کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارتباط فقه و سبک زندگی بررسی شد

خبرگزاری ايرنا , 3 بهمن 1392 ساعت 10:10

قم نیوز: نشست علمی ˈفقه و سبک زندگیˈ چهارشنبه شب با حضور جمعی از اندیشمندان و صاحبنظران حوزوی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.


به گزارش قم نیوز، عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این نشست علمی در سخنانی اظهار داشت: سبک زندگی معرف الگوها، راه و رسم ها و شیوه های رفتاری و عملی جاری و رایج در میان گروههای مختلف یک جامعه است که تحت تاثیر عوامل گوناگون در ساحت های رفتاری و اقلیم های زیستی عینیت یافته است.
 
ˈ سید حسین شرف الدین ˈ خاطرنشان کرد: در جامعه اسلامی ـ ایرانی معاصر، بنابر ضرورت استقلال فرهنگی جامعه و گام نهادن در مسیر استقرار یک جامعه مذهبی ایده آل و نیز به دلیل کاهش آسیب های مدرنیسم متناسب با اقتضائات زمان و برطرف ساختن برخی شیوه های معیوب و نامتعارف اجتماعی، مهندسی سبک زندگی مورد اهتمام ویژه قرار گرفته است.
 
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی، چارچوب هنجاری مرجع برای تامین سبک زندگی در ساحت های مختلف زیستی، فقه اسلامی خواهد بود، خاطرنشان کرد: فقه و اخلاق با تکیه بر منابع خاص دینی، عقلی و عرفی، دو نظام مرجع کلان برای شناسایی و استخراج سبک زندگی در جامعه دینی خواهند بود و ما معتقدیم فقه اسلامی در این زمینه، از ظرفیت بسیار بالایی در حوزه های گوناگون برخوردار است.
 
وی گفت: اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین نسخه هدایتی و تشریعی خداوند، اصولی را برای فرهنگ سازی و سامان دهی به نظام زیستی مومنان بنا نهاده و با درج عنصر اجتهاد به عنوان نیروی محرک اسلام در راستای ایفای نقش جاودانه اش، قابلیت تجدید شوندگی این تعالیم و پاسخگویی به نیازهای ثابت و متغیر بشریت را تضمین کرده است.
 
وی با بیان اینکه فقه اسلامی برای تامین اهداف و اجرای احکام و قوانین اجتماعی خود به تشریع حکومت اسلامی با محوریت ولایت فلقیه با ویژگی ها و وظایف خاص فرمان داده است، اظهار داشت: بسترسازی برای تحقق حیات طیبه انسان از اساسی ترین وظایف حکومت اسلامی است.
 
شرف الدین با بیان اینکه مکتب والای اسلام رجوع مومنان به فقه اسلامی برای اخذ سبک زندگی را تجویز و توصیه کرده است، تصریح کرد: استخراج سبک زندگی از میان آموزه های دینی، نیازمند شناخت همه ابعاد و زوایای گوناگون حیات انسان معاصر بوده و تایید، ابطال یا اصلاح سبک های موجود، مستلزم تمهید مقدماتی از جمله شناسایی سبک و کارکرد آن در جامعه است.
 
وی در پایان، تصمیم گیری فقها درباره استمرار موضع تاییدی خود یا تجدید نظر در آن را متوجه نحوه کارآیی عینی یک سبک زندگی در تامین منویات فرهنگی و اجتماعی افراد دانست و گفت: قطعا نظارت و کنترل، بازخوردگیری مستمر، شناخت موانع و کاستی ها و جرح و تعدیل قواعد متناسب با ضرورت ها و اقتضایات، در پرتو اجتهاد پویا شکل گرفته و تامین این مهم بر عهده نهادها و سازمان های فرهنگی جامعه است.

انتهای پیام/125


کد مطلب: 18738

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/18738/ارتباط-فقه-سبک-زندگی-بررسی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir