قم نیوز: رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: آن دسته از نخبگان که شاغل نبوده و درآمد ماهانه ندارند، مشمول تسهیلات 80 درصدی برای اعزام به حج عمره میشوند.
ارائه کمک هزینه حج عمره به نخبگان برتر
خبرگزاری فارس , 13 ارديبهشت 1393 ساعت 16:00
قم نیوز: رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: آن دسته از نخبگان که شاغل نبوده و درآمد ماهانه ندارند، مشمول تسهیلات 80 درصدی برای اعزام به حج عمره میشوند.
به گزارش قم نیوز، حسین اخوان با اشاره به مفهوم فرار مغزها اظهار داشت: این مفهوم را باید در کنار دو موضوع دیگر یعنی مهاجرت و هجرت مغزها مورد بررسی قرار داد، زیرا هر یک تفاوتی با دو موضوع دیگر دارند.
وی افزود: فرار مغزها یعنی رفتن کسانی که هیچگونه تعلقی به نظام و کشور ندارند و با هدف عدم بازگشت به خارج میروند، ولی گروه دیگر مهاجرت مغز است که اینگونه افراد به دلایل شخصی و خانوادگی محل زندگی خود را به خارج از کشور انتقال میدهند و گروه سوم هم یعنی هجرت مغز، با هدفی معین یعنی مجهز شدن به علوم و فنون مختلف و سپس ارائه خدمات به نظام و کشور به خارج از ایران میروند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با بیان اینکه یکی از اهداف کشورهای غربی، جذب المپیادیهای کشورهای دیگر است گفت: مسابقات المپیاد علوم مختلف معمولا در خارج از ایران برگزار میشوند به همین دلیل اطلاعات نخبگان ما در اختیار آنهاست.
وی ادامه داد: آمارها نشان میدهد فعالیت بنیاد ملی نخبگان و دولت طی یک دهه گذشته تاثیر چشمگیری بر کاهش خروج نخبگان و المپیادیها از کشور داشته است.
اخوان با بیان اینکه توجه به نخبگان ایرانی ساکن در خارج از کشور جزو اولویتهاست گفت: حفظ ارتباط این افراد با ایران یکی از اولویتهای ماست.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم خود معرفی را یکی از راههای شناسایی نخبگان دانست و افزود: در عین حال تعامل با نهادهایی مانند دانشگاهها، بررسی خروجی سازمانها و جشنوارهها، درخواست فهرست افراد برتر از سازمان سنجش و سازمان اوقاف ویژه نخبگان قرآنی هم صورت میگیرد.
وی در مورد تسهیلات ارائه شده به نخبگان گفت: آن دسته از نخبگان که شاغل نبوده و درآمد ماهانه ندارند، مشمول تسهیلات ۸۰ درصدی برای اعزام به حج عمره میشوند ولی به افرادی که شاغل باشند ۷۰ درصد هزینه سفر تعلق میگیرد، ضمن اینکه سهمیه اعزام اعضای خانواده نخبگان به این سفر نورانی هم اعطا میشود، البته در مورد اساتید برجسته، کمک هزینه برای اعضای خانواده نیز پرداخت خواهد شد.
اخوان در مورد فرصت مطالعاتی یک هفتهای برای نخبگان در خارج از کشور افزود: شرکت در نشستهای تخصصی، دیدار با مدیران دانشگاهها و ... از جمله برنامههای فرصت مطالعاتی یک هفتهای هستند و پس از آن هم بر اساس موضوعبندی صورت گرفته، مقالاتی علمی از سوی آنها ارائه میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم خاطرنشان کرد: فرصت خروج از کشور و شرکت در همایشهای بینالمللی برای ارائه مقالات از دیگر خدماتی است که بنیاد ملی نخبگان به این افراد ارائه میکند.
وی در مورد نخبگان حوزوی گفت: بیش از دو سال است که ارتباطی خوب میان بنیاد نخبگان استان قم با شورای عالی و مدیریت حوزه علمیه برقرار شده تا به آییننامه مربوطه برسیم ولی این آییننامه هنوز تدوین نشده و به همین دلیل نخبه حوزوی در حال حاضر نداریم ولی در جامعه نخبگانی قم بیش از ۲۰ نفر روحانی زیر پوشش حضور دارند هرچند در قالب گروههای دیگر شناسایی شدهاند که عمدتا در جشنواره فارابی بوده است.
اخوان ادامه داد: حوزه علمیه مرکز نخبگان دارد و این مرکز در حال نهایی کردن آییننامه نخبگان حوزوی است که رئیس بنیاد نخبگان استان قم هم عضو کارگروه مربوطه شده و این امر به تفاهم میان بنیاد و حوزه علمیه کمک میکند؛ دو نفر از اعضای شورایعالی حوزه علمیه در هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان هم هستند که حضور این دو نفر میتواند تصویب آییننامه نخبگان حوزوی را تسهیل کند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با تاکید بر اینکه شاخصی سیاسی در داخل چارچوب نظام اسلامی برای عضویت نخبگان وجود ندارد، گفت: البته نخبگان ایرانی از نظر فکری آنقدر به پختگی رسیدهاند که سرمایه معنوی خود را در اختیار گروههای سیاسی قرار ندهند، بلکه همگی آنها در راستای اعتلای جمهوری اسلامی تلاش میکنند.
انتهای پیام/126
کد مطلب: 22628