کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در سی و سومین جلسه شورای اسلامی شهر قم عنوان شد

از ساخت سالن نمایش در بیمارستان تا فقر فرهنگی موجود

خبرگزاری فارس , 27 آذر 1392 ساعت 10:35

قم نیوز: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بر روی صندلی داغ شورای اسلامی شهر قم نشست و به سئوالات منتخبین مردم در حوزه مسائل فرهنگی و هنری پاسخ داد.


به گزارش قم نیوز، در سی و سومین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم نوبت به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم رسید تا بر روی صندلی داغ شورا بنشیند و ضمن ارائه گزارشی از مجموعه خود به سئوالات منتخبین مردم قم در شورای چهارم پاسخ دهد.
 
سید ‌مرتضی اسماعیلی‌طبا در ابتدای جلسه گزارشی از پروژه‌های فرهنگی و هنری شهر از جمله تالار مرکزی، کتابخانه مرکزی، شهرک چاپ و نشر، مجتمع ناشران و همچنین مشکلات و معضلات بخش فرهنگ و هنر ارائه کرد.
 
وی در ادامه نیز ضمن تاکید بر ضرورت همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری، ضرورت توجه به بحث پیوست فرهنگی در پروژه‌های عمرانی را خواستار شد و پیشنهاد کرد نگاه شورای شهر در مصوبات و تصمیمات به بحث فرهنگی حمایتی باشد.
 
پس از گزارش مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برخی از اعضای شورای اسلامی شهر سئوالات و دغدغه‌های خود را در زمینه‌های فرهنگی و هنری بیان کردند که اسماعیلی‌طبا به این سئوالات پاسخ داد.
 
نعمت‌الله عواطف رستمی نخستین عضو شورا بود که سئوالات خود را عنوان کرد و گفت: با توجه به مفهوم گسترده فرهنگ، منظور شما از بحث پیوست فرهنگی چیست و آیا شاخصه‌هایی در این زمینه در نظر گرفتید و آیا شاخصه‌هایی که برای قم در نظر گرفته شده با سایر مناطق کشور متفاوت است؟
 
قم شهری چند فرهنگی است
 
وی از قم به عنوان شهر چند فرهنگ یاد کرد و اظهار داشت: برخورد فرهنگ‌ها در شهر قم به وضوح دیده می‌شود ولی متاسفانه گاهاً هیچ توجه به این موضوع نمی‌شود.
 
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: به لحاظ زبان‌های مختلفی که در این شهر وجود دارد، طبعاً نتیجه این زبان‌ها، فرهنگ‌های مختلفی است.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه در مناطق محروم پدیده طلاق آمار بالایی دارد، اظهار داشت: این مهم نشان از آن دارد که در مناطق محروم شهر بحث فرهنگ مغفول مانده و کار نشده است.
 
حسن بختیاری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در سئوالی گفت: با توجه به گستره نه چندان کم مناطق محروم قم چه برنامه‌های فرهنگی برای این مناطق در نظر دارید؟
 
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد فعالیت‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مناطق خاصی است، افزود: انتظار می‌رود در قالب زیرساخت‌ها و اقدامات فرهنگی نگاهی ویژه به مناطق محروم نیز داشته باشید.
 
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورا نیز با بیان اینکه در مقوله فرهنگ تقریباً تمام حوزه‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم دخالت دارند، اظهار داشت: شهرداری نیز هم به نوعی غیرمستقیم و حتی مستقیم وارد مباحث فرهنگی می‌شود و وظیفه خود را بر اساس ظرفیت‌هایی که دارد انجام می‌دهد.
 
وی تاکید کرد: انشاءالله روزی برسد که مدیریت واحد شهری شکل گیرد تا بتواند تمام این وظایف و ظرفیت‌ها با هم هماهنگ شود و حرکت مناسبی در این زمینه انجام شود.
 
سرانه‌ها و ضوابط در فضاهای فرهنگی رعایت شود
 
مصطفی سعادت‌طلب رعایت سرانه‌ها را از موضوعات مهم در مباحث فرهنگی دانست و گفت: اگر می‌خواهیم در فضاهای آینده مشکلی نداشته باشیم باید منطقی بپذیریم سرانه‌ها و ضوابط در فضاهای فرهنگی رعایت شود.
 
وی همچنین با اشاره به تراکم 200 درصدی کتابخانه مرکزی شهر خاطرنشان کرد: باید دقت کنیم با نگاه کمی، موضوعات کیفی را فدا نکنیم.
 
عضو شورای اسلامی شهر قم همچنین با اشاره به بازدید از تالار مرکزی شهر گفت: این تالار از معماری منحصر به فردی برخوردار است و دارای سه سن متحرک است که می‌تواند موجب افتخار شهر قم باشد.
 
وی بلوار امام موسی صدر که تالار مرکزی شهر در آن قرار دارد را در آینده یکی از زیباترین مناطق شهر قم دانست.
 
