کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

لزوم تغییر روش‌های آبیاری در قم برای مقابله با بحران کم‌آبی

خبرگزاری تسنیم , 5 اسفند 1403 ساعت 14:32

گزارشگر : تحریریه قم نیوز

معاون آب منطقه‌ای استان قم با اشاره به بحران کم‌آبی در استان، تغییر روش‌های سنتی آبیاری و استفاده از سیستم‌های نوین را امری ضروری برای کاهش هدررفت منابع آبی دانست.


به گزارش قم نیوز،محمد دانشوردر گفتگویی، به بررسی روش‌های سنتی آبیاری و مشکلات ناشی از آنها پرداخت و تأکید کرد که باید در این زمینه تغییرات جدی صورت گیرد. 

وی در پاسخ به این سوال که چرا آبیاری غرقابی هنوز در برخی مناطق استفاده می‌شود و چه برنامه‌هایی برای اصلاح این روش‌ها وجود دارد، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش هدررفت آب، اصلاح روش‌های آبیاری است. در این زمینه، سازمان جهاد کشاورزی باید سه اقدام اساسی را در دستور کار خود قرار دهد: اصلاح الگوی کشت، استفاده از گونه‌های کم‌آب‌بر، و اصلاح روش‌های آبیاری.

دانشور افزود: در استان قم کشت محصولات پرآب‌بر مانند هندوانه و برنج که در مناطق دیگر کشور نیز ممکن است کشت شوند، به دلیل محدودیت منابع آبی، اصلاً مناسب نیست. به جای این محصولات باید به سمت کشت گیاهان کم‌آب‌بر و مقاوم به خشکی برویم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان یک مطالبه‌گر در این زمینه اقداماتی انجام داده است، گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه، مواردی در خصوص سازگاری با کم‌آبی و اصلاح مصرف آب مطرح شده است. این برنامه از سال 1401 آغاز شده و به‌طور مشخص، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی موظف به اجرای آن هستند. طبق این برنامه، دستگاه‌ها از جمله سازمان جهاد کشاورزی، شهرداری‌ها، صنایع و دیگر نهادها باید در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب اقدام کنند.

معاون شرکت آب منطقه‌ای استان قم تأکید کرد: طبق برنامه سازگاری با کم‌آبی، هدف‌گذاری شده که تا سال 1406 در مرحله اول، 175 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب داشته باشیم.

دانشور با اشاره به پیشرفت‌های حاصل شده در این زمینه، گفت: ما در حال حاضر 37 درصد از هدف‌گذاری مرحله اول برنامه سازگاری با کم‌آبی را محقق کرده‌ایم، اما همچنان در مسیر پیشرفت نیاز به تلاش بیشتری داریم. یکی از بخش‌های اصلی این برنامه که باید تکمیل شود، اقدامات جهاد کشاورزی است که در حال پیگیری است.
جلسات کارگروه‌های مختلف در سطح استان به‌طور منظم برگزار می‌شود و اصلاح الگوی مصرف آب در این جلسات مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: کارگروه ماده 11 جهاد کشاورزی در حال پیگیری این موارد است و جلسات آن در سطح استان برگزار می‌شود. ما به همکاری مستمر با سایر دستگاه‌ها و نهادها نیاز داریم تا بتوانیم در برابر بحران کم‌آبی موفق عمل کنیم.


کد مطلب: 111805

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/111805/لزوم-تغییر-روش-های-آبیاری-قم-مقابله-بحران-کم-آبی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir