کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران در قم:

رهنمودهای مراجع به شدت دلگرم کننده بود/ توافق ایران با غرب، همه یا هیچ است

خبرگزاری تسنیم , 9 آذر 1392 ساعت 8:21

قم نیوز: وزیر امور خارجه در قم گفت: امروز از حمایت و بزرگواری و دعای خیر حضرات و از راهنمایی و ارشاداتی که انجام دادند، به شدت دلگرم شدم.


به گزارش قم نیوز، وزیر امور خارجه که در پایان برنامه‌های دیروز خود در قم، در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، با اشاره به اینکه قصد حضور در قم را از یک و ماه نیم قبل داشته است، اظهار کرد: سفر امروز از قبل برنامه ریزی شده بود اما فرصت آن به دلیل بیماری از دست رفت و امروز توفیق شد تا خدمت علما و مراجع برسیم.
 
محمد جواد ظریف افزود: امروز صبح و بعد از ظهر فرصتی فراهم شد تا خدمت مراجع تقلید، گزارشی از فعالیت‌های صد روز گذشته دستگاه سیاست خارجی، به ویژه در بحث مذاکرات هسته ای، تقدیم کنم. لازم می‌دانم از مراجع بزرگوار شیعه حوزه شریف علمیه قم و مردم خوب کشور و شهر قم به خاطر محبت‌ها و دعای خیرشان تشکر کنم.
 
رهنمودهای مراجع به شدت دلگرم کننده بود
 
وزیر امور خارجه تصریح کرد: برای من و همکاران من در وزارت خارجه و گروه مذاکره کننده، بالاترین افتخار این بوده است که سبب رضایت و دعای روحانیت معظم و مراجع بزرگوار را فراهم کردیم و امروز از حمایت و بزرگواری و دعای خیر حضرات و از راهنمایی و ارشاداتی که انجام دادند، به شدت دلگرم شدم.
 
وی افزود: بعد از این جلسه هم در محضر جامعه مدرسین حوزه علمیه هستم و ظهر امروز هم با یکی از افتخارات جامعه حوزوی جمهوری اسلامی که جامعة المصطفی العالمیه است، جلسه ای داشتیم و در جهت تقویت همکاری‌ها بین وزارت امور خارجه و دستگاه وزارت خارجه و این موسسه گفتگوهای مفیدی کردیم.
 
 
 
خادمی کریمه اهل بیت (س) افتخار من است
 

ظریف در بخشی دیگر از سخنان خود، با اشاره دریافت نشان خادمی حرم کریمه اهل بیت (س) تصریح کرد: افتخاری نصیب من شد که بنده را به خادمی کریمه اهل بیت (س) قبول کردند و امیدوارم شایسته این عنوان باشم.
 
نشست خبری وزیر امور خارجه با پرسش و پاسخ ادامه پیدا کرد و ظریف در پاسخ به سوالی در رابطه با آینده رابطه حوزه‌های علمیه و وزارت امور خارجه ادامه پیدا کرد.
 
وزیر امورخارجه در پاسخ به این سوال اظهار کرد: احساس ما این است که مبنای جمهوری اسلامی، قدرت معنایی و گفتمانی است. در این حوزه حرف جدیدی برای گفتن داریم و این جرات و جسارت را اسلام به ما اعطا کرده است که بتوانیم به جرات در جامعه جهانی ادعا کنیم نمونه دیگران را نمی‌پذیریم.
 
وی افزود: ما خودمان یک نمونه برای ارائه داریم. حوزه‌های علمیه از مهم‌ترین مراکز قدرت افزایی برای کشور ما و نظام ما هستند و تولید ادبیات و مفاهیم جدید و پردازش مفاهیم دینی و طرح این مفاهیم به شکلی که از جهت دستگاه سیاست خارجی قابل ارائه باشد، پایه اساسی قدرت جمهوری اسلامی که پایه معنایی هست را تقویت می‌کند و غنا می‌بخشد.
 
ظریف تصریح کرد: در خدمت برخی مراجع عظام و مدیریت جامعه المصطفی بحث ارتباط وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی را مطرح کردیم و آن را به طور جد بررسی کرده و ادامه می‌دهیم.
 
غنی سازی به هیچ وجه تعطیل نمی‌شود
 
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه مذاکرات با غرب تازه شروع شده است، اظهار کرد: مرحله دشوار مذاکرات هنوز آغاز نشده است و تازه قصد ورود به مذاکراتی بسیار دشوارتر از قبل را داریم اما بعد از گام نهایی، به جایی می‌رسیم که در آن با برنامه هسته ای ایران مانند برنامه هسته ای هر کشوری نظیر ژاپن برخورد می‎شود.
 
محمد جواد ظریف تصریح کرد: غنی سازی به هیچ وجه و در هیچ مرحله ای تعطیل نمی‌شود اما میزان آن قابل مذاکره است حد و اندازه غنی سازی و برنامه هسته ای امان را خودمان تعیین می‌کنیم اما در مورد آن مذاکره می‌کنیم و به عنوان مثال اگر قرار باشد در سطح منطقه، اورانیوم غنی شده را تامین کنیم، در همین اندازه تولید می‌کنیم.
 
مذاکرات هسته‌ای آزمایشی برای آمریکا و غرب است
 
وی افزود: مردم ما از سابقه غرب به ویژه آمریکا در ایران، بسیار ناراحت و خشمگین هستند و اعتماد ما نسبت به غرب بسیار کمرنگ است، اکنون فرصتی به ایشان داده شده است و این بحث هسته ای ما یک آزمایش برای آمریکا و غرب است که از بی اعتمادی مردم ما و نظام کم کنند.
 
