آغاز شده است. بهمحض نهایی شدن زمین تصفیهخانه، اجرای پروژه شروع میشود و حدود دو سال زمان خواهد برد. پس از آن، با انتقال پساب به محدوده سلفچگان و نیزار، تمامی صنایع موظف به جداسازی مصرف آب شرب و جایگزینی آن با پساب خواهند بود.
نظرزاده همچنین درباره بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در مدیریت آب و فاضلاب استان خاطرنشان کرد: چند سالی است که در زمینه کنترل شبکه، استفاده از هوش مصنوعی را آغاز کردهایم و این روند را با کمک شرکتهای دانشبنیان توسعه دادهایم. در حال حاضر، سیستم 122 بهصورت آزمایشی با بهرهگیری از هوش مصنوعی، پاسخگوی مردم خواهد بود تا یک ارتباط تعاملی مؤثر برقرار شود. علاوه بر این، در بخش هوشمندسازی، برنامه ویژهای برای کنترل و مدیریت مشترکان پرمصرف در نظر گرفتهایم.
کد مطلب: 111741