قم نیوز: دبير كميسيون امور بانوان در استانداري قم، گفت:در معماري اصيل اسلامي و ايراني، حرمت خانواده به خوبي حفظ مي شود چراکه اين نوع معماري حافظ حريم خانواده است.
ظهیری:
معماري اصيل اسلامي - ايراني، حافظ قداست حريم خانواده است
خبرگزاری ايسنا , 27 فروردين 1392 ساعت 12:00
قم نیوز: دبير كميسيون امور بانوان در استانداري قم، گفت:در معماري اصيل اسلامي و ايراني، حرمت خانواده به خوبي حفظ مي شود چراکه اين نوع معماري حافظ حريم خانواده است.
به گزارش قم نیوز، معصومه ظهيري با اشاره به اهميت اسلام به نوع بناها و ساختمانها گفت:خانواده مقدس ترين كانون در اسلام به شمار مي رود از اين رو اين دين جاودانه، براي خانه و خانواده شرايط خاصي را منوط به حفظ حرمت ها و ارزشها در نظر گرفته است.
وی افزود:مشرف نبودن خانه ها به يكديگر و همچنين دوري از اختلاط محرم و نامحرم از ويژگي هاي مهم معماري در اسلامي مي باشد چراکه حريم خانواده داراي جايگاه والايي است و بايد به خوبي حفظ گردد.
دبير كميسيون امور بانوان در استانداري قم، با بيان اينكه خانه بايد داراي اندروني و بيروني باشد اذعان داشت:در قرآن كريم به صراحت از اجازه گرفتن فرزندان در هنگام ورود به اتاق پدر و مادر ياد كرده است كه اين نشان مي دهد در معماري اسلامي، فضاها به گونه اي از يكديگر جدا مي باشد كه محل اسكان پدر و مادر از فرزندان بايد مجزا باشد.
ظهیری ادامه داد: در خانه هاي اصيل ايراني برگرفته از معماري اسلامي، هر يك از بخشهاي مهم خانه از يكديگر مجزا مي شد بويژه در زمان حضور مهمان در خانه و يا ورود نامحرمان، اعضاي خانواده داراي حريم خاص خود بودند كه متاسفانه در معماري مدرن اين ويژگي ها ديده نشده است.
وي با تاكيد بر ضرورت حفظ حجاب و پوشش در معماري خاطرنشان كرد:در معماري مدرن برگرفته از ديدگاه غرب برخي از فضاهاي معماري در درون خانه داراي حجاب و پوشش لازم نيست كه در اين زمينه آشپزخانه هاي اوپن يكي از فضاهاي موجود در اين ارتباط مي باشد.
ظهيري گفت:با توجه به تردد بالاي بانوان در آشپزخانه بويژه در زمان حضور مهمان بايد براي ايجاد حجاب و پوشش در اين نوع بنا راهكاري انديشيده شود زيرا مشرف بودن افراد نامحرم بر محرمان و يا در ديد قرار گرفتن در خانه و اختلاط محرم و نامحرم جايز نيست.
وي قداست حريم خانواده را از تاكيدات اسلام برشمرد و عنوان كرد:در دين اسلام هر چيزي كه حرمت ها را از ميان ببرد و حريم ها را بشكند جايز و ناپسند است و معماري ايراني و اسلامي مويد حفظ حرمت ها و حريم ها مي باشد.
اين استاد حوزه و دانشگاه در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد:در ساختمان سازي و معماري بايد همه مولفه هاي اخلاقي، اسلامي و فرهنگي به خوبي رعايت شود هرچند متاسفانه در بحث آپارتمان سازي با توجه به مجاورت سازه ها در كنار يكديگر و عدم رعايت ضوابط مهندسي با دقت نظر لازم، حتي همسايگان صداي يكديگر را يه راحتي مي شنوند.
وي افزود:اين در حالي است كه اسلام براي براي شنيده شدن صداي يكديگر نيز مسائل مهم شرعي را مطرح مي كند و اين امر نشان گر لزوم آرامش و آسايش در خانواده ها مي باشد كه، نه موجب سلب آرامش يكديگر باشند و نه آرامش خود را از دست بدهند.
دبير كميسيون امور بانوان در استانداري قم خاطرنشان كرد:از اين رو در معماري اصيل اسلامي و ايراني بناها به گونه اي ساخته مي شود كه ضمن حفظ حريم ها و حرمتها، آرامش و آسايش اعضاي خانواده نيز در نظر گرفته مي شود.
ظهیری اظهار داشت:در كشوري همانند روسيه آپارتمان ها به گونه اي طراحي مي شود كه سازه ها به صورت مورب در كنار يكديگر قرار مي گيرد و هيچ ساختماني بر ديگري مشرف نمي باشد و نسبت به يكديگر ديد ندارند.
وي با بيان لزوم تبيين معماري اسلامي –ايراني در جامعه عنوان كرد:ما در اسلام گنجينه هاي ارزشمندي در راستاي نوع معماري برگرفته از ارزشهاي ديني و اخلاقي داريم كه بايد مسئولان با فرهنگ سازي و برنامه هاي راهبردي آن را پياده ساخت.
ظهيري آموزش را ركن مهمي در فرهنگ سازي برشمرد و اذعان داشت:اگر خانواده بر لزوم حفظ حرمت ها و ارزش ها آموزش ديده شوند قطعا فرهنگ سازي مورد نظر تبيين مي شود به ويژه استفاده از منابع ارزشمند ديني مي تواند در اين نوع آموزش تاثير گذار باشد و معماري اصيل اسلامي را در جامعه تداعي كند.
وي گفت:يكي از گنجينه هاي مهم دين و شيعي در اين عرصه، رساله حقوقي امام سجاد(ع) مي باشد كه در آن به اهميت معماري و حقوق همسايه توجه كرده كه در اين زمينه مي تواند اطلاعات ارزشمندي را به جامعه منتقل سازد.
انتهای پیام/119/
کد مطلب: 13439