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: باید کمربندها را بست، زیرا وارد یک نبرد دیپلماتیک سخت می‌شویم و در این مسیر نیازمند حمایت مقامات نظام، به ویژه رهبر معظم انقلاب، ریاست جمهوری و مردم هستیم.
 
هدف مذاکره با آمریکا، حل مشکل هسته‌ای است

 
وی تصریح کرد: هدف مذاکرات ما بهبود رابطه نیست. هدف حل مشکل هسته ای است.
 
ظریف با اشاره اینکه همواره گفته‌ایم ما نیاز خودمان را، خودمان تعیین می‌کنیم، تصریح کرد: گام نهایی یک وضعیت دائمی نیست و هنوز توافقی در مورد آن صورت نگرفته است. در برنامه اقدام که اسم توافق در ژنو است، نقشه راه فراهم می‌شود تا درمورد گام نهایی مذاکره کنیم.
 
وی افزود: یکی از موضوعات اساسی گفتگوی ما این است که طول زمان گام نهایی چقدر است.
 
مذاکرات را در اتاق مذاکرات انجام می‌دهیم نه در رسانه‌ها
 
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: یک تفاهم بین جمهوری اسلامی و پنج به علاوه یک منعقد شده است که یک طرفه نیست بلکه برای هر دو طرف است. طرف مقابل علی رغم تمام تلاش‌های تبلیغاتی، پذیرفته است که غنی سازی غنی سازی در ایران وجود داشته باشد.
 
وی افزود: جزئیات این مسئله موکول به مذاکره است که معمولا روی مطبوعات انجام نمی‌دهم،بلکه در اتاق مذاکره انجام می‌دهم.
 
تصویب یا عدم تصویب پروتکل الحاقی حق مجلس است
 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: براساس برنامه اقدام و گام نهایی، حق مجلس و دولت جمهوری اسلامی محفوظ است. وقتی در آینده نسبتا دور به آن مرحله برسیم مجلس می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا مجموعه امکاناتی که ما به دست می‌آوریم، کافی است یا نه.
 
وی افزود: مسئله پروتکل الحاقی در اختیار مجلس است و اگر تشخیص بدهند که این اقدامات به نفع کشور است، پروتکل الحاقی را می‌پذیرند و اگر تصمیم گرفتند که به نفع کشور نیست، نمی پذیرند.
 
ظریف تاکید کرد: این توافق همه یا هیچ است. اگر طرف مقابل هر یک از تعهداتش را انجام نداد، طرف دیگر مجبور به انجام بخش توافق خود نیست. در این توافق اختیار و حق مجلس شورای اسلامی تصریح شده است و فعلا تا آن زمان فاصله قابل توجهی داریم.
 
هر چقدر بیشتر در ایران بگردند، حقانیت ما بیشتر اثبات می‌شود
 
مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشور، تصریح کرد: ما هیچ چیزی برای پنهان کاری نداریم. براساس فتوای رهبری قرارمان این است که سلاح هسته ای تولید نکنیم و البته این سلاح برای ما قدرت ایجاد نمی‌کند.
 
وی افزود: این را خلاف اصول اسلامی می‌دانیم و در نهایت مجلس می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا این امتیازات کافی است یا نه. البته جمهوری اسلامی قبلا دو سال پروتکل الحاقی را اجرا کرده است. هر چقدر در ایران بیشتر بگردند، بیشتر حقانیت ملت ما ثابت می‌شود که همه این فشارها و تضییقات علیه نظام و مردم ما دروغ بوده است، اما موضوع این است که آیا این حسن نیت درباره ما وجود دارد یا نه.
 
رژیم صهیونیستی نگران از بین رفتن فضای ترس از ایران است

 
ظریف خاطرنشان کرد: برنامه دولت این است که خواهان روابط خوب با همه همسایگان هستیم و هیچ دلیلی برای نگرانی ایشان نمی‌بینیم. زیرا آنچه عنوان شده است یک مشکل ساختگی برای منطقه ما بوده است.
 
وی افزود: رژیم صهیونیستی نگران برنامه هسته ای ما نیست بلکه ازحل شدن آن نگران است و البته آنها می‌توانند نگران باشند زیرا تیرشان به سنگ می‌خورد. هزینه و طراحی ای که در طول سال‌ها کرده‌اند، بسیار زیاد است. آن‌ها مقدار فراوانی، شاید بیش از میلیاردها دلار هزینه کرده‌اند که فضای بدی را علیه ایران ایجاد کنند.
 
وزیر امور خارجه تصریح کرد: از فضای تهدید و ارعاب استفاده کرده‌اند و حالا این از دستشان می‌رود و دوستان ما در منطقه نباید نگران باشند. به ایشان در منطقه اطمنیان می‌دهیم که این مذاکرات صرفا حول مسئله هسته ای است و به نفع همه است و هیچ موضوعی از منافع آن‌ها در مذاکرات فنا نمی‌شود.
 
ظریف تاکید کرد: به همین دلیل، این هفته سفرهایی به کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم تا گفت و گوی بیشتری با همسایگانمان داشته باشیم.
 
از همه ظرفیت‌های نظام برای پیشبرد منافع ملی استفاده می‌کنیم

 
وی افزود: شخصیت‌های جمهوری اسلامی سرمایه‌های جمهوری اسلامی هستند و از همه این شخصیت‌ها باید برای پیش برد منافع ملی استفاده شود و در چارچوب نظر مقامات علی نظام از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌شود.
 
انتهای پیام/ 125


کد مطلب: 16957

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/16957/رهنمودهای-مراجع-شدت-دلگرم-کننده-توافق-ایران-غرب-همه-یا-هیچ

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir