کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عضو هیات علمی كنگره عالم برجسته شیعی:

شناساندن ادبیات فقهی آخوند خراسانی ضروری است

خبرگزاری ايرنا , 13 آذر 1390 ساعت 15:35

قم نیوز: عضو هیات علمی كنگره آخوند خراسانی، گفت: تعریف و شناساندن ادبیات فقهی این عالم برجسته شیعی امری ضروری است.


به گزارش قم نیوز، حجت الاسلام مهدی مهریزی روز یكشنبه در جمع گروهی از پژوهشگران حوزوی با اشاره به برگزاری كنگره آخوند خراسانی در اواخر آذرماه جاری، افزود: كشف ادبیات فقهی آخوند خراسانی، نوع نگارش، تغییر آراء و دیدگاه های فقهی وی از جمله اهداف بررسی آثار این عالم برجسته در جریان برگزاری این كنگره خواهد بود.

وی گفت: این اقدامات باعث فراهم شده زمینه انتشار یك كتاب علمی و مقالات تحلیلی درباره افكار و اندیشه های آخوند خراسانی می شود.

وی ادامه داد: وقتی آخوند خراسانی به عنوان یك مرجع بر ۱۴ رساله عملیه حاشیه نوشته است باید بررسی های لازم صورت گیرد كه حركت ایشان در مسیر فتوا دادن مشخص شده و روش فقهی وی برای نسل های آینده شناسایی و معرفی شود.

وی بیان داشت: تحلیل فتوای سیاسی و اجتماعی آخوند در سال های مشروطه امری شایسته است ضمن اینكه به علت كثرت حواشی ایشان بر كتب فقهی، باید منهج شناسی و كشف ادبیات فقهی ایشان انجام شود.

عضو هیات علمی كنگره آخوند خراسانی، خاطرنشان كرد: این كار را با توجه به فقه فتوایی ایشان می توان انجام داد ولی تحلیل كامل منهج و مشرب فقهی وابسته به رجوع به آثار فقهی و نیز تقریرات فقهی مرجع است كه در این زمینه چاپ تقریرات آخوند خراسانی بسیار مفید و اثرگذار خواهد بود.

كنگره آخوند خراسانی با حضور آیات صافی گلپایگانی و جوادی آملی و رییس قوه قضاییه در روزهای ۲۳ و ۲۴ آذرماه جاری در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود.

ملا محمد كاظم خراسانی درسال ۱۲۵۵ در مشهد متولد شد، او مشهور به آخوند خراسانی تحصیلات علوم اسلامی را در تهران و نجف و سامرا گذراند و فقیه و مرجع تقلید و از رهبران مشروطیت بود.

ایشان تالیفات بسیاری از جمله حاشیه‌ای بر مكاسب استادش شیخ انصاری، شرح و تعلیقه‌ای بر منظومه دیگر استادش ملاهادی سبزواری، حاشیه بر اسفار صدرالمتالهین شیرازی، چندین رساله فقهی و اخلاقی و عقیدتی، و كفایة الاصول را از خود به یادگار گذشته است.

آخوند خراسانی در جریان مشروطیت تلگراف‌ها و پیام‌هایی از نجف به ایران می فرستاد و در آن‌ها مردم را به مبارزه ترغیب می‌كرد.سرانجام در حالی كه برای جهاد بر ضد روس‌ها قصد هجرت به ایران را داشت در ۲۰ ذیحجه ۱۳۲۹ قمری به طور مشكوكی درگذشت.

انتهای پیام/۱۱۰


کد مطلب: 2304

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/2304/شناساندن-ادبیات-فقهی-آخوند-خراسانی-ضروری

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir