به گزارش قم نیوز، علیرضا محمدی امروز با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان یک تا شش سال اظهار کرد: زمان اجرای طرح تا ۱۵ آذر ماه تمدید شده است و خانوادههایی که به هر دلیل برای معاینه چشم فرزند خود اقدام نکردهاند، میتوانند از فرصت باقی مانده استفاده کنند.
وی با اشاره به آمار جهانی مبتلایان به تنبلی چشم ادامه داد: در حال حاضر پنج درصد جمعیت جهان مبتلا به تنبلی چشم هستند که این میزان در کشور ۱.۱۴ درصد است.
کارشناس پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی استان قم تصریح کرد: طرح پیشگیری از تنبلی چشم که در ۱۵ سال گذشته در کشور اجرا شده است سبب تشخیص این بیماری و درمان آن شده است.
محمدی عنوان کرد: با وجود اینکه سازمان بهزیستی متولی اجرای این طرح است اما برخی خانوادهها به صورت مستقل اقدام کرده و به چشمپزشکها شخصی مراجعه میکنند.
وی گفت: اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در کشور شناسایی و درمان به موقع را میسر شده است و در صورت عدم اجرای این طرح تعداد زیادی به این بیماری مبتلا بودند.
کارشناس پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی استان قم ادامه داد: در طول ۱۵ سال دوره اجرای این طرح، ۱۸ میلیون کودک یک تا شش سال در این طرح شرکت کرده و مورد معاینه قرار گرفتند.
به گفته محمدی، در معاینههای صورت گرفته ۲۱۱ هزار نفر مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شدند که اگر طرح اجرا نمیشد به این میزان فرد نابینا و یا کمبینا در کشور وجود داشت.
وی خاطرنشان کرد: تنبلی چشم هیچگونه علامت ظاهری ندارد و تنها با معاینه مشخص میشود.
کارشناس پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی استان قم افزود: اگر تنبلی چشم تا قبل از پنج سالگی تشخیص داده شود بحث درمان و جلوگیری از ایجاد عارضه جدی موثر خواهد بود.
محمدی افزود: در صورت عدم تشخیص، این بیماری ماندگار شده و کمبینایی و نابینایی را برای فرد به همراه دارد.
انتهای پیام/۱۱۰