کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون اداره کل آموزش و پرورش قم خبر داد

باسوادی 98 درصد قمی‌ها در سال 92

خبرگزاری فارس , 5 دی 1392 ساعت 15:35

قم نیوز: معاون اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه اولویت سوادآموزی با گروه سنی 10 تا 49 سال است گفت: در پایان سال 92 پیش بینی می‌شود که حدود 98 درصد با سواد داشته باشیم.


به گزارش قم نیوز، محمدرضا قاسمی‌نیا پیش از ظهر امروز در دیدار شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش و معاونین اداره کل نهضت سوادآموزی قم با مدیر حوزه‌های علمیه که به مناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام (ره) انجام شد اظهار کرد: امام خمینی (ره) هفتم دی ماه 58 نهضت سوادآموزی را برای ریشه کن کردن بی‌سوادی در جامعه تاسیس کردند.
 
وی با بیان اینکه امام 10 سال زودتر از جامعه جهانی پیام آموزش همگانی را صادر کردند گفت: جامعه جهانی در سال 68 به این فکر رسیدند و شعار آموزش برای همه را سر دادند.
 
معاون اداره کل آموزش و پرورش قم افزود: امام (ره) با بی‌سوادی مخالف بودند و به سوادآموزی اهمیت می‌دادند و می‌فرمودند که با سوادآموزی است که استقلال فرهنگی به وجود می آید.
 
قاسمی‌نیا با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب سوادآموزی را یک نهضت فرهنگی و جهادی بزرگ می‌دانند بیان کرد: رهبری در بند اول سند تحول نظام آموزشی کشور، تاکید بر ریشه کن کردن بی‌سوادی را اضافه کرده‌اند.
 
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه اولویت با گروه سنی 10 تا 49 سال است تصریح کرد: در سال 55 در این گروه سنی 54 درصد با سواد بودند اما در پایان سال 92 پیش بینی می‌شود که حدود 98 درصد با سواد داشته باشیم.
 
معاون اداره کل آموزش و پرورش قم افزود: یکی دیگر از کارهایی که در آن به موفقیت رسیده‌ایم کاهش فاصله سواد آموزی بین زن و مرد است.
 
وی با اشاره به اینکه در نهضت سواد آموزی کسانی را داشته‌ایم که به حوزه و دانشگاه راه یافته‌اند گفت: در کرسی تدریس حوزه و دانشگاه کسانی را داریم که از نهضت سواد آموزی شروع به تحصیل کرده‌اند.
 
قاسمی‌نیا بیان کرد: در این موفقیت‌ها نهضت سواد آموزی تنها نبوده است و تمام ارگان‌ها مانند کمیته امداد، صدا و سیما، حوزه علمیه، هلال احمر، کمیساری عالی پناهندگان و... کمک کرده‌اند.
 
وی با بیان اینکه تمام بی‌سوادان برای یادگیری و تمام سوادداران برای آموزش دادن باید به پا خیزند عنوان کرد: در این راه طرح فرد به فرد را به اجرا گذاشته‌ایم که طبق آن اگر هرکسی یک نفر بی سواد را آموزش دهد مبلغ 540 هزار تومان به عنوان پاداش دریافت می‌کند.
 
معاون اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان اینکه امسال 500 کلاس و 4700 سواد آموز داریم گفت: علاوه بر معلمین و فرهنگیان 300 نفر بسیجی داوطلب در این زمینه به نهضت سواد آموزی کمک می‌کنند.
 
وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های نهضت در سه دوره انجام می‌شود بیان کرد: نخستین دوره به بی‌سواد مطلق در گروه سنی 10 تا 49 سال مربوط می‌شود که در این دوره 400 ساعت آموزشی برگزار می‌شود.
 
قاسمی‌نیا افزود: علاوه بر فعالیت‌های آموزشی، آموزش‌های روخوانی و روان‌خوانی قرآن، کلاس‌های احکام و... نیز در این دوره برگزار می‌شود.
 
وی با بیان اینکه دوم دوره تحکیم سواد در راستای جلوگیری از بازگشت به بی‌سوادی است عنوان کرد: سومین دوره نهضت دوره انتقال نام دارد و برای کسانی است که علاقمند هستند دوره ابتدایی را تمام کنند و امسال 1700 نفر در این دوره شرکت کرده‌اند.
 
معاون اداره کل آموزش و پرورش قم با اشاره به مشکلات پیش روی فعالیت در این عرصه گفت: تقاضای ضعیف توسط بی‌سوادان برای با سواد شدن، همراهی نکردن بعضی از والدین، مهاجر پذیر بودن استان و نبودن تشویق‌ برای الزام دانش‌آموزان برای حضور در کلاس بخشی از مشکلات نهضت سواد‌آموزی است.
 
وی خاطرنشان کرد: نیاز مبرم است که تمام دستگاه‌های دولتی و غیردولتی در با سوادی جامعه احساس مسئولیت کنند تا بتوانیم در پایان برنامه پنجم توسعه از استان‌هایی باشیم که رشد خوبی در این زمینه داشته‌اند.
 
انتهای پیام/125


کد مطلب: 17892

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/17892/باسوادی-98-درصد-قمی-ها-سال-92

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir