به گزارش قم نیوز، علی عباسی با بیان اینکه بیماری تب برفکی یک بیماری بسیار عفونی و بشدت واگیردار دام است، عنوان کرد: این بیماری سبب کاهش شدید تولید دام شده و به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تأمین بهداشت و تولید دام و فراوردههای دامی محسوب میشود.
وی اظهار داشت: در سال جاری در بخش کهک سه هزار رأس گاو و گوساله و ۱۸ هزار رأس گوسفند علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند و تا کنون هیچ گونه علائمی از این بیماری در دامهای این بخش مشاهده نشده است.
مسئول اداره دامپزشکی بخش کهک در ادامه افزود: مهمترین و اساسی ترین روش پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی بکارگیری اقدامات بهداشتی و قرنطینهای است به نحوی که از ورود ویروس دریک گله و یا جمعیت جلوگیری نماید.
وی علائمی از قبیل لنگی، کف کردن دهان، وجود تاول در بدن و بیاشتهایی در دامها را از جمله علائم بیماری تب برفکی عنوان کرد و افزود: ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقبا تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر میشود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.
عباسی با تأکید بر این که این بیماری بسیار واگیردار است، گفت: تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکاری اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری میشوند و کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه نمودن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات است.
وی در پایان اظهار داشت: همکاری مردم با دستگاههای نظارتی و دامپزشکی نقش به سزایی در انجام هر چه بهتر وظایف محوله آنها دارد و از آنها خواسته میشود که در این زمینه همکاری لازم را با دستگاههای نظارتی و دامپزشکی داشته باشند.
انتهای پیام/۱۱۰