قم نیوز: مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه قرآن کریم که به آن اقتدا کردیم از عترت جدا نیست، گفت: در قرآن کریم به پیروی از عترت تأکید شده است.
نباید از فرصتهای ماه رجب غافل شد
خبرگزاری فارس , 18 ارديبهشت 1393 ساعت 8:41
قم نیوز: مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه قرآن کریم که به آن اقتدا کردیم از عترت جدا نیست، گفت: در قرآن کریم به پیروی از عترت تأکید شده است.
به گزارش قم نیوز، آیتالله عبدالله جوادی آملی چهارشنبهشب در دهمین همایش اساتید تفسیر قرآن کریم با اشاره به اینکه انسان متقی هویت خود را به پیشگاه قرآن میسپارد اظهار کرد: مفسران قرآن در زندگی خود قرآن را امام جماعت قرار دادهاند و این یک اصل است.
وی با اشاره به اینکه فعالان عرصه تفسیر قرآن را مورد توجه قرار داده و به آن اقتدا میکنند تصریح کرد: کسانی که پیروان این کتاب آسمانی هستند باید در فراز و فرودها و رکود و سجود خود از این کتاب آسمانی پیروی کنند.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: باید به عادل اقتدا کنیم و معنی این سخن این است که باید ببینیم که قرآن چه میگوید و ما نیز همان را انجام دهیم و از قرآن اطاعت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه وقتی قرآن تفسیر میشود کسی در برابر قرآن سخن نمیگوید؛ بلکه خود قرآن است که سخن میگوید، افزود: کار مفسر این است که سخن قرآن را بشنود و به بیان حرف خدا و قرآن بپردازد.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: قرآن به عنوان کتابی که حق است ابتدا محقق میپروراند که در بخش علم فعال بوده و اهل تحقیق پرورش میدهد که در بخش عمل فعالیت کند.
وی با اشاره به اینکه قرآن کریم از هرگونه آلودگی و اختلاف مصون بوده و نفوذ ناپذیر است تاکید کرد: فقیهی میتواند به مقام مرجعیت برسد که از نفس خود صیانت کرده و هیچ دسیسهای نتواند او را به مسیر دیگری متمایل کند و چنین فقیهی شاگرد قرآن است.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: کسی که به امامت قرآن تن دهد قرآنی حرف میزند و عمل میکند و در نتیجه نفوذ ناپذیر است؛ قرآن بر پرهیز از اختلاف در جامعه تاکید دارد و حتی نمیگوید که مسلمان و یهودی با یکدیگر اختلاف داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه قرآن کریم انسانها را به وحدت و تدبر دعوت میکند گفت: کسی که به تدبر اهتمام داشته باشد اهل تفسیر نیز خواهد بود.
مفسر برجسته قرآن کریم با تأکید بر اینکه در قرآن کریم نمونههای بسیاری از تدبر وجود دارد، متذکر شد: کسانی که حقیقت قرآن را درک میکنند میدانند که این کتاب آسمانی انسان را به ابدیت دعوت میکند.
وی با اشاره به اینکه اگر کتاب خدا دارای چنین ویژگی نبود مردم در درک مفاهیم نهج البلاغه ناتوان بودند، اظهار کرد: گوشها و چشمهایی که حرام را شنیده و دیده باشند خواب هستند و این در حالی است که قرآن کریم بر منزه بودن و پاکیزگی تاکید دارد.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به اینکه قرآن کریم که به آن اقتدا کردیم از عترت جدا نیست، تصریح کرد: در قرآن کریم به پیروی از عترت تأکید شده است.
وی در ادامه سخنان خود به مناجات شعبانیه اشاره کرد و گفت: در مناجات شعبانیه که برگرفته از خطبه حضرت علی(ع) است مضامین والایی ذکر شده است.
مفسر قرآن کریم به فرا رسیدن ماه رجب اشاره کرد و یادآور شد: در این ماه فرصت بسیار خوبی فراهم شده است که از آن باید برای ذخیره کردن ثواب بهره برد.
انتهای پیام/126
کد مطلب: 22925