به گزارش قم نیوز، مجتبی احمدزاده قمی با اشاره به استفاده از سبوس در نانها اظهار داشت: پیش از هدفمندی یارانهها نانهای تیره رنگ دارای سبوس بالایی بود اما، پس از اجرایی شدن هدفمندی یارانهها با توجه به اقبال عمومی مردم مبنی بر سفیدی نان، نانواییها به استفاده از آردهای سفید در طبخ نان پرداختند.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی و فعالیتهای مناسبی از سوی مسئولان ذیربط صورت گرفته که استفاده از سبوس در نانها انجام شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان قم تاکید کرد: همشهریان باید بدانند که تیرگی نان نشاندهنده وجود سبوس در نان است که برای سلامتی سیستم گوارش، قلب و عروق و سلامتی آنها مفید است و میتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به فواید سبوس گفت: سبوس در زمینه چربی خون و فشار خون بالا نقش پیشگیری دارد و حتی نقش درمانی در زمینه بیماریهای سرطانی و دستگاه گوارشی دارد.
نان قهوهای، نانی است که از آرد دانههای سبوس دار گندم تولید شده و نان سفید، نانی است که از آرد بدون سبوس تولید شده و پوسته ی گندم (سبوس) آن حذف شده است.
اکنون مشخص شده سبوس به عنوان یک داروی موثر طبی برای بیمارانی دارای اختلالات روده و یبوست است.
فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شوند. سبوس گندم جزو فیبرهای غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماریهای روده بزرگ تاثیر زیادی دارند.
سبوس جو و برنج جزو فیبرهای محلول است که اثر فراوانی در کاهش کلسترول خون دارند.
همانگونه که کاهش یا عدم مصرف سبوس برای عملکرد سیستم گوارشی مناسب نیست، افراط و زیادهروی در مصرف سبوس نیز عارضه به وجود می آورد.
ایجاد اسهال و انسداد روده و التهاب دیورتیکول روده از موارد استفاده بیش از اندازه سبوس است و باید همراه سبوس آب و مایعات مصرف شود.
انتهای پیام/۱۰۷