پردیسان یکی از کانون‌های بحران قم در آینده
 
حجت‌الاسلام سعید روحانی نیز با اشاره به هجوم جمعیت به پردیسان پیش‌بینی کرد در آینده نزدیک یکی از کانون‌های بحران قم در این منطقه شکل بگیرد.
 
وی با بیان اینکه زیرساخت‌های فرهنگی این شهرک آماده نیست، بر لزوم توجه جدی به این موضوع تاکید کرد.
 
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم همچنین با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی قم در خارج کشور گفت: با توجه به اینکه ادعا می‌شد در این سفر برای پیشرفت فرهنگ قم کار شده است چه نتایجی این سفر داشت؟
 
وی که زمانی دبیر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد قم بود خواستار ارائه گزارشی در خصوص این کانون‌ها شد.
 
سید مهدی مقیمی نیز با اشاره به اینکه قم از ظرفیت هنری بسیار بالایی برخوردار است، خواستار ارائه گزارشی از انجمن‌های هنری قم و چگونگی کمک به این انجمن‌ها و جایگاه هنری استان قم در کشور شد.
 
وحید شایسته‌نیک دیگر عضو شورای شهر قم هم که زمانی رئیس سازمان نظام مهندسی قم بود با طرح سئوالی گفت: آیا در پروژه‌های فرهنگی هم به پیوست‌های فنی، ترافیکی، سازه‌ای و ایمنی توجه می‌شود؟
 
طوبی حجازی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز سئوالی در خصوص شورای فرهنگ عمومی استان پرسید و تصریح کرد: گاهاً دیده شده که مطالبی که در شورای فرهنگ عمومی عنوان می‌شود با نیازهای عمومی خیلی مطابقت ندارد.
 
وی برخی از معضلات فرهنگی شهر را بیان کرد و گفت: آنچه ما در بستر جامعه ما آن برخورد می‌کنیم در شورای فرهنگ عمومی خیلی مطرح نمی‌شود.
 
شهرداری به سازمان خدماتی و اجتماعی تبدیل شده است
 
این عضو شورای اسلامی شهر قم بر لزوم حضور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و یا رئیس شورای اسلامی شهر قم در شورای فرهنگ عمومی تاکید کرد و گفت: ما هم به دنبال این هستیم که مسیری که شهرداری شروع کرده از یک سازمان خدماتی به سازمان خدماتی و اجتماعی دیده شده و باید جایگاهش هم در استان لحاظ شود.
 
مصطفی ملایی نیز در سخنانی با بیان اینکه آیا در حوزه فرهنگ مانند سایر حوزه‌ها خیرین فعالیت دارند، تصریح کرد: ما مناطق محروم چند فرهنگی در شهر داریم که نیاز به مجمع خیرین فرهنگی دارند که نیازهای این منطقه را برآورده کنند.
 
وی نیاز مناطق 2 و 6 را صرفاً فقر اقتصادی ندانست و با بیان اینکه در این مناطق افراد همه موزاییکی هستند، اظهار داشت: از ملیت‌ها و قومیت‌های مختلفی در این 2 منطقه زندگی می‌کنند.
 
این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه چه برنامه‌های فرهنگی برای تقویت جایگاه مساجد در شهر در نظر گرفته شده است، گفت: مقوله فرهنگ در بخش اقتصادی استان چه سهمی دارد؟
 
محمود مسگری و عباس کمال‌زاده دیگر اعضای شورای اسلامی شهر قم نیز سئوالاتی در خصوص ساماندهی تبلیغات شهری و میزان استقبال مردم قم از سینماها و اماکن فرهنگی ایراد کردند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در ادامه این جلسه به سئوالات پاسخ داد و در خصوص پیوست فرهنگی گفت: ما در شورای فرهنگ عمومی 2 جلسه به این موضوع اختصاص دادیم که پیشنهاداتی را در خصوص پیوست فرهنگی بلوار پیامبر (ص) اعظم گرفتیم.
 
وی با بیان اینکه باید در طراحی‌های پروژه‌ها بحث پیوست فرهنگی دیده شود، افزود: ما برای تمام پروژه‌های شهری اعم از میادین، معابر، ساختمان‌ها و حتی بیمارستان‌ها و تامین اجتماعی این پیوست فرهنگی را تعریف کردیم.
 
اسماعیلی‌طبا با بیان اینکه همه پروژه‌ها می‌توانند پیوست فرهنگی داشته باشند، تاکید کرد: در حدود 10 پایگاه تامین اجتماعی و بیمارستان کتابخانه باز و ایستگاه مطالعه ایجاد کردیم و در حال حاضر 100 کتابخانه باز و 10 ایستگاه مطالعه داریم که در حال افزایش است.
 
