به گزارش قم نیوز، مجید محمدیان طی نشستی مطبوعاتی که ظهر پنجشنبه با حضور رئیس اتحادیه آرد و نان، معاونت نظارتی سازمان غذا و دارو، مدیرکل غله استان، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت در مرکز بهداشت استان قم برگزار شد، با اشاره به هدف برگزاری این نشست مطبوعاتی گفت: هدف از برگزاری این نشست، اطلاع رسانی مردم استان در خصوص موضوع مهم نان و ارتباط آن با سلامتی و بیماریهای شایع در جامعه است.
وی در ادامه عنوان کرد: کاهش بیماریهای غیر واگیردار و واگیردار بخشی از نگرانیهای دستگاه بهداشت و سلامت استان است که از جمله بیماریهای شایع غیرواگیر در استان بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای مغزی، سرطانها و... است که امروزه با تغییر سبک زندگی در جهان جلوی رشد این بیماریها گرفته میشود ولی در ایران متاسفانه با تقلید کورکورانه و بهره گیری از الگوهای آنها دچار مشکلات جدی شده که مسئولان در پی کاهش این بیماریهای صعب العلاج هستند.
قم دارای رتبه دوم کشور در چاقی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: چاقی از جمله مشکلات جامعه امروز ماست که واسطه بسیاری بیماریها چون دیابت، انواع سکتهها، فشارخون و... میشود که در سرعت بخشیدن به بیماریها موثر است که با رواج غذاهای فست فودی و پرکالری سلامت جامعه تهدید میشود که طی سالهای اخیر رتبه قم در کشور بین اول تا پنجم متغییر بوده است که در حال حاضر رتبه قم در کشور دوم است.
محمدیان در ادامه اظهار کرد: درصد افراد بالای 30 سال مبتلا به فشارخون در استان نیز 18 درصد است که در مناطق روستایی کمتر مشاهده میشود که پیشگیری از این بیماریها با اصلاح شیوه زندگی و تغذیه مناسب قابل انجام است و نان ازجمله مهم ترین و سالم ترین مواد غذایی است که به صورت مداوم بر سفرههای غذای ایرانی دیده میشود.
حدود 200 نانوایی در استان قم فعال است
وی تاکید کرد: حدود 200 نانوایی در استان قم فعال است که با وجود این تعداد نانوایی در استان توجه بیشتر معطوف به رنگ نان است تا کیفیت و این به دلیل تغییر نگرش مردم نسبت به نوع و رنگ نان شاهد این هستیم که گرایش مردم به سوی نان سفید زیاد شده اعم از نانهای حجیم و یا نانهای سنتی چون سنگک، لواش، تافتون و بربری.
رئیس مرکز بهداشت استان قم با اشاره به خواص سبوس عنوان کرد: سبوس بیش از 35 خاصیت در بدن دارد که ازجمله آنها میتوان به تاثیر در خلق و خوی، کاهش عصبانیت، کاهش التهابات مفاصل، کاهش انواع سرطان، جلوگیری از یبوست، انواع سرطان، تنظیم انسولین، قندخون و کلسترول، خون و شفافیت پوست اشاره کرد.
محمدیان در ادامه افزود: اگر روزانه هر نفر 15 گرم سبوس دریافت کند و در کنار این حجم مصرفی سبوس 8 لیوان آب و میوه و سبزیجات نیز مصرف کنند در پیشگیری و کاهش بسیاری از بیماریها موثر خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با کمک سازمان غله، اتحادیه نانوایان، استاندارد و معاونت غذا و دارو استان آرد سبوس دار از هفته آینده در نانواییهای قم عرضه و نان سالم در نانواییهای استان تولید میشود که با اطلاع رسانی موثر میتوان به سئوال مردم در خصوص تغییر رنگ نان پاسخ داد.
انتهای پیام/125