قم نيوز:رئیس بنیاد نهج البلاغه گفت: طلاب باید با بهرهگرفتن از ادبیات نهجالبلاغه، مکتب علوی را به صورت شایسته در جهان معرفی کنند.
با بهرهگیری از ادبیات نهجالبلاغه:
دینپرور:طلاب مکتب علوی را در جهان معرفی کنند
خبرگزاری فارس , 13 اسفند 1392 ساعت 13:27
قم نيوز:رئیس بنیاد نهج البلاغه گفت: طلاب باید با بهرهگرفتن از ادبیات نهجالبلاغه، مکتب علوی را به صورت شایسته در جهان معرفی کنند.
به گزارش قم نيوز، آیتالله سید جمالالدین دینپرور نهجالبلاغه را شاهکاری منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: نهجالبلاغه تنها کتابی است که در عرصههای علمی، فرهنگی و سیاسی و ادبیات عرب حرفی برای گفتن دارد و پس از قرآن کریم میشود از آن به عنوان الگویی راهبردی بهره برد.
وی با تاکید بر اینکه توجه به سیره و زندگی این امام همام نشان دهنده این است که حضرت علی (ع) از شاهکارهای خلقت است به همین دلیل میتواند شاهکار ادبی به عنوان نهجالبلاغه را خلق کند.
مدرس نهجالبلاغه در حوزه علمیه قم با اشاره به نظر برخی علمای مشهور، اهل سنت را در رابطه با شخصیت حضرت علی (ع) تصریح کرد: این علما زبان خود را در وصف این همام قاصر میدانند تا جایی که ابن ابیالحدید از علمای متعصب اهل سنت است، میگوید «من درباره امیرالمومنین (ع) چه بگویم که دشمنان در فضیلت او زبان به مدح گشودند».
دینپرور با تاکید بر اینکه زیبا سخن گفت شاهکار نیست، گفت: فصاحت و بلاغت به انتقال آسان محتوای سنگین علمی به مخاطب و تمثیل و تشبیه کمک میکند که حضرت علی (ع) به شایستگی این مهم را در نهجالبلاغه اجرایی کردند.
وی به اعتراف معاویه در مدح شخصیت حضرت علی (ع) اشاره کرد و ادامه داد: معاویه نسبت به اینکه «مکتب فصاحت و بلاغت قریش از علی است و نهجالبلاغه برای ما کافی است» اعتراف میکند که این نشان از شخصیت والای این امام همام است.
رئیس بنیاد نهجالبلاغه به تربیت مدرسان و علمای بزرگ اسلام در حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه قم باید تابلوی اساتید برجسته ادبی باشد و با توجه به وجود نرمافزارها و کتابهای نوین آموزشی، طلاب باید علاوه بر متون درسی خود، مطالعات ادبی خود را بیشتر کنند تا نقص ادبی در حوزه را از میان بردارند.
وی پژوهش را روح حوزههای علمیه دانست و عنوان کرد: این مهم تنها با فراگیری صحیح و کامل ادبیات عرب ممکن میشود.
دینپرور خاطرنشان کرد: طلاب حوزههای علمیه، باید برای پیامرسانی امیرالمومنین (ع) در عرصه بینالملل با الگو گرفتن از ادبیات نهجالبلاغه، مکتب علوی را به شکل صحیح به جهانیان ارائه دهند.
انتهای پیام/126
کد مطلب: 20218