وی از حضور گروه‌های نمایشی در بیمارستان امام رضا (ع) خبر داد و گفت: سالنی در این بیمارستان به این موضوع اختصاص داده شده است که گروه‌های فعال نمایشی قم در آنجا برای مراجعین و هم پرسنل نمایش اجرا کنند.
 
برنامه‌ریزی فرهنگی در قم پیچیده است
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در خصوص تنوع فرهنگی و قومیت در قم اظهار داشت: در قم برنامه‌ریزی فرهنگی نسبت به استان‌هایی مثل لرستان بسیار پیچیده‌تر است.
 
وی همچنین در رابطه با توجه به مباحث فرهنگی در مناطق محروم اظهار داشت: کتابخانه مرکزی شهر در یکی از این مناطق در دست اجرا است که هیچ زیرساخت فرهنگی در آن نیست و با اصرار اقدام به این کار کردیم.
 
اسماعیلی‌طبا در خصوص تراکم فرهنگی نیز عنوان کرد: ما در کتابخانه مرکزی مجبوریم که نهایت استفاده را از زمین مرغوبی که در اختیار داریم، ببریم.
 
وی در خصوص پردیسان گفت: مجتمع فرهنگی هنری با 25 هزار متر زمین به شکل کامل با سالن‌های اجتماعات، تئاتر، سینما، کتابخانه و ... در آنجا دیده شده است که در صورت تامین اعتبارات ملی و استانی زیرساخت خوبی برای مباحث فرهنگی در این منطقه است.
 
کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بازوان مردمی وزارت ارشاد
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را بازوان مردمی وزارت ارشاد دانست و تاکید کرد: کانون‌های فرهنگی هنری از کارکردهای موثر و خوبی به‌ویژه در مواقع بحران برخوردار هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: حمایت‌هایی هم از این کانون‌ها انجام می‌گیرد اما با توجه به کارکرد بالای این کانون‌ها این کمک‌ها کم است.
 
اسماعیلی‌طبا با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی قم در مالزی و تایلند اظهار داشت: نقش قم در هفته‌های هنری بسیار کم‌رنگ بوده است و این با ماموریت جهانی قم هیچ همخوانی ندارد.
 
وی با اشاره به استقبال از کتاب‌های استاد مطهری و برخی از نرم‌افزارها در مالزی گفت: وزیر فرهنگ این کشور از ما خواست کتاب تفسیری که منسوب به امام حسن عسگری است را برای او تهیه کنیم.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان اینکه ما هفت انجمن هنری در قم داریم، عنوان کرد: این انجمن‌ها در 2 حوزه آموزش و تولید کار می‌کنند.
 
وی همچنین گفت: تا آنجایی که توانستیم مباحث ترافیکی و فنی را در پروژه‌های فرهنگی دیده‌ایم.
 
فیس‌بوک در شورای فرهنگ عمومی قم
 
اسماعیلی‌طبا در خصوص شورای فرهنگی عمومی نیز گفت: سعی کردیم در جلسات مباحثی را مطرح کنیم که مبتلا به جامعه باشد که از آن جمله می‌توان به بحث افزایش بحث طلاق، معضل کاهش جمعیت، بحث فرق و ادیان و شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک و توئیتر اشاره کرد.
 
وی با بیان اینکه مجمع خیرین کتابخانه‌ساز در قم رسماً ثبت شد، خاطرنشان کرد: احداث هنرستان هنرهای زیبا که وابسته به ارشاد است با کمک خیرین مدرسه‌ساز انجام شد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با بیان اینکه مدرسه‌سازی کم کم از حالت اولویت خارج می‌شود، گفت: با توجه به اینکه متاسفانه جمعیت در حال کم شدن است نیاز به مدرسه‌سازی هم کم شده و ساخت کتابخانه و مجتمع‌های فرهنگی ضروری است.
 
وی نبود مدیریت واحد برای مساجد را یکی از مشکلات دانست و اظهار داشت: تا مدیریت واحد برای مساجد نباشد عدم هماهنگی‌ها وجود دارد.
 
پایانه صدور محصولات فرهنگی در قم دایر می‌شود
 
اسماعیلی‌طبا در خصوص بحث اقتصاد هنر نیز گفت: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداری و وزارت ارشاد پایانه صدور محصولات فرهنگی را در قم دایر خواهیم کرد.
 
وی صنعت سینما را صنعت غیر سودده در استان قم دانست و گفت:‌ با وجود اینکه سرانه صندلی سینما در قم به ازای شهروندان کم است اما با این حال صندلی‌های خالی در سینماهای قم زیاد است.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم گفت: امسال نیز همزمان با تهران جشنواره فیلم فجر در قم برگزار خواهد شد که انشاءالله اقبال مردم به سینما بیشتر می‌شود.
 
انتهای پیام/125


کد مطلب: 17618

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/17618/ساخت-سالن-نمایش-بیمارستان-فقر-فرهنگی-موجود

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir