کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حجت‌الاسلام مبلغی:‌

ترك گناه و معصيت مهمترين عمل برای روزه‌دار است

خبرگزاری ايسنا , 24 تير 1392 ساعت 11:25

قم نیوز: رئيس مركز تحقيقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: شخص روزه‌دار بايد ذهنيت خود را از تمركز بر گناه دور كند و بر اعمال خير و ثواب متمركز شده و ترك و دوری از گناه را در اولويت اول قرار داد چرا كه مهم‌ترين عمل روزه‌دار است.


به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمين احمد مبلغی، در گفت‌وگو با خبرنگاران در ارتباط با ماه مبارك رمضان گفت: ماه رمضان دارای اوصافی است كه مهمترين اين اوصاف اولا عبور ساده يعنی نگاه ساده انگارانه داشتن به ماه رمضان است و دوم مواجه دقيق و داشتن نگاه عميق نسب به اين اوصاف است و روزه‌داران بايد با تامل در اين اوصاف الهی تامل كنند و در جهت محقق ساخت آنها برنامه‌ريزی كنند.
 
حجت‌الاسلام مبلغی در ادامه عنوان كرد: ماه رمضان از دو حالت خارج نيست يكی پيشرفت و سعادت انسان و ديگری عدم خوشبختی و سوق دادن به شقاوت انسان است كه كسانی كه از استعدادهای پيش آمده در اين ماه استفاده نمی‌كند بجای پيشرفت در خوشبختی بيشتر در بدبختی فرو می‌رود.
 
وی بيان كرد: بايد با برنامه‌ريزی به اين ماه قدم گذاشت و برنامه‌های عملی و دستور العمل های دينی نيز به انسان داده شده كه همان ترك و دوری از گناه است و افعال خير و مثبت آن كار خير و خوبی است.
 
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: در رمضانی كه بی بهانه رحمت نازل می‌شود ثواب مضاعف می‌شود و بايد انسان از هر راهی سعی در جمع آوری خير و بركات الهی داشته باشد.
 
وی با اشاره به انواع گناه گفت: ترك گناه مهم ترين و تنها كاری است كه هر روزه داری بايد انجام دهد و گناه انواع مختلفی دارد كه عبارتند از گناه اخلاقی كه بسيار مهم تر از ديگر انواع گناه است و از دورغ شروع می‌شود و شامل غيبت، تهمت، بدزبانی، بدرفتاری، تعدی به آبروی مومنان و... است كه شايد در نظر برخی كوچك باشد.
 
حجت الاسلام مبلغی تصريح كرد: لكه دار كردن آبروی انسان‌ها و سوء ظن داشتن به افراد از ديگر گناهانی است كه بايد ترك شود كه اگر در جامعه ايجاد شود جريان می‌يابد و منشأ و مبدأ اين گناه تقصيرات بسياری به گردن دارد.
 
وی با اشاره به ديگر انواع گناه گفت: گناه عبوديتی يعنی داشتن ظن به خدا و نااميد شدن از لطف و رحمت او از ديگر انواع گناه است و همچنين گناه فرهنگی نيز در جامعه عصر حاضر رواج دارد كه بايد ترك شود.
 
رئيس مركز تحقيقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در پايان تاكيد كرد: شخص روزه دار بايد ذهنيت خود را از تمركز بر گناه دور كند و بر اعمال خير و ثواب متمركز شده و ترك و دوری از گناه را در اولويت اول قرار دارد چرا كه مهم ترين عمل روزه دار است .
 
وی، فلسفه ماه مبارك رمضان را شكسته ‌شدن مرزهای كليشه‌ای بين انسان و خدا توسط پروردگار عالميان دانست و اظهار داشت: اين مرزها توسط انسان بين خود و خدايش ايجاد می‌شود و اگرچه خود انسان در اين زمينه مقصر بوده اما در ماه مبارك رمضان خداوند دخالت بيشتری می‌كند تا اين مرزهای خودساخته انسانی را بر‌دارد و انسان بتواند بيشتر به پرودگارش نزديك شود با اين حال گاهی انسان اين رخداد را نيز به خوبی درك نمی‌كند.
 
رئيس مركز تحقيقات اسلامی مجلس با اشاره به اينكه انسان بايد بكوشد احساس محبت خدا نسبت به خودش را كه در اين ماه به صورت جدی و استثنايی است، درك كند، افزود: در ابتدای دعا افتتاح نيز بدين امر اشاره شده است بنابراين اگر انسان بتواند از اين فرصت حب‌ورزی به خداوند براساس محبت خاص خدا استفاده كند، ماه مبارك رمضان برايش مفيد و مؤثر می‌شود.


انتهای پیام/122


کد مطلب: 15230

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/15230/ترك-گناه-معصيت-مهمترين-عمل-روزه-دار

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir