به گزارش قم نیوز به نقل از روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست استان قم، يك بهله ليل آسيب ديده توسط يكي از دوستداران و علاقمندان به محيط زيست به بخش محيط طبيعي اداره كل تحويل داده شد.
آقاي گماري استاد يكي از دانشگاه هاي كشور است كه از علاقمندان و دوستداران طبيعت هم مي باشد طبق اظهارات آقاي گماري، ليل آسيب ديده از منطقه ديزيجان در حالي كه به دليل آسيب ديدگي در حال تلف شدن بوده نجات داده شده و پس از رسيدگي به آن، اين پرنده را به بخش يگان حفاظت محيط زيست قم تحويل نمود تا پس از درمان و رسيدگي به آغوش طبيعت باز گردانده شود.
لازم به ياد آوري است اين پرنده در زمره پرندگان حمايت شده مي باشد كه از مشخصات فيزيكي آن مي توان به موارد ذيل اشاره كرد: ليل 32 تا 36 سانتيمتر طول دارد. بال ها كشيده داس مانند و نوك تيز، و دم نسبتا كوتاه است و اغلب در حال پرواز ديده مي شود. در پرنده ي نر، روتنه و بال ها خاكستري تيره، سر سياه، چانه و گلو سفيد با سبيل مشخص سياه، زير تنه سفيد يا رگه هاي طولي سياه، دم يكنواخت و ران ها و پرهاي پوششي زير دم قرمز است. شكل و اندازه ي بال ها، اين پرنده را از شاهين يا سرخ متمايز مي كند. در پرنده ي جوان، روتنه قهوه اي تر است و پرهاي رشته رشته اي در زير تنه، به رنگ قهوه اي نخودي ديده شده و فاقد قرمزي پا و زير دم است. پروازش شبيه چلچله است و بال زدن هاي محكم و يكنواخت و بالبازروي هاي سريعي دارد و در جا بال زني ندارد. براي شكار پرندگان به سرعت بالباز حركت كرده ، شكار را مي گيرد، اما هنگام شكار حشرات، حركت آرامي دارد.صداي اين پرنده شبيه دليجه و به صورت «كي كي كي كي» شنيده مي شود .
محمودعلي ركني مدير كل حفاظت محيط زيست استان قم ضمن تقدير و تشكر از اين اقدام خداپسندانه، اطلاع رساني به هنگام، آموزش، ساري و جاري شود، اين گونه اقدامات در جهت تحقق شعائر مذهبي و حفاظت از ارزشهاي زيست محيطي را خواستار شدند.
انتهای پیام/122