قم نیوز: استاد حوزه علمیه قم گفت: بسیاری از مسئولان در زمینه منابع طبیعی سخنان خوبی میگویند اما در عمل کاری انجام نمیدهند.
آیتالله علوی بروجردی در دیدار با مسئولان منابع طبیعی:
مسئولان به سخنان خود درباره منابع طبیعی عمل کنند
خبرگزاری فارس , 21 اسفند 1391 ساعت 12:54
قم نیوز: استاد حوزه علمیه قم گفت: بسیاری از مسئولان در زمینه منابع طبیعی سخنان خوبی میگویند اما در عمل کاری انجام نمیدهند.
به گزارش قم نیوز، آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی در دیدار با مدیرکل و کارکنان اداره کل منابع طبیعی قم با اشاره به اینکه کشور ما از نظر منابع طبیعی همچون جنگل و آب چندان غنی نیست، اظهار کرد: با این حال متأسفانه در فرهنگ عمومی کشور به منابع طبیعی بسیار بیتوجهی میشود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی بهرهبرداریهای بیرویه از منابع طبیعی است، تصریح کرد: منابع آبی در استان بسیار محدود است و این منابع از بارش باران و برف حاصل میشود و در قم کوههای بلندی همچون کوههای البرز و زاگرس که دارای برف و یخچالهای طبیعی باشد وجود ندارد، بنابراین مدیریت منابع آبی در مناطق کویری مثل قم بسیار اهمیت دارد.
علوی بروجردی با تاکید بر اینکه اگر تصرف در منابع طبیعی معقول باشد چنان که در طول تاریخ بوده است مشکلی ایجاد نمیشود، اضافه کرد: اما آنچه مشاهده میشود تصرف نامعقول و بهره برداریهای بیرویه از منابع طبیعی است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه بهرهبرداری بیرویه از منابع آبی موجب خسارتهای جانبی زیادی میشود، خاطرنشان کرد: این امر موجب خشک شدن قناتهایی میشود که پانصد سال در حال استفاده بودهاند اما با خشک شدن این قناتها، زندگی روستائیانی که وابسته به این قناتها بوده است، به مشکل بر میخورد و آنها مجبور میشوند به شهرها مهاجرت کنند که این امر پیامدهای اجتماعی خاص خود را دارد.
آیت الله علوی بروجردی با تاکید بر اینکه این مسئله نیاز به اصلاح فرهنگ جامعه دارد اظهار کرد: مدیریت منابع طبیعی با این فرهنگی که امروز در میان مردم و حتی مسئولان سطح بالا وجود دارد کار بسیار مشکلی است.
وی اضافه کرد: بسیاری از مسئولان آن گونه که اهمیت کار اقتضا میکند به مسئله توجه ندارند و سخنان خوبی گفته میشود، اما در عمل کاری انجام نمیشود.
استاد حوزه علمیه قم عدم اختصاص بودجه کافی به منابع طبیعی را یکی دیگر از مشکلات بزرگ عنوان و تصریح کرد: جنگلهای مازندران و گیلان از مهمترین منابع جنگلی کشور هستند که قاچاقچیان چوب شبانه اقدام به قطع درختها میکنند و برای جلوگیری از قاچاق چوب، باید از ابزار الکترونیک استفاده کرد یا اینکه مأمورانی برای این کار استخدام کرد اما متأسفانه برای هیچ یک از این اقدامات، بودجه مناسبی در نظر گرفته نمیشود.
علوی بروجردی اضافه کرد: بسیاری از درختان بلوط در فصل زمستان و سرما، به منظور تهیه سوخت مورد نیاز قطع میشوند که البته خوشبختانه با گازکشی به روستاها تا حدودی این مشکل حل شده است.
*دریاچه حوض سلطان قم مورد مطالعه قرار گیرد
وی با تاکید بر اینکه دریاچه حوض سلطان قم یکی از منابع طبیعی غنی در این منطقه است که بهره وری درست از آن میتواند موجب ارتقای استان قم شود، خاطرنشان کرد: باید دانشگاهها و پژوهشگران را به این منابع طبیعی پیوند دهیم و بسیاری از نیازهای کشور و دنیا در منابع کویری نهفته است و میتوان در این راستا از این منابع بهره برداری کرد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه کشاورزی در استان قم محدود است و باید به کشت محصولاتی پرداخت که با شرایط آب وهوایی سازگار باشند، تصریح کرد: اولویت باید به محصولاتی داده شود که به آب کمتری همچون درختان پسته، زیتون و انار احتیاج داشته باشند.
علوی بروجردی همچنین اعطای وام برای آبیاری قطرهای و احداث استخرهای چندمنظوره را گام مهمی در زمینه توسعه منابع طبیعی برشمرد و اضافه کرد: با احداث استخرها میتوان نزولات آسمانی در فصل زمستان را جمعآوری و همچنین از آنها برای پرورش ماهی استفاده کرد.
انتهای پیام/119/
کد مطلب: 12545