به گزارش قم نیوز، حجت الاسلام ولی الله خطیبی ظهر پنج شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به حجم پروندههای دادسرای نظامی قم اظهار داشت: حجم ورود پروندهها به دادسرای نظامی کاهش داشته است و به طور اجمالی مجموع جرایم در بین نظامیان روندی رو به کاهش را دارد.
وی ادامه داد: به پروندههای نظامیان به سرعت رسیدگی میشود و زمان رسیدگی به پروندهها در دادسرای نظامی حداکثر یک ماه است.
دادستان نظامی استان قم سازمان قضائی نیروی مسلح را از جمله محاکم اختصاصی دانست و افزود: ماموریت این سازمان رسیدگی به جرایم خاص نظامیان و غیرنظامیان مرتبط با آنها است و تنها به جرایم مرتبط با خدمت نظامی رسیدگی میکند.
خطیبی با اشاره به شکایات انجام شده از مامورین اظهار داشت: پنجاه درصد شکایتها از پرسنل نظامی واهی یا بدون دلیل بوده است، البته اگر شکایتی همراه با دلایل متقن باشد ما براساس قانون با مامورین برخورد میکنیم و رسیدگی به صورت عادلانه خواهد بود.
وی ادامه داد: براساس قانون مامورین متخلف به مجازاتی همچون حبس، شلاق، انفصال از خدمت محکوم میشوند.
دادستان نظامی استان قم یکی از راههای شکایت از مامورین متخلف را مراجعه به دادسرای نظامی دانست و افزود: شاکیان با مراجعه به دادسرای نظامی و دریافت فرم شکایت، شکایت خود را مطرح میکنند و پرونده به یگان خدمتی برای تحقیقات ارسال میشود. در دادگاه نظامی پس از انجام تحقیقات به پرونده رسیدگی میشود.
وی ادامه داد: بیشتر پروندههای دادسرای نظامی گزارشهای ارسالی از یگانهای خدمتی است و کمتر شکایات مردمی است.
خطیبی بیشترین جرایم مطرح شده در دادسرای نظامی را فرار از خدمت دانست و افزود: جرایم نظامیان عمدتا جرایم خاص نظامی است و مواردی همچون لغو دستور، سوء استفاده از موقعیت شغلی، ایراد خسارت به اموال دولتی و ارتشا است.
وی ادامه داد: در بحث پرسنل وظیفه با جرم فرار از خدمت مواجه هستیم که در صورتی که سرباز فراری خود را داوطلبانه به یگان خدمتی معرفی کند، مجازات کمتری را تحمل میکند. معمولا مجازات سربازان فراری را از تحمل حبس به جزای نقدی یا اضافه خدمت تبدیل میکنیم.
دادستان نظامی استان قم با اشاره به قضات دادسرای نظامی گفت: قضات دادسرای نظامی دو دسته هستند. دسته از قضات از نظامیان هستند که از یگانهای خدمتی به قوء قضائیه معرفی میشوند و پس از آموزش و دوره کارآموزی، ابلاغ قضایی دریافت میکنند. البته قضات نظامی از یگانهای خدمتی منفصل نمی شوند و تنها در قوه قضائیه مامور هستند.
وی ادامه داد: برخی از قضات نیز از دادگستری به دادسرای نظامی مامور میشوند تا به عنوان قاضی به جرایم نظامیان رسیدگی کند.
خطیبی پروندههای دادسرای نظامی را محدود دانست و افزود: به علت آن که با جمعیت کمتری در ارتباط هستیم، جرایم و مجرمینی کمی را داریم.
دادستان نظامی استان قم با اشاره به اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح درباره پیشگیری از جرایم اظهار داشت: سازمان قضایی برای ارائه آموزشهای قضایی پرسنل نظامی، جلسات بسیاری را در یگانهای نظامی و انتظامی در سراسر کشور برگزار میکند و نظامیان را توجیه قضایی میکند.
انتهای پیام/122